2.11.14

ΡΩΜΗ. "ΝΑΙ" ΣΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΑ ΜΗΤΡΩΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΩΝ ΟΜΟΦΥΛΩΝ ΓΑΜΩΝ ΠΟΥ ΤΕΛΕΣΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Ο αριστερός δήμαρχος της Ρώμης Ινιάτσιο Μαρίνο αρνήθηκε την Παρασκευή να ακυρώσει την εγγραφή στα μητρώα του δήμου, για 16 γάμους ατόμων του ιδίου φύλου που έγιναν στο εξωτερικό, όπως ορίζει απόφαση που έχει στείλει στις δημοτικές και περιφερειακές αρχές της Ιταλίας το υπουργείο Εσωτερικών.
Ο δήμαρχος της Ρώμης του οποίου η απόφαση προκάλεσε έντονη συζήτηση στην Ιταλία, καταχώρησε στα μητρώα του γάμους ομοφυλόφιλων ζευγαριών που τελέστηκαν στην Ισπανία και στο Βέλγιο, βασιζόμενος σε μια δικαστική απόφαση του περασμένου Απριλίου σύμφωνα με την οποία αναγνωρίζονται οι γάμοι ατόμων του ιδίου φύλου που έγιναν στο εξωτερικό.
Οι γάμοι ατόμων του ιδίου φύλου απαγορεύονται στην Ιταλία και ο υπουργός Εσωτερικών Αντζελίνο Αλφάνο έχει στείλει εγκύκλιο στις νομαρχίες ζητώντας να παρέμβουν προς τους δημάρχους για να διαγραφούν από τα μητρώα οι γάμοι μεταξύ ομοφυλοφίλων.
Ο Ινιάτσιο Μαρίνο όμως όπως είπε «αρνήθηκε την εντολή» του νομού, διότι η ιταλική νομοθεσία ορίζει ότι οι γάμοι που έχουν τελεστεί στο εξωτερικό «δεν μπορούν να καταχωρηθούν (στα μητρώα) εάν είναι επικίνδυνοι για τη δημόσια τάξη». Ωστόσο, όπως ο ίδιος υποστήριξε, «δεν βλέπω τι κίνδυνο θα μπορούσε να φέρει ένα αγαπημένο ζευγάρι, που επισημοποίησε αυτή την αγάπη».
Ο Μαρίνο πρόσθεσε ότι η πιθανή άρνησή του να εγγράψει στα μητρώα του δήμου της Ρώμης γάμους ατόμων του ιδίου φύλου που τελέστηκαν στο εξωτερικό «θα ήταν παράνομη και αθέμιτη ενέργεια που είναι αντίθετη προς τις αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
Η Ρώμη δεν είναι η μοναδική ιταλική πόλη που τάσσεται ενάντια στην εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών, καθώς και η δημοτική αρχή στη Νάπολη έχει ανακοινώσει την πρόθεσή της να παρακάμψει την οδηγία που εξέδωσε ο Αντζελίνο Αλφάνο.

Ε, προφανώς θα ήταν πολύ να περιμένουμε ανάλογα δείγματα γραφής από τον Δήμαρχο Αθηναίων και πρώην... Συνήγορο του Πολίτη. 
Αρκεί που έδωσε τη "δημοτική αιγίδα" στους ματαιόδοξους ντόπιους ακτιβιστές.
 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ματαιόδοξοι ακτιβιστές? Αχαχαχαχα
Για ρώτα να μάθεις πόσοι από αυτούς σιτίζονται στο δημοτικό Πρυτανείο του Καμίνη. Κι ας δηλώνουν τώρα πια Συριζαίοι.