1.12.07

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΦΥΛΑΚΤΙΚΩΝ DUREX

Image Hosted by ImageShack.us Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us Image Hosted by ImageShack.us


4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αὐτὴ μὲ τὴ ζάχαρη μοῦ ἄρεσε :D

erva_cidreira είπε...

Α, εγώ προτιμώ αντί για ζάχαρη τη πικρή, μαύρη σοκολάτα.
Μόνο που, όπως ξέρεις, το μαύρο "κόβει" και επομένως σ' αυτή την εκδοχή το μέγεθος θα πρέπει να είναι κάπως πιο large.

Ανώνυμος είπε...

εγώ βρήκα πετυχημένη την πρώτη φώτο...(αν και δεν απευθύνεται στις σεξουαλικές μου προτιμήσεις :-))

erva_cidreira είπε...

Έλληνες: Ποιο ΑΙDS;
Ανύπαρκτη ή ευκαιριακή η χρήση προφυλακτικού

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Μάρθα Καϊτανίδη (TA NEA, 30/11/2007)

Την πλάτη τους γυρίζουν οι Έλληνες στο προφυλακτικό. Ο λόγος, σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι ότι πιστεύουν πως το ΑΙDS και οι υπόλοιπες σεξουαλικώς μεταδιδόμενες ασθένειες δεν τους αφορούν!
Oι ερευνητές ρώτησαν περισσότερους από 1.800 άνδρες από 18 έως και 55 ετών για τα μέτρα προφύλαξης που παίρνουν κατά τη σεξουαλική πράξη. Τρεις στους δέκα είπαν πως δεν χρησιμοποιούν ποτέ προφυλακτικό, ενώ το 35,18% απάντησε πως παίρνουν προφυλάξεις, αλλά μόνον ευκαιριακά! Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι φόβοι και οι αναστολές γύρω από το σεξ και τις μεταδιδόμενες ασθένειες έχουν «ξεφουσκώσει». Γι΄ αυτό και οι λοιμωξιολόγοι προσπαθούν μέσα από ενημερωτικά προγράμματα και καμπάνιες να μεταδώσουν στη νέα γενιά τη συνήθεια να παίρνει προφυλάξεις- χωρίς, ωστόσο, να βρίσκουν σοβαρή ανταπόκριση.
Η Ελληνική Εταιρεία Μελέτης και Αντιμετώπισης του ΑΙDS, θέλοντας να συμβάλει στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των νέων, όργωσε το καλοκαίρι τις παραλίες της Ελλάδας με κεντρικό σύνθημα «Μην Κολλάς». Παράλληλα, μοίρασαν έντυπα με συμβουλές, μπλουζάκια, καπέλα και μπάλες παραλίας. Παρ΄ όλα αυτά, οι νεαροί λουόμενοι δεν έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, ιδίως αυτοί που έκαναν μπάνιο σε οργανωμένες παραλίες!

«Ως αντισυλληπτικό»
«Στην ουσία, σνόμπαραν το γεγονός. Αντίθετα, στις μη οργανωμένες το ενδιαφέρον ήταν μεγαλύτερο. Αυτό όμως που διαπιστώνουμε, τόσο από τις καμπάνιες που κάνουμε όσο και από την καθημερινή μας εμπειρία, είναι πως το προφυλακτικό δεν έχει περάσει στη συνείδηση του κόσμου ως μέσο προφύλαξης αλλά ως αντισυλληπτικό μέσο. Ιδίως στους νέους, υπερισχύει ο φόβος της δέσμευσης και του “μπλεξίματος” στην περίπτωση μιας απρογραμμάτιστης εγκυμοσύνης, και όχι ο φόβος πως υπάρχει η πιθανότητα να κολλήσουν ΑΙDS», τονίζει στα «ΝΕΑ» ο κ. Μάριος Λαζανάς, παθολόγος- λοιμωξιολόγος, διευθυντής του Γ΄ Παθολογικού Τμήματος και της Μονάδας Λοιμώξεων του Νοσοκομείου «Ερυθρός Σταυρός».
Όπως προκύπτει από την ίδια μελέτη, την οποία διεξήγαγε η Συμβουλευτική Γραμμή Σεξουαλικής Υγείας του Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας, πέντε στις δέκα Ελληνίδες παίρνουν τα κατάλληλα μέτρα για να μη μείνουν έγκυες, τα οποία ωστόσο δεν τις προστατεύουν από τις σεξουαλικώς μεταδιδόμενες ασθένειες. Μόνον η μία στις δύο δηλώνει ότι απαιτεί από τον σύντροφό της να χρησιμοποιήσει προφυλακτικό.

Αύξηση των αφροδίσιων
Ανησυχητική επιστροφή σε ορισμένα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα (αφροδίσια νοσήματα), όπως είναι η σύφιλη, διαπιστώνουν οι ειδικοί, γεγονός που αποδεικνύει πως η χρήση του προφυλακτικού δεν αποτελεί συνήθεια για τους Έλληνες. Είναι χαρακτηριστικό πως ενώ στα τέλη της δεκαετίας του ΄90 οι γιατροί του Νοσοκομείου Νοσημάτων Δέρματος «Ανδρέας Συγγρός», εξέταζαν ετησίως περίπου 3-4 περιστατικά σύφιλης, από το 2000 και μετά ο αντίστοιχος αριθμός αυξήθηκε. Συγκεκριμένα, τους τελευταίους 12 μήνες, τα κρούσματα έφτασαν τα 280!
Παράλληλα, οι γιατροί παρατηρούν μικρή, πλην όμως σημαντική αύξηση και στην ειδική ουρηθρίτιδα, στις ιώσεις των γεννητικών οργάνων όπως είναι ο έρπης και η βλεννόρροια, με τα κονδυλώματα, ωστόσο, να έχουν τη μεγαλύτερη συχνότητα εμφάνισης.