13.12.07

ΜΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ

Image Hosted by ImageShack.us
.
Αποτελέσματα έρευνας για τα ταξίδια ομοφυλοφίλων
Δώρα Σγάρτσου (TravelDailyNews, Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2007)
Μεγάλες προσδοκίες γεννά στην τουριστική βιομηχανία η δύναμη των ομοφυλόφιλων ταξιδιωτών, αφού, όπως κατέδειξε η 12η Ετήσια Μελέτη για τον τουρισμό ομοφυλοφίλων της εταιρίας Community Marketing, το 94,1% των 6.700 Αμερικανών ομοφυλοφίλων διανυκτέρευσαν τουλάχιστον μια βραδιά σε ξενοδοχείο τον τελευταίο χρόνο, ενώ ο μέσος αριθμός διανυκτερεύσεων των ερωτηθέντων κυμάνθηκε για την αντίστοιχη χρονική περίοδο στις 14 βραδιές.
Τα κριτήρια επιλογής ενός ξενοδοχείου από τους ομοφυλόφιλους έχουν να κάνουν αρχικά με την φήμη του, αναφορικά με το φιλικό προς αυτούς περιβάλλον, και δευτερευόντως με την τοποθεσία του, κατά πόσο δηλαδή βρίσκεται κοντά στα τουριστικά αξιοθέατα ή σε κάποια γειτονιά ομοφυλόφιλων. Σημαντικό επίσης κριτήριο για την επιλογή του ξενοδοχείου αποτελεί η δυνατότητα και η ταχύτητα πρόσβασης, που παρέχει, στο internet.
Το 77% των ερωτηθέντων δήλωσε πως κάνει τις ταξιδιωτικές κρατήσεις ηλεκτρονικά, ενώ το 29% τηλεφωνικώς ή μέσω κάποιου ταξιδιωτικού πράκτορα. Το 88% απάντησε επίσης πως πραγματοποίησε τουλάχιστον μια πτήση τον περασμένο χρόνο, όταν ο μέσος αριθμός πτήσεων των ερωτηθέντων κυμάνθηκε στις 6. Μάλιστα, το 81% έκανε τις κρατήσεις για τα αεροπορικά εισιτήρια ηλεκτρονικά.
Ακόμη, το 34,3% των συμμετεχόντων στην έρευνα δήλωσε πως πήγε τουλάχιστον μια κρουαζιέρα τα τελευταία τρία χρόνια, με το 62% να δηλώνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την μορφή αυτή ταξιδίων. Ενδιαφέρον δήλωσαν ακόμη και για τις λοιπές μορφές ταξιδίων:
ταξίδια περιπέτειας (41.8%)
διακοπές σε κέντρα spa (36.1%)
εκπαιδευτικά ταξίδια (31.6%)
ταξίδια γαστρονομίας (29.7%)
ταξίδια οικοτουρισμού (26.2%)
επισκέψεις σε καζίνο (22.8%)
Τα πλήρη στοιχεία της έρευνας θα παρουσιαστούν στο 8ο Διεθνές Συνέδριο για τον τουρισμό ομοφυλόφυλων της Community Marketing, που θα πραγματοποιηθεί στις 2-5 Δεκεμβρίου το 2007 στο Fort Lauderdale.
Σημειώνεται πως στην έρευνα συμμετείχαν άτομα με μέσο όρο ηλικίας 46 ετών, εκ των οποίων το 65% ήταν άντρες γκέι, το 28% λεσβίες, και το υπόλοιπο 7% είτε αμφιφυλόφιλοι, είτε τρανσέξουαλ, είτε ερμαφρόδιτοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: