4.5.07

ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΓΙΑ ΕΞΩΣΩΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ, ΑΛΛΑ ...ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΤΕΡΟΦΥΛΟΦΙΛΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ

Image Hosted by ImageShack.us
.
Πλήρης κάλυψη του κόστους για εξωσωματική από τα Ταμεία
Την πλήρη κάλυψη του κόστους της εξωσωματικής γονιμοποίησης και την απαγόρευση πώλησης προϊόντων καπνού σε νέους κάτω των 18, ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Υγείας.
Παρουσιάζοντας το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τα Δικαιώματα του Παιδιού, ο κ. Αβραμόπουλος υπογράμμισε ότι το υπουργείο Υγείας προτείνει στα ασφαλιστικά Ταμεία την ολοκληρωτική κάλυψη όλων των προσπαθειών για εξωσωματική γονιμοποίηση.
Τα ασφαλιστικά Ταμεία καλύπτουν σήμερα μόνον τρεις προσπάθειες και, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, η πρακτική αυτή «...δεν συνιστά ενεργητική υποστήριξη της νέας οικογένειας...».
Ο υπεύθυνος του Τομέα Υγείας του ΠΑΣΟΚ κ. Χρήστος Πρωτόπαπας σχολίασε ότι το μέτρο είναι σωστό να γίνει, εκτιμώντας, ωστόσο, ότι η κυβέρνηση είναι έκθετη επί δύο χρόνια σε αυτό το θέμα: «...Εχει ψηφιστεί ένας Νόμος, εδώ και δύο χρόνια, που προβλέπει μία ουσιαστική κάλυψη αυτού του κόστους, αλλά δεν έχουν εκδοθεί οι σχετικές κανονιστικές αποφάσεις...», τόνισε ο κ. Πρωτόπαπας.
«EΘΝΟΣ» 3/5/07
Το κόστος της εξωσωματικής είναι δυσβάσταχτο για ένα μέσο ζευγάρι, αν υπολογίσει κανείς ότι κάθε προσπάθεια κοστίζει τουλάχιστον 3.000- 4.000 ευρώ (η φθηνότερη μέθοδος, μαζί με τα φάρμακα), ενώ τα ασφαλιστικά ταμεία δίνουν μόλις 352 ευρώ και καλύπτουν τη φαρμακευτική αγωγή κατά 75%.
«ΤΑ ΝΕΑ» 3/5/07

Προφανώς, η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ θεωρούν αυτονόητο ότι μόνον οι ετεροφυλόφιλοι ασφαλισμένοι έχουν δικαιώματα σ’ αυτή τη χώρα. Κι ας πληρώνουν όλοι εξίσου τις εισφορές τους, ανεξαρτήτως του σεξουαλικού προσανατολισμού τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: