10.4.08

ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ

Image Hosted by ImageShack.us
.
Αθήνα, Τρίτη 8 Απριλίου 2008
Ανακοίνωση:
ΘΕΜΑ: Ελληνική Ομοφυλοφιλική Κοινότητα (ΕΟΚ) – Τέλος Εποχής
Η Ελληνική Ομοφυλοφιλική Κοινότητα (ΕΟΚ) σε συνέλευση των μελών της αποφάσισε ομοφώνως την οριστική λύση της.
Η συνέλευση πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή και ιδρυτικών της μελών που στην εικοσάχρονη πορεία της έδωσαν το στίγμα τους.
Αποφασίστηκε συγκεκριμένα η μη ανανέωση του καταστατικού της που έληγε τον Απρίλιο του 2008, θεωρώντας ότι ο 20-ετής ιστορικός της κύκλος έχει βαδίσει στο τέλος του.
Η Ελληνική Ομοφυλοφιλική Κοινότητα (ΕΟΚ) λύεται έχοντας μέχρι την τελευταία στιγμή να παρουσιάσει ενεργό ακτιβιστική δράση, παρά τις εγγενείς δυσκολίες του παρόντος (μικρή συμμετοχή μελών) και παρά τις διελκυστίνδες του παρελθόντος.
Τα μέλη της Ελληνικής Ομοφυλοφιλικής Κοινότητας (ΕΟΚ) βρίσκονται και θα βρεθούν στο μέλλον συνοδοιπόροι κάθε προσπάθειας που θα φέρει τους ομοφυλόφιλους, λεσβίες, αμφισεξουαλικούς, διαφυλικούς άντρες και γυναίκες, πιο κοντά στην κατάκτηση ίσων δικαιωμάτων και στην εξάλειψη κάθε είδους διάκρισης.
Τα μέλη της Ελληνικής Ομοφυλοφιλικής Κοινότητας (ΕΟΚ)
(ακολουθούν υπογραφές)

Σημειώσεις:
(1) Ο διαδυκτιακός τόπος της ΕΟΚ, http://www.gayhomes.net/eok θα συνεχίσει να βρίσκεται σε λειτουργία ως αρχειακό υλικό της οργάνωσης, χωρίς να ανανεώνεται.
(2) Η Ελληνική Ομοφυλοφιλική Κοινότητα (ΕΟΚ), λύεται έχοντας μηδενικό ταμείο, καθώς τοΔ.Σ. που παρέλαβε μετά τον θάνατο του Β. Γιανέλλου δεν παρέλαβε ταμείο, ενώ στη συνέχεια δεν υπήρξε συνδρομή μελών.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλά το λέγανε ο Γιώργος και ο Νίκος ότι θα κλείνανε γιατί δε μπορούσανε να λειτουργούνε.

erva_cidreira είπε...

Αγόρι μου,
εσύ μπορεί να είσαι απλώς αφελής ή μικρόψυχος.
Εκείνοι που βρίσκονται πίσω από το κατάπτυστο δημοσίευμα που μας απασχόλησε την προηγούμενη εβδομάδα σίγουρα έχουν σοβαρότερους λόγους να επιχαίρουν.

Να ρωτήσω, αλήθεια, αν παίζει στον ορίζοντα καμιά επιχορήγηση κρατική, κομματική ή άλλη, οπότε όσα κομμάτια λιγότερα τόσο καλύτερα;
Αν μάθεις, πες το και σ' εμάς.

Ανώνυμος είπε...

erva: ΛΟΛ. Ἔχεις σκεφθῆ νὰ γράψῃς μυθιστόρημα; Ἔχεις τὸ χάρισμα τοῦ λόγου καὶ μεγάλη φαντασία. Ἔχεις καὶ κονὲ μὲ ἐκδοτικοὺς οἴκους καὶ βῆμα νὰ τὸ προωθήσῃς. Πάμπλουτος θὰ γίνῃς.

Ἀνώνυμε (σοβαρὰ τώρα): Ἡ «διάλυσι» τῆς «ΕΟΚ» εἶχε ἐξαγγελθῆ πρὶν λίγες ἡμέρες, ὁπότε τὸ περιμέναμε. Ἄλλωστε εἶχε δύο ἐπιλογές, ἢ θὰ νομιμοποιεῖτο, γιὰ πρώτη φορὰ μετὰ τὴ διάλυσί της (πρᾶγμα ποὺ δὲν μποροῦσε νὰ κάνῃ, ἐπειδὴ δὲν εἶχε τὸν ἀπαραίτητο ἀριθμὸ μελῶν, νομίζω εἶναι 25 γιὰ τὰ σωματεῖα) ἢ θὰ «διελύετο». Κάθε δρόμος θὰ ἦταν τίμιος καὶ εὐπρόσδεκτος, ἁπλῶς ἐπέλεξε τὸν δεύτερο. Τὸ σπουδαῖο εἶναι αὐτὸ ποὺ ἀναφέρεται, ὅτι μέχρι τὸ τέλος παρήγαγε ἀκτιβιστικὸ ἔργο, καὶ γι' αὐτὸ ἀξίζει συγχαρητήρια. Αὐτὴ εἶναι ἡ προσωπική μου τοποθέτησι.

George Tsitiridis είπε...

Καλά το λέγανε ο Γιώργος και ο Νίκος ότι θα κλείνανε γιατί δε μπορούσανε να λειτουργούνε.

Καταρχήν ποιος ειναι ο Νίκος και ποιός ο Γιώργος?
Δεν μπορούσε να λειτουργίσει λόγο καταστατικού και οχι ικανοτήτων.

Ηταν γνωστό οτι υπήρχε η ημερομηνία που θα αποφάσιζοτανε αν θα έκλεινε η ΕΟΚ η όχι και όλα δείχνανε το δεύτερο.
Υπήρχε πρόβλημα με το καταστατικό (μην το αναλύσουμε) και πιστέυω οτι καλός έκλεισε και έτσι μπορούν (και μακάρι να γίνει) όλοι όσοι ήταν στην ΕΟΚ να κάνουν νέα αρχή καταστατικό και νέα ομάδα που να μην τους περιορίζει και να μπορούν να την ελέγχουν και να την λειτουργούν.
Η Γαλανού έχει πολλές ικανότητες (αποδεδιγμένα)και μπορει με όλα τα μέλη να κάνει μια ομάδα που να την ελέγχει απόλυτα. Αυτο ήταν η καλύτερη κατ εμέ λύση
Τώρα σχετικά με όλες τις άλλες καταστροφολογικές θεωρίες , κακίες και σενάρια για να έχουμε να λέμε απλα δεν ασχολούμε γιατί ειναι απλά θεωρίες.

Ναυτίλος είπε...

Τέλος εποχής —πράγματι. Ήταν άραγε τόσο προσωποπαγές η Ε.Ο.Κ. γύρω από τον Γιαννέλο που δεν μπόρεσε να συνεχίσει μετά τον πρόωρο (δυστυχώς) θάνατό του;

Θα ήταν καλό, ιδίως εμείς οι ομοφυλόφιλοι της επαρχίας να μαθαίναμε πόσοι και ποιοι σύλλογοι υπάρχουν σήμερα στην Ελλάδα που τους εκπροσωπούνε, ώστε να μπορέσουν να συνασπιστούν γύρω τους και γίνουν έτσι πιο αποδοτικοί οι αγώνες τους. Μόνο εγώ βρίσκω μεγάλο έλλειμμα οργάνωσης στην Ελλάδα; (χα! Τί είπα το άτομο; Εδώ γελάμε!)

:-/