14.2.11

GAY KAMA SUTRA


Gay KAMA SUTRA
Δημήτρης Μαστρογιαννίτης (AthensVoice, τχ. 333)
«Σκαρφάλωμα στο δένδρο», «Η μίξη του σισαμιού με το αλάτι» είναι μερικές από τις στάσεις που προτείνει το βιβλίο “Gay Kama Sutra” του Terry Anderson.
Καλά, μη φαντάζεστε πως εδώ θ’ ανακαλύψετε κάτι που δεν ξέρετε, αλλά έχει γούστο να γνωρίζεις πως όταν συμμετέχεις «στην κορύφωση της έκστασης, όπου δεν δίνουν οι εραστές σημασία στον πόνο ή σε οποιαδήποτε αίσθηση, παρά μόνο σε εκείνη της σεξουαλικής ευδαιμονίας», ζεις τη «Διφωνία του άνθους». Ή πως οι δαγκωνιές, ανάλογα με το σχήμα τους, διακρίνονται σε «σκορπισμένα σύννεφα» και «κοραλλένιο κόσμημα», πως το πιο ηδονικό δάγκωμα είναι «Το δάγκωμα του αγριογούρουνου» (varaha-charvita) και πως υπάρχουν στάσεις του σεξ που ονομάζονται «Ιτιές γερμένες από τον αέρα», «Η κολόνα και ο κισσός», «Η πεταλούδα», «Το καβούρι», «Ο σκύλος του μισθοφόρου»...
Το βιβλίο, γραμμένο το 2003, έχει το χιούμορ της εποχής όταν χωρίζει τους άνδρες σε αρκούδες (με βαρύ, μεγαλόσωμο και πολύ τριχωτό σώμα), αντιλόπες (εικοσάχρονοι με ευλύγιστο σώμα), λιοντάρια (με υπερβολική σωματική διάπλαση), φίδια (ψηλοί, αδύνατοι και κομψοί) και τσίτες (άνδρες με νεανική εμφάνιση, λυγεροί, λεπτοί και με κάτι περισσότερο από μια πινελιά ανδρογυνίας). Σημειώνοντας πως «απλά “κάνοντας σεξ” δεν είναι το ίδιο με το να κάνετε έρωτα και ενώ ένα σύντομος, ανώνυμος οργασμός μπορεί να σας ανακουφίσει αμέσως, αυτό δεν προσθέτει τίποτα στην ευτυχία σας» ίσως φανεί «σεμνότυφο» για κάποιους αναγνώστες. Όμως, όπως σημειώνει ο συγγραφέας, σκοπός του είναι «να εμπλουτιστεί και να αυξηθεί η σεξουαλική ευχαρίστηση στο σημείο που η μετα-οργασμική εμπειρία να οδηγεί σε συναισθηματική, πνευματική και κοινωνική επίγνωση του τρόπου ζωής». Και για να το πετύχει αναζητά τους τρόπους σε κάθε τομέα που αφορά έναν gay. Από το τατουάζ και τις τροφές μέχρι (φυσικά) το ασφαλές σεξ. Οι σελίδες εικονογραφούνται είτε με σκίτσα είτε με έργα τέχνης με ομοφυλοφιλικό περιεχόμενο από την αρχαιότητα μέχρι τις μέρες μας.


1 σχόλιο:

gay super hero είπε...

Οκ, το μάθαμε κι αυτό, από τις περιγραφές φαντάζομαι ότι μάλλον ανήκω στα τσιτάχ.

Αυτή η πινελιά της ανδρογυνίας με προβλημάτισε μόνο, lol :-)