3.5.07

Η ΕΘΕΛ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΕΜΠΡΑΚΤΑ ΤΗΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΟΒΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΟΔΗΓΟΥ ΤΗΣ

Image Hosted by ImageShack.us
.
«Καμπάνα» σε οδηγό του ΟΑΣΑ για ρατσιστική συμπεριφορά
Eθνος 27/4/2007
Σε τριήμερη αργία καταδίκασε το Πειθαρχικό Συμβούλιο του ΟΑΣΑ οδηγό λεωφορείου, ο οποίος κατηγορείται ότι δεν προσπάθησε να προστατεύσει ομοφυλόφιλο ζευγάρι που βρήκε καταφύγιο σε όχημα της ΕΘΕΛ.
Και ενώ χθες το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προχωρούσε στην ανακοίνωση ενός ακόμα ψηφίσματος κατά της ομοφοβίας, στην Αθήνα φαίνεται ότι τα ζευγάρια ομοφυλοφίλων μάλλον χρειάζονται σωματοφύλακες για να κινηθούν χωρίς κίνδυνο.
Αυτό τουλάχιστον αποδεικνύει περιστατικό που συνέβη τον περασμένο Οκτώβριο στην περιοχή της Κηφισιάς με ομοφυλόφιλο ζευγάρι Ελληνοβέλγων. Το ζευγάρι, το οποίο κινούνταν στην περιοχή, έπεσε θύμα εξύβρισης και προπηλακισμού από ομάδα νεαρών, η οποία τους κυνήγησε ως την αφετηρία της λεωφορειακής γραμμής Χ14 έξω από το άλσος της Κηφισιάς.
Στην προσπάθειά τους να αποφύγουν τους νεαρούς, μπήκαν στο σταθμευμένο στην αφετηρία λεωφορείο, στο οποίο εκείνη την ώρα βρίσκονταν και άλλοι επιβάτες. Οταν οι νεαροί άρχισαν να κλωτσούν και να χτυπούν το λεωφορείο, ο οδηγός σηκώθηκε από τη θέση του και έβγαλε έξω το ζευγάρι. Οπως ο ίδιος ισχυρίστηκε εκ των υστέρων στο Πειθαρχικό Συμβούλιο, φοβήθηκε τόσο για τη σωματική ακεραιότητα των επιβατών όσο και για ενδεχόμενες καταστροφές στο λεωφορείο. Μετά το περιστατικό, ο ένας από τους δύο Ελληνοβέλγους υπέβαλε έγγραφη καταγγελία εναντίον του οδηγού στον ΟΑΣΑ. Αμέσως κινήθηκε η πειθαρχική διαδικασία, βάσει της οποίας ο οδηγός ετέθη σε τριήμερη αργία.
Το περιστατικό αλλά και τη συμπεριφορά του οδηγού καταδίκασε χθες και το Συνδικάτο Εργαζομένων του ΟΑΣΑ. Σε ανακοίνωσή του μάλιστα χαρακτηρίζει απαράδεκτο το επεισόδιο υπογραμμίζοντας ότι: «Στην Ελλάδα της δημοκρατίας και της ελευθερίας, όπου η διαφορετικότητα είναι κατοχυρωμένη και το δικαίωμα προσδιορισμού του ερωτικού προσανατολισμού απολύτως φυσιολογικό, είναι απαράδεκτο να υπάρχουν κρούσματα ομοφοβίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: