9.10.13

ΙΑΤΡΙΚΟ ΤΕΣΤ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟ ΤΩΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΩΝ ΣΕ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΑΡΑΒΙΚΗΣ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ

ΣΤΙΣ ΑΡΑΒΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ
Ιατρικό τεστ για τον... εντοπισμό των γκέι!
imerisia.gr, 8/10/2013
Σαουδική Αραβία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Κατάρ, Κουβέιτ, Ομάν και Μπαχρέιν εξωθούν σε νέα ύψη την ομοφοβία με την πρόθεσή τους να ελέγχουν ιατρικά όσους φτάνουν στη χώρα για να προσδιορίσουν, άγνωστο πώς, τις σεξουαλικές τους προτιμήσεις.
Ο διευθυντής δημόσιας υγείας του ομώνυμου υπουργείου του Κουβέιτ, όπου και αναπτύσσεται ο αμφιλεγόμενος έλεγχος, είπε στην τοπική Αλ Ράι ότι «ιατρικά κέντρα πραγματοποιούν ήδη τεστ προκειμένου να ελέγχεται η υγεία ατόμων που επιστρέφουν στις χώρες μέλη της Συνεργασίας του Κόλπου. Ωστόσο», όπως είπε ο Γιουσούφ Μιντκάρ, «ετοιμάζονται αυστηρότεροι έλεγχοι για τον εντοπισμό των ομοφυλόφιλων ώστε να μην εισέρχονται στις χώρες μέλη».
Στις χώρες του Κόλπου ο 21ος αιώνας δεν διαφέρει πολύ από τους προηγούμενους για τους ομοφυλόφιλους. Στο ίδιο το Κουβέιτ άτομα κάτω των 21 απειλούνται με φυλάκιση ως 10 έτη. Σε όλο τον κόσμο η ομοφυλοφιλία είναι παράνομη σε 78 χώρες και ειδικά για τις γυναίκες σε 48. Σε πέντε περιπτώσεις, (Ιράν, Σαουδική Αραβία, Σουδάν, Υεμένη και Μαυριτανία) προβλέπεται ακόμη και θανατική ποινή...


Δεν υπάρχουν σχόλια: