5.5.07

1ο ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ

Image Hosted by ImageShack.us
.
1ο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Ομοφυλοφιλικών Ταινιών Αθήνας, 31/5 - 3/6
Athens 1st Gay & Lesbian Film Festival
Πέμπτη 31 Μαΐου - Κυριακή 3 Ιουνίου 2007
Κινηματογράφος Τριανόν
Το πρώτο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Ομοφυλοφιλικών Ταινιών Αθήνας εγκαινιάζει η Proud Promotions, με στόχο να αναδειχθεί σε μόνιμο θεσμό, όπως το Πανόραμα Ομοφυλοφιλικού Κινηματογράφου που διοργανώνεται εδώ και χρόνια στη Θεσσαλονίκη στα πλαίσια του Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης.
Ο μήνας Ιούνιος είναι ο παγκόσμιος μήνας Ομοφυλόφιλης Περηφάνιας. Στα πλαίσια των εκδηλώσεων που θα γίνουν ξεκινάμε φέτος έναν κινηματογραφικό θεσμό.
Η Proud Promotions μετά από πολλές πετυχημένες προβολές και φεστιβάλ στην Αθήνα (4ήμερο κινηματογραφικό φεστιβάλ καλλιτεχνικών πορνογραφικών ταινιών, Porn Film Festival του Βερολίνου, κτλ) φιλοδοξεί να δημιουργήσει ένα νέο θεσμό που θα προβάλλει σημαντικές ταινίες ομοερωτικής θεματολογίας ξένων και ελλήνων δημιουργών.
Το 1ο Athens Gay & Lesbian Film Festival θα έχει πολλές βραβευμένες ταινίες που έχουν ξεχωρίσει σε διεθνή φεστιβάλ κινηματογράφου, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα του γκέι πολιτισμού.
Τόσο θεματολογικά όσο και καλλιτεχνικά, το τετραήμερο φεστιβάλ επιθυμεί να καλύψει αυτό που ονομάζουμε queer κινηματογράφο με ταινίες που δύσκολα φτάνουν όχι μόνο στις κινηματογραφικές αίθουσες αλλά και στα μέχρι σήμερα κινηματογραφικά φεστιβάλ που διοργανώνονται στην πόλη μας.
Ταινίες κινηματογραφικά εύκολες αλλά και δύσκολες για τον μέσο θεατή, θεματολογίες προσιτές αλλά και ιδιαίτερες, χιούμορ, δράμα, αποδοχή, απόρριψη, σεξουαλικότητα, ταυτότητα φύλου, ανατροπές και μυστήρια, ντοκιμαντέρ και μικρού μήκους για τα μικρά μεγάλα προβλήματα αλλά και τις χαρές και τους έρωτες της queer ζωής μας.
Στο 1ο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Ομοφυλοφιλικών ταινιών της Αθήνας θα παρακολουθήσετε ταινίες μεγάλου και μικρού μήκους που ξεχώρισαν στα Teddy Awards, Panorama, Sundance Festival και σε μεγάλα ευρωπαϊκά κινηματογραφικά φεστιβάλ.
Μια γεύση των ταινιών που θα δείτε:
1. Mutti der Film Biggy Van Blond, Jorn Hartmann, Klaus Purkart, Ades Zabel, 2003. 90' Η Μούτι ξαναχτυπά! Μετά την επιτυχία της σκανδαλώδους underground σειράς 5 επεισοδίων Alle lieben Mutti, ήταν ζήτημα χρόνου για τη Μαμά και τη συνεχώς παραμελημένη κόρη της Μπίγκι να εμφανιστούν σε μια μεγάλου μήκους περιπέτεια. Στο Mutti - The Movie μπλέκονται σε ένα τρελό συνονθύλευμα X-Files, Σιωπής των Αμνών και του The Cosby Show. Μια περιπέτεια-κωμωδία που αγγίζει τα όρια της τρέλας. Επίσημη συμμετοχή Φεστιβάλ Βερολίνου 2003.
