11.10.13

ΓΥΜΝΟΙ ΑΝΔΡΕΣ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ



Ένα ιδιαίτερο λογοτεχνικό σαλόνι – Γυμνοί ομοφυλόφιλοι άντρες διαβάζουν ποίηση στην καρδιά του χιπστερικού Λονδίνου
iefimerida.gr, 9/10/2013
Μπορεί να πρόκειται για ένα από τα πιο σκοτεινά υπόγεια του Λονδίνου που και μόνο στην σκέψη του πολλοί θα άλλαζαν δρόμο, όμως το Vogue Fabrics αποτελεί το ένα από τα πιο must μέρη της Αγγλίας με τις πιο ιδιαίτερες εκδηλώσεις.
Το μέγεθός του είναι όσο ενός σαλονιού κι όμως κάθε Σαββατοκύριακο, η μικρή γωνιά του Dalston, πλημμυρίζει από μεθυσμένους χίπστερ, απελευθερωμένους γκέι και ψαρωμένους φοιτητές που θέλουν να ενταχτούν στην πιο dark εκδοχή της πόλης.
Σε αυτό το εκκεντρικό υπόγειο φιλοξενείται μια ακόμη πιο εκκεντρική εκδήλωση: πρόκειται για το Naked Boys Reading, μια λογοτεχνική βραδιά που πραγματοποιείται κάθε δυο μήνες, όπου γκέι άντρες διαβάζουν το αγαπημένο τους απόσπασμα όπως τους γέννησε η φύση.
Ποιοι παίρνουν μέρος και γιατί; Σύμφωνα με το qxmagazine, στο Naked Boys Reading συμμετέχουν συνήθως άτομα με μια δόση επιδειξιομανίας και άτομα που αγαπούν τον λόγο και το κάνουν διότι τους αρέσει ο τρόπος που, όταν διαβάζουν, ζευγαρώνει η φωνή τους με τη φωνή του συγγραφέα.
Τα αναγνώσματα σε αυτό το σαλόνι λογοτεχνίας ποικίλουν. Μέχρι τώρα έχουν ακουστεί αποσπάσματα από τον Άρχοντα των δαχτυλιδιών αλλά και πιο κλασικές αφηγήσεις όπως το Πορτρέτο του Ντόριαν Γκρέι ακόμα και Σαίξπηρ.

Μπορεί αρχικά να φαίνεται σαν μια ακόμη λονδρέζικη τρέλα όμως αυτή η ιδιαίτερη «μορφή τέχνης» που ξεδιπλώθηκε τους τελευταίους μήνες προσφέρει μια ακατέργαστη και αταξινόμητη στα μέχρι τώρα ήθη επαφή με τη λογοτεχνία. Όπως αναφέρει και ένας από τους συμμετέχοντες: «Αρχικά αισθάνεσαι αμήχανος και το βλέμμα σου δε λέει να ξεφύγει από...εκείνο το σημείο. Στη συνέχεια όμως χαλαρώνεις και συνειδητοποιείς ότι το να συνδέεις το γυμνό ανθρώπινο σώμα με τις λέξεις από ένα λογοτεχνικό έργο, είναι όμορφο πράγμα, ένα περίεργο είδος θεάτρου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: