3.2.11

ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΠΙΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ. ΠΟΙΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ, ΟΜΩΣ;

*******

Οι γονείς δεν λένε πια παραμύθια στα παιδιά
(tanea.gr, 1-2-2011)
Oι γρήγοροι ρυθμοί εργασίας και οι απαιτητικές συνθήκες ζωής των νέων γονέων στερούν από όλο και περισσότερα παιδιά το πατροπαράδοτο διάβασμα του παραμυθιού πριν από τον ύπνο τους.
Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγει βρετανική έρευνα που διεξήχθη πριν από λίγο καιρό από εταιρεία τηλεπικοινωνιών. Η εταιρεία Τalk Τalk ρώτησε 2.000 γονείς σε όλη τη Βρετανία πόσο χρόνο ξοδεύουν στην ανάγνωση παραμυθιών στα παιδιά τους προτού αυτά κοιμηθούν. Το 52% απάντησε ότι συνεχίζει να διαβάζει στα παιδιά του μια ιστορία ώστε να κοιμηθούν, ενώ το 48% παραδέχθηκε πως πλέον δεν διαθέτει τον απαιτούμενο χρόνο γι΄ αυτή την «υποχρέωση».
Η μελέτη έδειξε επίσης ότι το 80% των ερωτηθέντων πιστεύει πως όντως τα παιδικά παραμύθια συμβάλλουν στην όσο το δυνατόν ομαλότερη και καλύτερη πνευματική ανάπτυξη ενός παιδιού. Η έρευνα αυτή έρχεται να επιβεβαιώσει τα ευρήματα μιας παλαιότερης μελέτης η οποία υποστήριζε πως η ψυχολογική και νοητική ανάπτυξη ενός παιδιού είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την έννοια «παιδικό παραμύθι».
Η βρετανική έρευνα έδειξε ότι σχεδόν τα δύο τρίτα των μικρών παιδιών θέλουν από τους γονείς τους να περνούν περισσότερο χρόνο μαζί τους διαβάζοντάς τους παραμύθια προτού κοιμηθούν. Τα παιδιά ηλικίας 3 ως 4 ετών είναι τα περισσότερο «διψασμένα» για παραμύθια, ενώ περισσότερα από τα μισά παιδιά ηλικίας 3-8 ετών χαρακτήρισαν τη συγκεκριμένη δραστηριότητα την πιο αγαπημένη τους ασχολία με τους γονείς τους. Το διάβασμα παραμυθιού πριν από τον ύπνο βρέθηκε στην πρώτη θέση των προτιμήσεων των μικρών παιδιών, πάνω από την παρακολούθηση τηλεόρασης ή τα βιντεοπαιχνίδια, ενώ το 82% των παιδιών δήλωσαν ότι το διάβασμα ενός παραμυθιού τα βοηθά να κοιμηθούν καλύτερα.
«Τα αποτελέσματα της έρευνας επιβεβαιώνουν την κυρίαρχη θέση του παραμυθιού ως διαδικασίας εκμάθησης και συναισθηματικής σύνδεσης με τους γονείς» ανέφερε ο παιδοψυχολόγος Ρίτσαρντ Γούλφσον, επικεφαλής της μελέτης, καταλήγοντας πως «αν και είναι δύσκολο για τους γονείς να διαθέσουν πλέον χρόνο στα παιδιά τους για το διάβασμα ενός παραμυθιού πριν από τον ύπνο, ωστόσο αυτές οι στιγμές βοηθούν στην ισχυροποίηση των δεσμών και παίζουν σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη των παιδιών».
.
*************
.
Είναι, όμως, όλα τα βιβλία με παραμύθια κατάλληλα για την ομαλή ανάπτυξη των παιδιών;
Χμμμ, μάλλον όχι. Δείτε εδώ:


Richard Cohen: Alfie’s Home
(αναδημοσίευση από lyzard.com)

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ποιος έχει γράψει αυτό το εμετικό έκτρωμα;;;; είναι δυνατόν να διδάσκονται παιδιά αυτές τις επικίνδυνες ομοφοβικές αηδίες;;;;;; Συνδέει ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ την παιδεραστία με την ομοφυλοφιλία, σαν να είναι η δεύτερη ένα «σύμπτωμα», μια «παρενέργεια» της πρώτης!!! Ο συγγραφέας αυτού του τερατουργήματος έχει στα χέρια του το αίμα των gay εφήβων που αυτοκτονούν. Και είναι υπεύθυνος για τα προβλήματα ψυχικής υγείας των gay που εσωτερικεύουν την ομοφοβία και δεν μπορούν να αποδεχτούν τον εαυτό τους. ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑΙ ΟΤΙ Η ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΥΓΙΗΣ ΚΑΙ ΙΣΟΤΙΜΟΣ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ!!!! Και ότι δεν έχει ΚΑΜΙΑ ΜΑ ΚΑΜΙΑ σχέση με την καταδικαστέα και αηδιαστική παιδεραστία!!!

Ανώνυμος είπε...

Ο συγραφέας του βιβλίου είναι conversion therapist. Δηλαδή εφαρμόζει πρακτικές "θεραπίας" σε ομοφυλόφιλους για να γίνουν st8. Αυτό που γνωρίζω για τον συγκεκριμένο είναι ότι έχει διαχραφεί από την αμερικάνικη ένωση ψυχαναλυτών και αποτελέι μια cult φιγούρα για την αμερική. Αλλά πάλι συνεχίζει να βγάζει λεφτά από ανθρώπους που ζούν μέσα στην άγνοια.
Στην Ελλάδα πάλι αντί να τον είχαν απομονώσει, μπορεί να τον έκαναν και υπουργό.

Το Λαγωνικό είπε...

Ο άνθρωπος είναι για το τρελλάδικο.

Νίκος είπε...

Τι μπετόβλακας αυτός που το έγραψε... Εμετικό βιβλίο...