4.5.07

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ: ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΩΝ ΚΑΙ ΤΡΑΝΣΕΞΟΥΑΛΙΚΩΝ ΑΝΔΡΩΝ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Image Hosted by ImageShack.us


.
Αναγνώριση όλων των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων και τρανσεξουαλικών ανδρών και γυναικών.
- Προστασία των μαθητών όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης από διακρίσεις με βάση τον σεξουαλικό προσανατολισμό ή την ταυτότητα φύλου
- Προστασία για τους πολίτες με τρανσεξουαλική ταυτότητα φύλου στην εργασία και στην διάθεση αγαθών και παροχή υπηρεσιών.
- Την προστασία των ομοφυλόφιλων και τρανσεξουαλικών αστυνομικών, στρατιωτών και στρατιωτικών – ανδρών και γυναικών – από κάθε διάκριση.
- Την κατάργηση της «παρά φύσιν ασέλγειας μεταξύ αρρένων», και τη θεσμοθέτηση της ίδιας ηλικίας συναίνεσης για ετεροφυλόφιλους και ομοφυλόφιλους.
- Την αναγνώριση του δικαιώματος πολιτικού γάμου στα ζευγάρια του ιδίου φύλου καθώς ο υπάρχων νόμος δεν προβλέπει τα φύλα των συζύγων.
- Την αναγνώριση και καταχώρηση με ληξιαρχική πράξη των ζευγαριών – ομοφυλόφιλων και ετεροφυλόφιλων – τα οποία επιλέγουν να μην μπουν στην διαδικασία γάμου αλλά να ζουν μαζί ως μόνιμοι σύντροφοι.
- Την αναγνώριση και την προστασία της οικογένειας με ομοφυλόφιλο γονέα ή ομοφυλόφιλους γονείς.
- Δικαίωμα στην τεχνητή γονιμοποίηση σε άγαμες γυναίκες οι οποίες ζουν σε ελεύθερη ένωση όχι μόνο με άντρα, όπως προβλέπεται σήμερα, αλλά και με άλλη γυναίκα.
- Αναγνώριση του κινδύνου που υφίσταται ένας / μια πρόσφυγας με ομοφυλοφιλικό προσανατολισμό ή τρανσεξουαλική ταυτότητα φύλου όταν στη χώρα προέλευσής του μπορεί να φυλακιστεί ή να εκτελεστεί εξαιτίας του προσανατολισμού ή της ταυτότητας φύλου (πχ. Ιράν, Πακιστάν κα) και χορήγηση ασύλου.

(Αναδημοσίευση από το κεφάλαιο των ατομικών δικαιωμάτων του προγραμματικού πλαισίου της «Φιλελεύθερης Συμμαχίας»)

Δεν υπάρχουν σχόλια: