10.2.11

ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΕΙΣ, "ΑΔΕΙΑΣΜΑΤΑ" ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΔΙΑΚΥΒΕΥΜΑ


Δελτίου τύπου της ΟΛΚΕ σχετικά με το Berlin Porn Festival
8/2/2011
Αγαπητές φίλες και φίλοι.
Καταρχάς ζητούμε συγνώμη για την καθυστερημένη απάντηση μας. Θεωρώντας όμως ότι το θέμα συζήτησης ήταν πολύ σημαντικό και σεβόμενες και σεβόμενοι τις δημοκρατικές διαδικασίες του σωματείου μας θα μπορούσαμε να είχαμε μια απάντηση μόνο μετά από συνεδρίαση του ΔΣ.
Έτσι λοιπόν με σεβασμό στην ποικιλότητα και δεδομένης της αδυναμίας σύγκλισης απόψεων στην συγκεκριμένη περίπτωση, αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στην κατάθεση της επιστολής μας προς το ΚΕΕΛΠΝΟ χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν δεχόμαστε και τον διάλογο με τις υπόλοιπες οργανώσεις. Είμαστε διατεθειμένες και διατεθειμένοι να συμμετέχουμε σε οποιαδήποτε συνάντηση καθώς και σε οποιαδήποτε άλλη ενέργεια θα προάγει την μεταξύ μας ανταλλαγή απόψεων, τον διάλογο και την συνεργασία. Σε αυτή βάση θα χαρούμε να συμμετάσχουμε στη συνάντηση που έχει ήδη κανονιστεί στα γραφεία της Praksis στις 15 Φεβρουαρίου.
Σας πληροφορούμε επίσης ότι διαθέτουμε και τα δικά μας γραφεία μας στο κέντρο (Χαλκοκονδύλη 26 7ος όροφος) για την πραγματοποίηση της συνάντησης αυτής, αν είναι περισσότερο βολικός για κάποιους/ες.
Φιλικά
το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΛΚΕ

Η επιστολή που κατετέθηκε στο ΚΕΕΛΠΝΟ με αριθμό πρωτοκόλλου 1325 είναι η ακόλουθη:
[...]

Αγαπητέ moderator, αυτό ΔΕΝ είναι ένα δελτίο τύπου της ΟΛΚΕ, αλλά μια εσωτερική επιστολή στις οργανώσεις που συμμέτέχουν στην Επιτροπή Κοινωνικών Φορέων του ΚΕΕΛΠNO. Ο τίτλος καλό είναι να αλλαχτεί.
Και μιας και αυτή η επιστολή κατέληξε να δημοσιοποιηθεί, να διευκρινίσω ότι μιλά για την αδυναμία σύγκλισης απόψεων με άλλες οργανώσεις, όσον αφορά τουλάχιστον τους/τις εκπρόσώπους τους. Η ΟΛΚΕ έχει τη Γενική της Συνέλευση η οποία θα γίνει στα τέλη του Φλεβάρη (εκεί μπορεί να ακουστούν αντιρρήσεις, πιθανόν και πολλές) και το Διοικητικο της Συμβούλιο (που αποφάσισε ομόφωνα να στείλει αυτήν την επιστολη). Αν παραμείνει αυτή η επιστολή δημόσια, καλό είναι πάνως να συζητήσουμε για το πολιτικό διακύβευμα και όχι για τις πιθανές έριδες στην ΟΛΚΕ. Μέχρι τώρα, δεν υπάρχουν έριδες στο ΔΣ και η Γενική Συνέλευση είναι σε μισό μήνα.
Έφτασα να υπογράφω και έτσι
Κωστής Σπηλιώτης, μέλος ΔΣ της ΟΛΚΕ

9/2/2011
Η ΟΛΚΕ, "με σεβασμό στην ποικιλότητα και δεδομένης της αδυναμίας σύγκλισης απόψεων στην συγκεκριμένη περίπτωση", έστειλε την παρακάτω επιστολή στο ΚΕΕΛΠΝΟ, χωρίς να περιμένει τη συνεδρίαση των υπόλοιπων ΜΚΟ που έχει προγραμματιστεί για τις 15 Φεβρουαρίου.

