14.4.08

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ

Image Hosted by ImageShack.us
.
Μετά από ένα μήνα χωρίς καμία πληροφόρηση για το θέμα των πολιτικών γάμων μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου, η οργάνωση ΟΛΚΕ εξέδωσε προχθές μία ανακοίνωση στην οποία κατηγορεί τον Συνασπισμό επειδή τελικά δεν βρέθηκαν δήμαρχοι πρόθυμοι να τελέσουν τους συγκεκριμένους γάμους.
(…) Κανένα πολιτικό κόμμα δεν μπορεί να υποχρεώσει τους δημάρχους που έχει στηρίξει να κάνουν οτιδήποτε που ενδεχομένως θα βλάψει την επανεκλογή τους στις συντηρητικές μικρές κοινωνίες. Αλλά και σε περίπτωση που οι γάμοι είχαν γίνει και προσβληθεί νομικά, ποιες ήταν ρεαλιστικά οι πιθανότητες επιτυχίας; Πως μπορούμε να προεξοφλήσουμε ότι ο οποιοσδήποτε εγχώριος δικαστής θα ήθελε να παίξει το ρόλο του νομοθέτη, στηριζόμενος σε μία αμφιλεγόμενη διατύπωση του νόμου για τον πολιτικό γάμο και αγνοώντας το γεγονός ότι ολόκληρο το ελληνικό οικογενειακό δίκαιο στηρίζεται στην ετερότητα φύλου μεταξύ των συζύγων; Όσο για τα ευρωπαϊκά δικαστήρια είναι γνωστό ότι ουδέποτε έχουν υποχρεώσει κάποιο κράτος να κατοχυρώσει νομικά τα ζευγάρια του ίδιου φύλου -πόσο μάλλον τον πολιτικό γάμο-και ότι οι όποιες θετικές τους αποφάσεις (για την υιοθεσία, για τις συντάξεις κτλ) αναφέρονται σε χώρες όπου ήδη υπάρχει σύμφωνο συμβίωσης.
Ουσιαστικά δηλαδή θα ζητούσαμε από τα ελληνικά και ευρωπαϊκά δικαστήρια να εκδώσουν μία επαναστατική απόφαση χωρίς νομικό προηγούμενο με τον κίνδυνο τελικά να καταλήξουμε είτε σε μία αρνητική απόφαση που θα μας πάει πίσω δεκαετίες, είτε σε μία απόφαση που το ελληνικό κράτος ουδέποτε θα εφαρμόσει όπως έχει συμβεί με τόσες δικαστικές αποφάσεις στο παρελθόν (βλέπε εκτροπή του Αχελώου, παράνομες χωματερές κτλ). Ευτυχώς η επιπολαιότητα όσων αποφάσισαν να ανοίξουν το ζήτημα με αυτόν τον τρόπο ήταν τόσο μεγάλη που το θέμα έληξε πολύ πριν καταλήξει σε δικαστικό Βατερλώ.
Το καλό με τα λάθη είναι ότι μπορούμε να μαθαίνουμε από αυτά.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο πιέζοντας εδώ:
Gay Super Hero

Ας δούμε τα δικά μας. Οι bloggers στείλαμε ήδη ένα δυνατό μήνυμα με τον ενθουσιασμό μας, την ικανότητά μας να οργανωθούμε (κατά πολύ εξαιτίας της σημαντικής προσπάθεια ορισμένων από μας). (…)
Είμαι σίγουρος ότι ανάμεσά μας υπάρχουν πολλά άτομα που έχουν διάθεση να ενωθούν και την ικανότητα να προχωρήσουν στα επόμενα, απαραίτητα βήματα. Προσεκτικά, χωρίς παρόρμηση, με προγραμματισμό.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο πιέζοντας εδώ:
Thomas Xomeritis