12.4.08

ΕΞΟΔΟΣ 1

Image Hosted by ImageShack.us
.
Το Απόψε τρώμε στης Ιοκάστης (καμιά σχέση με την τραγική ηρωίδα) είναι μια επιθετική κωμωδία με πολλά φαρσικά στοιχεία, μια τρελή κοινωνική σάτιρα που παρωδεί τη βιομηχανία των ‘οικογενειακών’ σήριαλ - a pop family story, είναι ο χιουμοριστικός υπότιτλος του έργου, και στο βάθος πίσω του αναμνήσεις από τις αθώες τρελές τρελές οικογένειες του ελληνικού κινηματογράφου. Μόνο που η εποχή της αθωότητας έχει πια περάσει, εδώ βασιλεύουν ο κυνισμός και το κιτς της δικής μας παράλογης εποχής, όπου όλα έχουν αλλάξει κι ωστόσο τα συναισθήματα παραμένουν κατά βάθος ίδια.
Σε μια πόλη που θα μπορούσε να είναι η Θεσσαλονίκη, μια κυρία του καλού κόσμου,η Ιοκάστη Παπαδάμου, χήρα εργοστασιάρχη, πασχίζει να βρει τον ένοχο ενός ερωτικού εγκλήματος και κυρίως να καταλάβει τι συμβαίνει στην κοινωνία γύρω της, αλλά τα πράγματα μπερδεύονται, καθώς μαζεύονται στο σπίτι ο νεκρός από χρόνια σύζυγός της, η σεφ σε κοσμικό εστιατόριο κόρη της, ο καθόλου στρέιτ γιος της, μια μυστηριώδης Γεωργιανή, και βέβαια ο καινούργιος μπάτλερ, ο Εσθονός μετανάστης που γνώριζε πολλά. Κανείς δεν ξέρει πώς θα τελειώσουν όλα αυτά…
Πειραματική Σκηνή Τέχνης, Θεσσαλονίκη
.
Image Hosted by ImageShack.us
.
ΓΕΙΑ ΣΟΥ: Ένα συνθετικό θέαμα μουσικής και σκηνικής δράσης, από την Τρίτη 8 Απριλίου και για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων στο θέατρο Προσκήνιο.
Ο Κώστας Ζαχαράκης, ταξιδεύοντας σε χώρους νυχτερινούς και βαθιά ερωτικούς, μας ταξιδεύει στο μαγικό κόσμο του θεάματος. Μακριά από τα φώτα των μεγάλων σκηνών και τη λογική της show biz, ειρωνικός και ανατρεπτικός, καυστικός και τρυφερός, δημιουργεί - με τραγούδια και αποσπάσματα από ρόλους - συμπυκνωμένα σχόλια πάνω στην ανθρώπινη μοίρα και το παράλογο της ύπαρξής του. Η γοητεία των μεταμορφώσεων!Έργα του ΜΠΕΚΕΤ, του ΜΠΡΕΧΤ, του Δ. ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ, ποιήματα του ΚΑΒΑΦΗ και του Ο. ΟΥΑΪΛΝΤ, δημιουργούν μαζί με τα τραγούδια του Κ. ΒΑΪΛ, του Φ. ΧΟΛΑΝΤΕΡ, του Π. ΠΑΜΠΕΝ, του Μ. ΧΑΤΖΙΔΑΚΙ, του Κ. ΓΙΑΝΝΙΔΗ, του Σ. ΚΡΑΟΥΝΑΚΗ, ένα γοητευτικό μουσικοθεατρικό παιχνίδι, από το μιούζικαλ και τον αυτοσχεδιασμό, στην κλοουνερί και στο cabaret.
Τον συνοδεύει στο πιάνο ο Κλέαρχος Καραγιαννίδης.
Θέατρο Προσκήνιο, Αθήνα

1 σχόλιο:

George Tsitiridis είπε...

Για την Ιοκάστη να πω οτι ειναι μια απο τις μεγάλες επιτυχίες της χρονίας που δείχνει οτι ενα νέο έργο μοντέρνο σε ενα μικρό σχετικά θέατρο στην Συμπρωτεύουσα μπορεί να δουλέψει.
Αυτο γ αυτούς που λένε οτι ολα γίνονται Αθήνα όλα τα έχει η Αθήνα και πουθενά άλλου δεν γίνετε κάτι.