27.10.13

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΓΙΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ ΟΜΟΦΥΛΩΝ

Αντιδράσεις στην Αλβανία για πρωτοβουλία νομιμοποίησης του γκέι γάμου
news.in.gr, 26/10/2013
Η πρόταση του Συνηγόρου του Πολίτη για τη νομιμοποίηση των γάμων μεταξύ ομοφυλοφίλων, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στην Αλβανία.
Πρώτη έσπευσε να διαμαρτυρηθεί η βουλευτής του αντιπολιτευόμενου Δημοκρατικού Κόμματος, Μεσίλα Ντόντα, η οποία απηύθυνε έκκληση «να γίνουμε ένα μπλοκ για να εμποδίσουμε τέτοιου είδους πρωτοβουλίες που πηγαίνουν ενάντια στην ουσία της ζωής μας, ενάντια στη θέληση του Θεού που μας έχει ευλογήσει με την ένωση του άνδρα και της γυναίκας» κατέληξε.
Ο εκτελεστικός διευθυντής της οργάνωσης ομοφυλόφιλων ProLGBT, Κρίστι Πιντέρι, καταδίκασε την στάση αυτή και κάλεσε τους βουλευτές να συμμετάσχουν στη συζήτηση με επιχειρήματα και όχι με «λιντσάρισμα. Σύμφωνα με τον κ. Πιντέρι οι δηλώσεις αυτές όχι μόνο είναι επιθετικές, αλλά εξαιρούν το δικαίωμα ένταξης στην κοινωνία σε κατηγορίες πολιτών».
Ακόμη και ο πρώην υπουργός Εξωτερικές Τριτάν Σέχου απέρριψε κατηγορηματικά την πρόταση του Συνηγόρου του Πολίτη χαρακτηρίζοντάς την «καταστροφική για την ανθρώπινη κοινωνία». Ο κ. Σέχου, διάσημος πρώην γιατρός, υποστήριξε ότι «η οικογένεια είναι το θεμέλιο της κοινωνίας μας. Να προστατεύεις την αληθινή έννοια της οικογένειας δεν αποτελεί φυλετική διάκριση».
Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών είπε ότι είναι ενάντια σε κάθε είδους διακρίσεις, ακόμη και σε σχέση με ανθρώπους με ομοφυλοφιλικές τάσεις, αλλά είναι ενάντια στο γάμο μεταξύ του ίδιου φύλου.
«Υπενθυμίζω στην κοινή γνώμη ότι ο κ. Σέχου, είναι το πρώτο πρόσωπο, από το οποίο έχει ζητηθεί επισήμως από την επίτροπο για την προστασία ενάντια των διακρίσεων της ΕΕ, να μείνει μακριά από ομοφοβικές δηλώσεις κατά της κοινότητας LGBT [λεσβίες, γκέι, αμφιφυλόφιλοι, τρανσέξουαλ]» υπενθύμισε η Τζένη Καράι, πρόεδρος της Συμμαχίας κατά των Διακρίσεων.
«Η συζήτηση θα πρέπει να είναι υγιής και με επιχειρήματα [...] Δεν είναι το τέλος του κόσμου, είναι η αρχή μιας διαδικασίας χειραφέτησης που θα κάνει καλύτερη την αλβανική κοινωνία» είπε.
Εν το μεταξύ το Κίνημα Νομιμότητας, χαρακτήρισε «ανοησία» την πρωτοβουλία του Συνηγόρου του Πολίτη. «Το Κόμμα Κίνημα Νομιμότητας απορρίπτει με αηδία αυτήν την πρωτοβουλία και την θεωρεί τουλάχιστον ανοησία, η οποία απορρέει από την ανάγκη για δημόσια προβολή ή προσωπικά συμφέροντα» αναφέρει η ανακοίνωση.


Δεν υπάρχουν σχόλια: