4.5.07

Η ...ΟΣΜΗ ΤΟΥ ΣΕΞ

Image Hosted by ImageShack.us
.
H... οσμή του σεξ
MARK HENDERSON (ΤΑ ΝΕΑ 10-5-2005)
Ποιος καθορίζει τον σεξουαλικό προσανατολισμό ενός ανθρώπου; Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο σεξουαλικός προσανατολισμός διαμορφώνεται από μια πολύπλοκη αλληλεπίδραση περιβαλλοντικών, ψυχολογικών και βιολογικών παραγόντων. Σύμφωνα με δύο νέες έρευνες, είναι όλα θέμα... μύτης.
H πρώτη έρευνα πραγματοποιήθηκε από ερευνητές του Κέντρου Χημικών Αισθήσεων Monell, στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ, και τα αποτελέσματά της δημοσιεύονται σήμερα στην επιθεώρηση «Psychological Science». Έξι ετεροφυλόφιλοι άνδρες, έξι ετεροφυλόφιλες γυναίκες, έξι ομοφυλόφιλοι άνδρες και έξι ομοφυλόφιλες γυναίκες κλήθηκαν να «φορέσουν» για μερικές ώρες στη μασχάλη τους βάτες από βαμβακερή γάζα. Οι βάτες στη συνέχεια κομματιάστηκαν και τοποθετήθηκαν σε πλαστικές φιάλες. Στο επόμενο στάδιο του πειράματος, 80 ομοφυλόφιλοι και ετεροφυλόφιλοι άνδρες και γυναίκες - 20 από κάθε «ομάδα» - κλήθηκαν να μυρίσουν δύο φιάλες και να επιλέξουν την οσμή που προτιμούν. H ομάδα των επιστημόνων, με επικεφαλής τον δρα Τσαρλς Γουιζόκι, έκανε τέσσερις συγκρίσεις: ιδρώτας ομοφυλόφιλων ανδρών «εναντίον» ιδρώτα ετεροφυλόφιλων ανδρών, ιδρώτας ομοφυλόφιλων ανδρών «εναντίον» ιδρώτα ετεροφυλόφιλων γυναικών, ιδρώτας ετεροφυλόφιλων γυναικών «εναντίον» ιδρώτα ομοφυλόφιλων γυναικών και ιδρώτας ομοφυλόφιλων ανδρών «εναντίον» ιδρώτα ομοφυλόφιλων γυναικών. Ανακάλυψε λοιπόν πως οι προτιμήσεις των ομοφυλόφιλων ανδρών και γυναικών διέφεραν από εκείνες των ετεροφυλόφιλων.
Οι προτιμήσεις
H διαφορά ήταν ιδιαίτερα έντονη σε ό,τι αφορά τους ομοφυλόφιλους άνδρες, οι οποίοι προτίμησαν στη συντριπτική τους πλειονότητα την οσμή του ιδρώτα άλλων ομοφυλόφιλων ανδρών - η οποία απορρίφθηκε από τις υπόλοιπες ομάδες. Οι ερευνητές δεν διαπίστωσαν μόνο πως ο σεξουαλικός προσανατολισμός επηρεάζει τις οσφρητικές προτιμήσεις· διαπίστωσαν και ότι η οσμή του ιδρώτα διαφέρει ανάλογα με τον σεξουαλικό προσανατολισμό.

1 σχόλιο:

Queerdom είπε...

Καταπληκτικό! :)
Πολύ πολύ ενδιαφέρον..
Πάντως δεν σε προλαβαίνω με τίποτα..;)