2. Prinz in Holleland Michael Stock, 1993. 96' Ο πρίγκιπας στην Κόλαση είναι μια θαρραλέα παραβολή για το Βερολίνο μετά την ενοποίηση. Ένα σκληρό δράμα για τα ναρκωτικά, δοσμένο μέσα από μεταφορές παρμένες από τον κόσμο των παραμυθιών. Πρωταγωνιστές του είναι τρία νέα γκέι αγόρια, βουτηγμένα στη σκληρή πραγματικότητα. Μέσα στις εστίες της αντικουλτούρας του Βερολίνου, τη στέγαση σε βαγόνια και στα γκέι μπαρ του Kreuzberg, ο P.C. Stefan προσπαθεί να γλυτώσει τον φίλο του, Jockel από την εξάρτηση από την ηρωίνη.
3. Luster Everett Lewis. 2002, 90' Ο Jackson νομίζει ότι είναι ερωτευμένος με τον Billy, όταν εμφανίζεται απροειδοποίητα ο σέξυ ξάδελφός του, ο Jed. Τώρα το δίλημμα του Jackson είναι αν είναι αιμομιξία να πάει με τον ξάδελφό του. Το Luster είναι μια παράφορα διασκεδαστική και θαρραλέα ταινία που περιγράφει ένα σαββατοκύριακο περιπέτειας και διασκέδασης, πάθους, σεξ, τραγωδίας και έρωτα.
4. Sugar John Palmer, 2004, 80Ά Βασισμένο σε μικρές ιστορίες του Bruce LaBruce, είναι μια προκλητική και περιέργως αστεία ιστορία στους δρόμους του Τορόντο. Την παραμονή των 18ων γενεθλίων του, η δωδεκάχρονη αδερφή του Κλιφ, η Κούκι, τον στέλνει στο κέντρο με ρητή εντολή να πηδηχτεί. Ο Κλιφ γνωρίζει τον όμορφο πόρνο Μπουτς και μυείται στη σκοτεινή και γεμάτη ναρκωτικά αρένα του κέντρου της πόλης.
5. The Gymnast Ned Farr, 2006, USA, 96Ά. H Jane Hawkins ήταν μια πολύ ταλαντούχα γυμνάστρια μέχρι που ένας τραυματισμός της στέρησε αυτό το όνειρο. Μια τυχαία γνωριμία με τη Serena αφυπνά στην καθεμία συναισθήματα που νιώθουν πρώτη φορά στη ζωή τους.
6. Vacationland Todd Verrow, 2006, USA, 104Ά. O Joe, ένας 18χρονος μαθητής λυκείου κάνει όνειρα να ξεφύγει από τη μικροαστική του ζωή και να πάει σε μια σχολή καλών τεχνών. Γνωρίζει έναν γέρο καλλιτέχνη για τον οποίο δουλεύει ως μοντέλο. Εν τω μεταξύ ερωτεύεται τον καλύτερό του φίλο, τον Andrew…
7. Hate Crime Tommy Stovall, 2005, USA, 103Ά. O Robbie Levinson και ο Trey McCoy αντιμετωπίζούν ξαφνικά την προκατάληψη και την επιθετικότητα όταν μετακομίζει δίπλα τους ο Chris Boyd, γιος ιερέα. Ένα βράδυ ο Τrey βγάζει για βόλτα τον σκύλο τους και εξαφανίζεται. Αμέσως ξεκινάνε οι κατηγορίες και ο Robbie προσπαθεί να ανακαλύψει τι συνέβη.
8. A Place In The Sun Κων. Γιάναρης με πρωταγωνιστές τους Σταύρο Ζαλμά, Χρήστο Ματζάρα, Valentino, Γιάννα Μπουτζουρογιώργου, Δημήτρη Θάνο, Παναγιώτη Τσέτσο, Ηλία Μαρμαρά. Αθήνα 1993. Στον μικρόκοσμο της πλατείας Ομονοίας ένας νεόφερτος λαθρομετανάστης από τη Βόρειο Ήπειρο (Παναγιώτης) συναντά τον Ηλία έναν ανήσυχο Αθηναίο μικροαστό γκέι. Η όχι μόνο ερωτική σχέση τους περιγράφεται με κωμικοτραγική ματιά, αφού ο μεν Παναγιώτης αναζητεί το χρήμα ο δε Ηλίας την αγάπη. Βραβείο Καλύτερης Ταινίας Φεστιβάλ Δράμας (ελληνικό διαγωνιστικό) και Καλύτερου βαλκανικού Φιλμ , Διεθνές Διαγωνιστικό.
9. Amnesia The James Brighton Enigma: Denis Langlois, Canada, 2005, 90Ά. Ένας Αμερικανός βρίσκεται γυμνός και με αμνησία σΆ ένα πάρκινγκ του Μόντρεαλ το 1998. Λέει πως το όνομά του είναι James Brighton αλλά το μόνο πράγμα για το οποίο είναι σίγουρος είναι ότι είναι γκέι. Τι έπαθε αυτός ο νεαρός; Αυτό προσπαθεί να ανακαλύψει η Sylvie μια φοιτήτρια εγκληματολογίας.
10. Eighteen Richard Bell, 2004, Canada, 101Ά. O Pip όταν γίνεται 18 παίρνει από τον παππού του τα αναμνηστικά του από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Καθώς του εξιστορεί ο παππούς του την ιστορία του για εκείνα τα χρόνια, ο Pip ζει μια ανάλογη παράλληλη ζωή με αυτή που έζησε ο παππούς του.
11. The Nature Of Nicholas Jeff Erbach, 90Ά, USA, 2002. Μια σουρεαλιστική ιστορία που μας λέει για τον 12χρονο Nicholas που δυσκολεύεται να αντιμετωπίσει τα συναισθήματά του για τον καλύτερό του φίλο.
12. When IΆm 64 Jon Jones, 2004, 90Ά. Μια αγγλική παραγωγή για τη φιλία που αναπτύσσεται μεταξύ δύο αντρών από πολύ διαφορετικά υπόβαθρα, των οποίων οι μοίρες συναντιόνται για πρώτη φορά τη στιγμή που γίνονται και οι δυο τους 64.
13. Τρώες, του Κων. Γιάνναρη μαυρόασπρη, 35', 1989. Συμμετοχή στο Πανόραμα του φεστιβάλ Βερολίνου, Βραβείο Teddy Bear καλύτερης ταινίας μικρού μήκους(1990), Βραβείο στο φεστιβάλ του Cork.
14. Jean Genet Is Dead, του Κων. Γιάνναρη μαυρόασπρη 45', 1988, συμμετοχή στο Πανόραμα του φεστιβάλ του Βερολίνου.
15. Ένας ουρανός γεμάτος αστέρια του Χρήστου Δήμα Super 16mm, έγχρωμη, 20', 1995. Εννέα μικρές ιστορίες ενός νέου που είναι οροθετικός. Εννέα ποιητικές διαδρομές πάνω στον ίδιον και στο περιβάλλον του. Κάθε μια από αυτές τις ιστορίες αποτελεί μια ιδιαίτερη και αυτόνομη ματιά: Ο διάλογος με τη γιατρό, ένας πρώην εραστής, το πάρτυ γενεθλίων του, οι μοναχικές νύχτες, η συνομιλία με τη μητέρα του. Μια ταινία που δίνει το στίγμα της πορείας αυτού του ανθρώπου μέσα στην αρρώστια.
16. Αμερικανός του Χρήστου Δήμα 35mm, έγχρωμη, 23', 1999 Β' βραβείο, Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους, Δράμα Α΄ κρατικό βραβείο από το ΥΠΠΟ Βραβείο καλύτερης ταινίας, Μιλγουόκι.
Κινηματογράφος Τριανόν,
Κοδριγκτώνος 21,Πατησίων 101, ΜΕΤΡΟ Βικτώρια
τηλ: 2108215469, 2108222702

Δεν υπάρχουν σχόλια: