31.10.13

"ΑΣΤΕΙΑΚΙΑ" ΛΑΒΡΟΦ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΚΕΪ ΠΡΕΣΒΕΥΤΕΣ ΣΤΗ ΜΟΣΧΑ

«Αστειάκια» Λαβρόφ για τους γκέι πρεσβευτές που υπηρετούν στη Μόσχα 
topontiki.gr, 31/10/2013 
Άφωνοι έμειναν οι παρευρισκόμενοι στο χθεσινό γεύμα που παρέθεσε ο Βαγγέλης Βενιζέλος στο υπουργείο Εξωτερικών προς τιμήν του Σεργκέι Λαβρόφ.
Σύμφωνα με τον Μικροπολιτικό των Νέων, ο Λαβρόφ, εξέφρασε τη δυσφορία του για το γεγονός ότι οι ομοφυλόφιλοι πρεσβευτές που υπηρετούν στη Μόσχα ζητούν από το ρωσικό ΥΠΕΞ να αναγνωρίζονται οι σύντροφοί τους με το καθεστώς νόμιμου συζύγου κατά την παραμονή τους στη χώρα. «Τι μας νοιάζει εμάς η προσωπική τους ζωή; Είναι ανάγκη να μας ενημερώνουν για τις σεξουαλικές τους προτιμήσεις; Αν είναι δυνατόν» φέρεται να δήλωσε, ξεσπώντας στη συνέχεια σε ένα τρανταχτό γέλιο. 
Η στάση της κυβέρνησης της Μόσχας απέναντι στους ομοφυλόφιλους είναι γνωστή και έχει προκαλέσει κύμα αντιδράσεων διεθνώς και βέβαια στο εσωτερικό της χώρας. Όπως φαίνεται τα σχόλια συνεχίζονται ακόμη και στα τραπέζια των διπλωματικών αποστολών, προκαλώντας ενόχληση και βέβαια απορία 

Αυτό που " οι παρευρισκόμενοι έμειναν άφωνοι"  με αφήνει άναυδο.

1 σχόλιο:

SK είπε...

Σύμφωνα με άλλες περιγραφές πάντως, ο Έλληνας υπ. εξωτερικών, Ε. Βενιζέλος, διακέδασε με τα λεγόμενα του Λαβρόφ, και "έσκασε στα γέλια":

Σ.Λαβρόφ καυστικός για τους gay πρεσβευτές