12.4.08

ΤΕΧΝΗΤΑ ΓΕΝΝΗΤΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ

Image Hosted by ImageShack.us
.
ΤΕΧΝΗΤΑ ΓΕΝΝΗΤΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ ΣΤΟ 6ο ΑΝΔΡΟΛΟΓΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ
03/04/2008
"Οι νέοι ορίζοντες στη χειρουργική και πλαστική αποκατάσταση των έξω γεννητικών οργάνων και η χρήση των βιοσυνθετικών υλικών", αποτελεί το κεντρικό θέμα συζήτησης στο 6ο Ανδρολογικό Σεμινάριο, που ξεκινάει σήμερα και ολοκληρώνεται την ερχόμενη Κυριακή, σε γνωστό ξενοδοχείο της Πάτρας.
Την επιστημονική εκδήλωση διοργανώνει το ανδρολογικό τμήμα της ουρολογικής κλινικής του νοσοκομείου «ο Άγιος Ανδρέας» και το τμήμα ανδρολογίας της Ελληνικής Ουρολογικής Εταιρείας.
Οι συμμετέχοντες στο σεμινάριο, θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν μέσω δορυφορικής σύνδεσης, χειρουργικές επεμβάσεις με βάση τις νέες μεθόδους, ενώ στην συνέχεια θα αναπτύξουν τα σχόλια και τις παρατηρήσεις τους. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον στο 6ο Ανδρολογικό Σεμινάριο παρουσιάζει το θέμα της υπογονιμότητας. «Το 55% των περιπτώσεων υπογονιμότητας αφορά σε άνδρες και το 45% σε γυναίκες. Δηλαδή, το πρόβλημα είναι κυρίως των ανδρών όμως δεν παύει να απασχολεί και τις γυναίκες», τόνισε ο υπεύθυνος του ανδρολογικού τμήματος της ουρολογικής κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας» κ. Αριστομένης Γκέκας.
Για το ενδιαφέρον σεμινάριο μίλησε και ο διοικητής του νοσηλευτικού ιδρύματος της Πάτρας κ. Νικόλαος Κοτσώνης, μεταφέροντας τα συγχαρητήριά του στο Ανδρολογικό Τμήμα, που έχει κατορθώσει να αναγάγει την εκδήλωση, σε ένα από τα κορυφαία συνέδρια της χώρας. «Πιστεύουμε ότι δεν θα έπρεπε να αναφέρεται μόνο ως σεμινάριο της Πάτρας, αλλά να γίνει και πανελλήνιο», πρόσθεσε με νόημα ο κύριος Κοτσώνης.Τους επιστήμονες θα απασχολήσουν και τα νέα βιοσυνθετικά μοσχεύματα γεννητικών οργάνων, που θα παρουσιαστούν στο σεμινάριο. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα αποτελεί η νέα βιοσυνθετική ουρήθρα.
Όπως όλοι θυμόμαστε, πριν από περίπου τρία χρόνια ένας άνδρας από την Πάτρα είχε ανέβει σε ιστό σημαίας χωρίς να λάβει τα απαραίτητα προστατευτικά μέτρα, με αποτέλεσμα να αποκολληθεί ο ένας του όρχις. Ο άνδρας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του «Αγίου Ανδρέα», όπου η ομάδα της ουρολογικής κλινικής κατάφερε να αποκαταστήσει τη ζημιά. Ο κ. Αριστομένης Γκέκας αναγνώρισε πως επρόκειτο για μεγάλη επιτυχία, τόνισε όμως πως η επιστήμη πλέον έχει προχωρήσει αρκετά.
(Αναδημοσίευση από το http://www.patranews.gr/)

Δεν υπάρχουν σχόλια: