18.12.07

ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΥΠΡΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ Β': Η ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΜΑΡΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Image Hosted by ImageShack.us
.
Ακόμα και σήμερα συμβαίνουν θαύματα
ΣΥΜΦΩΝΑ με τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο Β', οι ομοφυλόφιλοι μπορούν να πηγαίνουν στα μοναστήρια, τα οποία λειτουργούν ως θεραπευτήρια.
ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑ ΜΑΡΚΑΝΤΩΝΗ (Η Σημερινή, 9/12/2007)
Για θέματα που απασχολούν την κυπριακή κοινωνία, τους απλούς πολίτες, τους πολιτικούς αλλά και τον κλήρο μάς μίλησε στη συνέντευξή του ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β'.Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος μιλά αποκλειστικά στη «Σημερινή» και καταθέτει τις θέσεις του για την ομοφυλοφιλία και τα θαύματα στη σύγχρονη εποχή. Αποκαλύπτει τις σκέψεις του για την κατάργηση των διπλών δικαστηρίων για τη λύση των διαζυγίων, ενώ σκιαγραφεί τη θέση της γυναίκας στην Εκκλησία και την Ιεροσύνη.
(...)Ομοφυλοφιλία
«Δεν είμαστε εναντίον της ομοφυλοφιλίας. Θέλει κάποιος να είναι ομοφυλόφιλος, δουλειά δική του. Εμείς, όμως, θα συμβουλεύαμε τα άτομα αυτά να μην μπαίνουν στην αμαρτία, γιατί η ομοφυλοφιλία είναι αμαρτία και την έχει καταδικάσει η Εκκλησία», ξεκαθαρίζει ο Αρχιεπίσκοπος. Τη χαρακτηρίζει καταρράκωση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, όταν μάλιστα κάποιος, όπως λέγει, θέλει να ενοχλήσει κι άλλα παιδιά και να τα παρασύρει στην ομοφυλοφιλία. Επίσης ξεκαθαρίζει ότι η Εκκλησία δεν επιτρέπει σε τέτοια άτομα να χειροτονούνται. Μπορούν, όμως, λέει ο Αρχιεπίσκοπος, να πηγαίνουν στα μοναστήρια, τα οποία λειτουργούν ως θεραπευτήρια. Κληθείς να απαντήσει τι θα έπραττε η Εκκλησία σε περίπτωση που η Ευρωπαϊκή Ένωση νομιμοποιούσε το γάμο μεταξύ ομοφυλοφίλων, ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος ήταν σαφής: «Δεν μπορούμε ποτέ να δεχθούμε το γάμο μεταξύ ομοφυλοφίλων. Είναι ένας εξευτελισμός και τέτοιον εξευτελισμό η Εκκλησία δεν θα τον υιοθετήσει».

6 σχόλια:

Sandy Cheeks είπε...

Πολύ ωραίο το blog σου. Σήμερα το πρωτο-συνάντησα.
Recommended +++

Good As You είπε...

στα τσακίδια... (όχι το μπλογκ σου - οι δηλώσεις του χρυσοστόμου)

Ανώνυμος είπε...

ουφ!
τιποτα πρωτοτυπο...
αντε ρε 'σεις παπαδες δωστε μας τιποτε φρεσκο να διαβασουμε να εχουμε να γελαμε εστω.
"Ολο ουζο,ουζο,ουζο το βαρεθηκα!"

erva_cidreira είπε...

astromaxith μου, θα διαφωνήσω.
Αυτό το ότι οι ομοφυλόφιλοι μπορούν να πηγαίνουν στα μοναστήρια, τα οποία λειτουργούν ως θεραπευτήρια είναι ολόφρεσκο και ...σπαρταριστό

Ανώνυμος είπε...

Επίσης ξεκαθαρίζει ότι η Εκκλησία δεν επιτρέπει σε τέτοια άτομα να χειροτονούνται.
Το τσεκάρουν με κάποιο τρόπο να καταλάβω η αν προκύψει μετά δεν υπάρχει πρόβλημα.
Και αφού είναι στην σκέπη της εκκλησίας οκ...........?
Απορίες απλά ..........να ξέρουμε πως το αντιμετωπίζουν που οι παπάδες είναι κρυφές..........αυτό δεν είναι αμαρτία....?
Καλό είναι πριν ανοίξουν το στόμα τους να κοιτάνε και την ιστορία τους λέω εγώ τώρα.

Marina είπε...

Η εκκλησία χρειάζεται να μπεί στον 20 αιώνα (τον 21 άστον για αργότερα)και να εκσυχρονισθεί. Ειδάλλως θα παραμείνει στο περιθώριο σαν αναπαυτήριο των μωρών και των γερόντων.