9.10.13

ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ. ΣΤΙΣ 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΤΟ GAY PRIDE

20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
Μαυροβούνιο: Πήρε το «πράσινο φως» το Gay Pride Parade
imerisia.gr, 8/10/2013
Η αστυνομία του Μαυροβουνίου ενέκρινε τη διοργάνωση της Πορείας Ομοφυλόφιλων (Gay Pride Parade) που έχει προγραμματιστεί για τις 20 Οκτωβρίου στην Ποντγκόριτσα και άρχισε τις προετοιμασίες για την ασφάλεια των συμμετεχόντων στην εκδήλωση.
Σύμφωνα με τα ΜΜΕ του Μαυροβουνίου, η αστυνομία έχει συγκροτήσει ειδικό επιχειρησιακό επιτελείο, το οποίο είναι υπεύθυνο ώστε η πρώτη παρέλαση ομοφυλόφιλων στην Ποντγκόριτσα να διεξαχθεί με ασφάλεια.
Προς το παρόν γίνεται αποτίμηση του αριθμού των αστυνομικών που θα περιφρουρήσουν την παρέλαση των συμμετεχόντων, αλλά κι όταν αυτός καθοριστεί θα τηρηθεί μυστικός για λόγους ασφάλειας.
Όπως αναφέρουν τα ΜΜΕ, στο σχέδιο περιφρούρησης προβλέπεται συμμετοχή ειδικών αντιτρομοκρατικών δυνάμεων, ειδικών δυνάμεων, ένστολων αστυνομικών και επιθεωρητών με πολιτικά.
Η πρώτη παρέλαση υπερηφάνειας στο Μαυροβούνιο διοργανώθηκε στις 24 Ιουλίου, στην Μπούντβα, στα παράλια της Αδριατικής, αλλά έληξε άδοξα – με σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών που αντιδρούσαν στη διεξαγωγή της εκδήλωσης, με τραυματισμούς και συλλήψεις.
Ο μέχρι πρότινος διευθυντής του Φόρουμ “Πρόγκρες” της LGBT κοινότητας, Ζντράβκο Τσιμπάλιεβιτς παραιτήθηκε από επικεφαλής της οργάνωσης, επειδή δεχόταν καθημερινά απειλές, όπως ανέφερε.


Δεν υπάρχουν σχόλια: