18.10.13

ΚΑΙ Ο Μ. ΜΠΑΡΙΣΝΙΚΟΦ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΡΩΣΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΓΚΕΪ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ"

Και ο Μπαρίσνικοφ κατά του ρωσικού νόμου για τη gay προπαγάνδα
rbth.gr, 16/10/2013
Ο γνωστός χορευτής και ηθοποιός Μιχαήλ Μπαρίσνικοφ ενώνει τη φωνή του με δεκάδες διεθνείς καλλιτέχνες και διασημότητες εν γένει, που καταδικάζουν τον αμφιλεγόμενο ρωσικό νόμο που απαγορεύει την προπαγάνδα υπέρ της ομοφυλοφιλίας μεταξύ των ανηλίκων. 
«Η ζωή μου είναι γεμάτη από 
gay μέντορες, από φίλους και συναδέλφους που τους εκτιμώ βαθιά και θεωρώ κάθε διάκριση και κάθε δίωξη κατά των ομοφυλόφιλων απαράδεκτη. Η ίση μεταχείρηση των ανθρώπων αποτελεί θεμελιώδες δικαίωμα και είναι λυπηρό το γεγονός να μιλάμε ακόμη για τέτοια θέματα στην Ευρώπη του 21ου αιώνα» λέει ο Μπαρίσνικοφ σε δήλωσή του που δημοσίευσε η ιστοσελίδα ιδρύματος για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων No More Fear. 
Ο νέος νόμος που ψηφίστηκε το καλοκαίρι από την κυβέρνηση Πούτιν και αφορά στην απαγόρευση της προώθησης μη παραδοσιακών σεξουαλικών προσανατολισμών μεταξύ των ανηλίκων έχει ήδη προκαλέσεις αντιδράσεις, ιδιαίτερα από οργανώσεις προστασίας ανθρωπίνων δικαιωμάτων που έφτασαν να πιέζουν διεθνείς ηγέτες για εμπάργκο των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Σότσι. Το Κρεμλίνο υποστηρίζει πως ο νέος νόμος δεν εμποδίζει τους ενήλικες να κάνουν τις δικές τους σεξουαλικές επιλογές τους και αποσκοπεί αποκλειστικά στην προστασία των παιδιών . Οι πολέμιοι από την άλλη θεωρούν ότι έτσι προωθείται μια ευρύτερη καταπίεση της ομοφυλοφιλίας στη ρωσική κοινωνία προκαλώντας διακρίσεις και αποκλεισμούς. .
Ο 65 χρονος χορευτής και ηθοποιός Μιχαήλ Μπαρίσνικοφ γεννήθηκε στην τότε σοβιετική δημοκρατία της Λετονίας και το 1969 έγινε ο κύριος χορευτής στο φημισμένο Μπαλέτο Kirov της Αγίας Πετρούπολης . Έφυγε από τη Σοβιετική Ένωση για τον Καναδά, το 1974 και από κει πήγε στις ΗΠΑ, κάνοντας καριέρα στο μπαλέτο με δεκάδες μεγάλα σχήματα, όπως το New York City Ballet και American Ballet Theatre, ενώ εμφανίστηκε και στο 
Broadway, όπως στην παράσταση με τη Λάιζα Μινέλι, το 1980. Ταυτόχρονα εντρύφησε και στον μοντέρνο χορό, υπογράφοντας μια σειρά από παραστάσεις. Τα τελευταία χρόνια είναι καλλιτεχνικός διευθυντής στο Baryshnikov Arts Center, που ίδρυσε ο ίδιος στη Νέα Υόρκη .
Ο Μπαρίσνικοφ έχει κάνει και καριέρα ηθοποιού με πολλές επιτυχημένες εμφανίσεις σε ταινίες όπως το «Turning Point» (1977) όπου προτάθηκε για Οσκαρ και οι «Λευκές Νύχτες» (1985) δίπλα στην Ελεν Μίρεν και την Ιζαμπέλα Ροσελίνι. Εχει παίξει επίσης σε βραβευμένες με Emmy τηλεοπτικές σειρές καθώς και πρόσφατα στο Sex & The City, στο ρόλο – κλειδί του Αλεξάντερ Πετρόφσκι, δίπλα στην Κάρι  Τζέσικα Πάρκερ-


Δεν υπάρχουν σχόλια: