8.10.13

LEONARDO'S RING



Ένα απόλυτα γυμνό και εξόχως προκλητικό έργο ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα στο Studio Κυψελης από τους Θεατρίνων Θεατές. Ο λόγος για το περίφημο και πολυβραβευμένο «LEONARDO' S RING» του Rick Elice που θα παρουσιαστεί από τις 25 Οκτωβρίου σε σκηνοθεσία Γιώργου Λιβανού, μετάφραση Κώστα Βούλγαρη.
Το έργο αφορά στην ιστορία ενός δαχτυλιδιού, που ταξιδεύει για να ενώσει και να χωρίσει ανθρώπους, από χώρα σε χώρα διαμέσου των αιώνων! Είναι το περίφημο δαχτυλίδι που φέρεται να σχεδίασε ο Λεονάρντο Ντα Βίντσι, και πέρασε από τα χέρια του Τσαικόφσκι, του Όσκαρ Ουάιλντ, του Ροδόλφο Βαλεντίνο, για να καταλήξει στις μέρες μας. Αυτοί που το αποκτούν τι το ιδιαίτερο έχουν και ποιά λύση στη ζωή τους δίνεται μέσω του δαχτυλιδιού;
Πρόκειται για μια από τις πιο ακριβές παραγωγές που έχει παρουσιαστεί σε μικρό θέατρο. Ένα έργο με εξαιρετικές απαιτήσεις που γνωρίσει παγκόσμια επιτυχία!
Το βασικό χαρακτηριστικό του έργου είναι ότι οι έξι ηθοποιοί καλούνται να παίξουν δεκάδες ρόλους, σε ένα πρωτότυπης γραφής κείμενο, που απαιτεί και σηματοδοτεί νέα φόρμα παραστασιοποίησης. Αυτό το εγχείρημα αναλαμβάνουν οι Χρήστος Λιακόπουλος, Κώστας Φραγκολιάς, Στάθης Παναγιωτίδης, Παναγιώτης Κατσίκης, Τιμόθεος Θάνος, Γιάννης Κωσταράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: