1.4.08

Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ΣΤΟ VMEN

Image Hosted by ImageShack.us
.
Δημήτρης Παπαϊωάννου: Όχι, δεν θα παντρευόμουν, ακόμα κι αν είχα τη δυνατότητα. Η ίδια η παραδοσιακή οικογένεια έχει υποστεί μετάλλαξη. Στα μεγάλα αστικά κέντρα της Δύσης το μοντέλο της μονογαμίας είναι το νούμερο ένα θέμα υπό αίρεση. Το να επιθυμείς ένα μοντέλο που ξεφτίζει πανταχόθεν είναι για μένα κατ’ αρχάς ανοησία. Κατανοώ όμως όσους πιστεύουν οτι έτσι θα εξασφαλίσουν συναισθηματική ισορροπία και κοινωνική αποδοχή. Δεν μπορώ να υποτιμήσω την όποια μικροαστικού τύπου ανάγκη ένταξης οποιουδήποτε. Αν είσαι κορίτσι και νομίζεις οτι πρέπει να βάλεις το νυφικό, να το ζήσεις, κάν’το. Αν είσαι γκέι και νομίζεις οτι έτσι θα ευτυχήσεις, ας έχεις το δικαίωμα να το κάνεις.

Από τη συνέντευξη του Δημήτρη Παπαϊωάννου στο Vmen (30/3/2008)
.
(Αναδημοσίευση από τα ιστολόγια Homme Sweet Homme και Freedom Island)

4 σχόλια:

George Tsitiridis είπε...

μια άποψη που έχουν εκφράσει και πολλοι άλλοι ...
γνωμη δική μου ειναι οπως λέει και ο Παπαιωανου να υπάρχει το δικαίωμα για όλους και ας αποφασίσει ο καθένας αν θα το κάνει ή οχι.

erva_cidreira είπε...

Για να είμαστε ακριβείς, ο Παπαϊωάννου, εκτός από δικαίωμα για όλους, μιλάει και για "ανοησία" και για "μικροαστικού τύπου ανάγκη ένταξης".

Αμφιδύκτιος είπε...

Δεν μας είπε ο Κ. Παπαιωάννου τι απαντά στις εκατοντάδες αν όχι χιλιάδες των gay χήρων της δεκαετίας του 80 που χάνοντας από aids τους συντρόφους τους βρέθηκαν στο δρόμο, επειδή τα σόγια έκαναν κατάληψη στον χώρο τους.
Φαντάζομαι ότι το να σε πετάνε στο δρόμο, μιας και καμία ρύθμιση δεν προβλέπει εσένα και το κοντινότερο που θα φτάσεις ποτέ σε οικογένεια, δεν είναι καθόλου μικροαστικό. Αντίθετα είναι ηρωικό, μεγαλοαστικό και avant-garde. Οπότε του εύχομαι να του συμβεί για να αποθεωθεί ηθικά και καλλιτεχνικά.
Επίσης δεν ξέρω ποιον κοινωνιολόγο-αναλυτή συμβουλεύεται, και καθιστά έτσι εύκολα την ανάγκη ένταξης σε ομάδες, μικροαστική.
Ας τολμήσουμε να παραδεχτούμε ότι στην Ελλάδα δεν φτιάξαμε ποτέ μια δυνατή κοινότητα επειδή είμαστε μαλάκες και παρτάκιδες, και ας αφήσουμε τους αφορισμούς την αλεπού και τα κρεμαστάρια της, γιατί δεν μας παίρνει.

breezer είπε...

Κρίμα που εκφράστηκε με αυτό τον τρόπο. Ο Μοναδικός τρόπος που είχε να εκφραστεί ο καλλιτέχνης είναι με τα "ξεφτίζει" και τα υπόλοιπα που προαναφέρθηκαν;
Κρίμα γιατί τον είχα και σε εκτίμηση. Κρίμα γιατί δεν υποτίμησε τις δικές μου αντιλήψεις. Κρίμα που επέλεξε να μείνει μόνος και όχι μονογαμικός. Ελπίζω να βρει την συναισθηματική ισορροπία και την κοινωνική αποδοχή στο μοντέλο που έχει στο μυαλό του. Εγώ αν απέρριπτα την μονογαμία θα δοκίμαζα πάντος το μοντέλο παρτούζα. good luck.