Η πρώτη παράγραφος από το προηγούμενο μήνυμά μου, σήμερα δεν ισχύει, αναδημοσιεύεται πλέον μόνο η επιστολή προς το ΚΕΕΛΠΝΟ. Ας μου επιτραπεί μια συμπλήρωση στο εισαγωγικό κείμενο του 10%, με κάποια επιπλέον γεγονότα. Η ΟΛΚΕ είχε προτείνει μια επιστολή για κατάθεση στο ΚΕΕΛΠΝΟ στην Επιτροπή Κοινωνικών Φορέων του ΚΕΕΛΠΝΟ στις 16 Φλεβάρη και ακολούθησε ηλεκτρονική συζήτηση με αφορμή αυτήν την επιστολή και άλλα θέματα που προέκυψαν για παραπάνω από δεκαπέντε ημέρες με τις οργανώσεις που ενδιαφέρονταν για το ζήτημα. Τόσο στην Επιτροπή Κοινωνικών Φορέων δια ζώσης όσο και ηλεκτρονικά, η ΟΛΚΕ από την αρχή είχε ενημερώσει τις υπόλοιπες οργανώσεις ότι θα απέστελλε έστω και μόνη της μια επιστολή προς το ΚΕΕΛΠΝΟ με αυτό το θέμα, αν δεν επιτυγχανόταν σύγκλιση απόψεων.
Από εκεί και μετά φυσικά μπορεί να της ασκηθεί κριτική για το ότι δεν περίμενε και για τη συνάντηση των φορέων στις 15 Φλεβάρη.
Κωστής Σπηλιώτης


(10percent.gr)

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Είναι η πρώτη επιστολή της ΟΛΚΕ που διαβάζω, που είναι γραμμένη σε τόσο χλιαρό ύφος. Μοιάζει σε σημεία σχεδόν να απολογείται που, συρόμενη από τις εξελίξεις και τις αντιδράσεις, αναγκάστηκε να στείλει αυτή την επιστολή.

Πού είναι το γνωστό μαχητικό ύφος της ΟΛΚΕ? Ή μήπως είναι λίγο kramer vs kramer η υπόθεση?

Άλλωστε, πέρα από την όποια απάντηση έρθει από το ΚΕΕΛΠΝΟ, η ίδια η οργάνωση πως αισθάνεται που έχει στους κόλπους της ένα τουλάχιστον μέλος εμπλεκόμενο στην υπόθεση;

Άραγε η υπόθεση θα κλείσει για την ΟΛΚΕ μετά την απάντηση του ΚΕΕΛΠΝΟ. Το οποίο δεν φαντάζομαι να ξεχάσει να ευχαριστήσει την οργάνωση για τον εγκωμιαστικό πρόλογό της επιστολής στο έργο του και στην απόφαση του να χορηγήσει το φεστιβάλ (οχι να παραβρεθεί, αλλά να χορηγήσει) που η ΟΛΚΕ τη βρήκε αξιοθαύμαστη, με μόνο μελανό σημείο το live bareback.

Δεν την πείραξαν την ΟΛΚΕ οι μηδενικοί πόροι του ΚΕΕΛΠΝΟ προς διαφημιστικές καμπάνιες για τους γκέι, δεν μοιάζει να την ενοχλεί ή να την παραξενεύει που οι χορηγίες του μοιάζουν να κατευθύνονται προς τα ίδια πρόσωπα (ό,τι κι αν κάνουν αυτά) και όχι προς δράσεις.

Στην κοσμάρα της η ΟΛΚΕ... Ή μήπως ξέρει πολύ καλά τι κάνει?