21.2.11

Η ΜΑΡΙΑ ΚΟΝΤΗ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΠΙΛΙ ΜΠΟ


Αμέσως μετά τον θάνατό του Βilly Bo το 1986, η μούσα του και αποκλειστικό μοντέλο του, η Μαρία Κόντη, εξαφανίστηκε από το προσκήνιο και δεν μίλησε ποτέ δημόσια για τον μέντορά της. Για πρώτη φορά έπειτα από είκοσι έξι χρόνια απόλυτης σιωπής αποκαλύπτει στην «Espresso της Κυριακής» άγνωστες στιγμές του αείμνηστου σχεδιαστή, από την εποχή που μεσουρανούσε αλλά και από τη δύσκολη περίοδο της ασθένειάς του.
[...]
- Ο Billy Bo δεν είχε μόνο φίλους αλλά και πολλούς άλλους που τον ζήλευαν λόγω της όμορφης εμφάνισής του και της τεράστιας επιτυχίας που είχε ως σχεδιαστής και τον χαρακτήριζαν απόμακρο και σνομπ... Εσύ τι λες για όλα αυτά;
Αμα τον γνώριζες καλά, θα καταλάβαινες ότι ήταν ένα πάρα πολύ καλό παιδί. Το μόνο που θα μπορούσες να του καταλογίσεις είναι το ότι ήταν λίγο... νάρκισσος!
- Εσύ πότε έμαθες ότι προσβλήθηκε από τον ιό του AIDS;
Στην αρχή δεν είχα καταλάβει κάτι. Ο Βασίλης και ο Μάκης τρέχανε σε νοσοκομεία στο εξωτερικό για να δούνε οι άνθρωποι τι ακριβώς συμβαίνει. Μην ξεχνάς ότι ο Βασίλης ήταν ο πρώτος διάσημος στην Ελλάδα που έπαθε AIDS και όλοι είχαμε πάθει πολύ μεγάλο σοκ. Ακόμα και όταν ψιθυριζόταν ότι ήταν άρρωστος, δεν ήθελα να το πιστέψω. Οταν όμως επέστρεψε στην Ελλάδα και πήγαμε μαζί με τον Δημήτρη Ζουρντό στο σπίτι του στο Καβούρι για να τον δούμε, κατάλαβα ότι τα πράγματα ήταν πολύ άσχημα. Βγήκαμε έξω με τον Δημήτρη, καθίσαμε σε ένα παγκάκι και κλαίγαμε!
- Από τότε τον ξαναείδες;
Οχι! Λόγω της αρρώστιας του έπρεπε να αποφεύγει τα μικρόβια και οι επισκέψεις από ένα σημείο και μετά δεν ήταν ό,τι καλύτερο για την υγεία του. Το σπίτι είχε άσπρη μοκέτα, έπρεπε να βγάζουμε τα παπούτσια μας, να μην καπνίζουμε... Πάντως, η αλήθεια είναι ότι ο Μάκης στάθηκε πολύ στον Βασίλη όλο εκείνο το διάστημα της αρρώστιας του.
- Λόγω της παρέας που έκανες μαζί του δεν φοβήθηκες ότι θα μπορούσες να είχες κολλήσεις και εσύ τον ιό;
Αρκετούς μήνες πριν νοσήσει ο Βασίλης, είχαμε σταματήσει να κάνουμε παρέα, γιατί ήμουν ήδη ερωτευμένη με τον μετέπειτα σύζυγό μου και βγαίναμε μαζί, αλλά είχα να ασχοληθώ και με κάποια δικά μου θέματα. Πραγματικά, όταν έγινε γνωστή η αρρώστια του, όλοι όσοι είμαστε κοντά του τρέξαμε αμέσως να κάνουμε εξετάσεις. Τότε δεν γνωρίζαμε καλά πώς κολλάει το AIDS, κάποιοι νόμιζαν ότι κολλάει με ένα φιλί, ακόμα και με μια χειραψία. Κι εγώ είχα μεγάλη οικειότητα με τον Βασίλη, ήμασταν κολλητοί φίλοι… Με πήρε στο τηλέφωνο και ο Μάκης Τσέλιος και μου είπε να κάνω εξετάσεις, αλλά εγώ τις είχα ήδη κάνει
Αλκίνοος Μπουνιάς (Espresso, 21-2-2011)

Δεν υπάρχουν σχόλια: