25.5.07

Η HEATHER POE ΚΙ ΕΜΕΙΣ

Image Hosted by ImageShack.us
.
Να λοιπόν και η επίσημη φωτογραφία που έδωσε στη δημοσιότητα ο Λευκός Οίκος με το ζεύγος Dick και Lynne Cheney και τον νεογέννητο εγγονό τους.
Υποθέτουμε ότι σύντομα θα δούμε φωτογραφημένη και την ευτυχή μητέρα Mary – να της ζήσει! - με το μωρό, αλλά αμφιβάλλουμε για το αν θα συμβεί αυτό και με τη σύντροφό της Heather Poe.
Βλέπετε, στην Πολιτεία της Virginia ο Νόμος δεν προβλέπει δικαιώματα γονικής μέριμνας για τη γυναίκα σύντροφο της «φυσικής» μητέρας, ούτε τη δυνατότητα από κοινού υιοθεσίας για τα ζευγάρια ομοφύλων.
Ωστόσο, πριν αρχίσουμε τα δικαιολογημένα καυστικά σχόλια για την ομοφυλοφοβία των Ρεπουμπλικάνων και την υποκρισία του Τσένεϊ, ας θυμηθούμε ότι στην επερώτηση του Συνασπισμού τον Δεκέμβριο του 2005 στη Βουλή για τον πολιτικό γάμο μεταξύ πολιτών του ίδιου φύλου ο κ. Αλαβάνος επίσης έκανε γαργάρα το ζήτημα της ομογονεϊκότητας, ενώ το μηδέποτε κατατεθέν σχέδιο νόμου του ΠΑΣΟΚ για το σύμφωνο συμβίωσης προέβλεπε ακριβώς ό,τι και ο νόμος της Βιρτζίνια, ή ακόμη χειρότερα απαγόρευε κατηγορηματικά οποιαδήποτε τέτοια προοπτική.
Καημένη Heather, να σε παρηγορεί άραγε ότι όλοι μας, κι εσύ κι εμείς, βράζουμε στο ίδιο καζάνι προκαταλήψεων, διακρίσεων και αποκλεισμών;

Δεν υπάρχουν σχόλια: