12.12.07

Η ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΘΑ ΠΡΟΩΘΗΣΕΙ ΔΙΕΘΝΩΣ ΤΑ ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΥΣ

Ομο-ισότητα
Μαρία Σωνίδου (Καθημερινή, 8/12/2007)
Για τη νέα κεντρο-αριστερή κυβέρνηση της Ολλανδίας δεν είναι αρκετό να μιλάει κάποιος για ισότητα, αλλά οφείλει να δραστηριοποιείται και αναλόγως. Κι αυτό πράττει η ίδια, με τη γενναία χρηματοδότηση προγραμμάτων για την καταπολέμηση του φόβου απέναντι στην ομοφυλοφιλία, στο εσωτερικό, αλλά και την προώθηση της ιδέας της ισότητας στο εξωτερικό. Σε επιστολή του προς το Κοινοβούλιο, ο αρμόδιος υπουργός για την οικονομική βοήθεια της Ολλανδίας, σε ξένες χώρες, αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «η Ολλανδία θα προωθήσει κατά το δυνατόν ίσα δικαιώματα για τους ομοφυλόφιλους», στις χώρες, τις οποίες στηρίζει οικονομικά. Στις 18 από τις 36 χώρες, στις οποίες η Ολλανδία προσφέρει αναπτυξιακή βοήθεια, η ομοφυλοφιλία είναι παράνομη και τιμωρείται με πρόστιμο ή φυλάκιση. Κάτι το οποίο δεν πρόκειται να πτοήσει την ολλανδική κυβέρνηση, καθώς όπως διευκρίνισε ο αρμόδιος υπουργός, δεν θα αποφύγουμε «δύσκολες συζητήσεις» και παράλληλα ανακοίνωσε πακέτο 2,5 εκατ. ευρώ για την προώθηση της ίσης μεταχείρισης των ομοφυλόφιλων, στην περίοδο 2008-2011.
.
Θεωρίες περί γκέι
Μαρία Σωνίδου (Καθημερινή, 24/10/2007)
Οι ομοφυλόφιλοι μπορούν να ζουν ελεύθερα τη ζωή τους, αρκεί να μην προσπαθούν να προάγουν το δικό τους τρόπο ζωής. Τάδε έφη, χθες, ο πρωθυπουργός της Σιγκαπούρης ενώπιον του Κοινοβουλίου, το οποίο συζητεί την αναθεώρηση του πεπαλαιωμένου ποινικού κώδικα της χώρας, όπου υπάρχει άρθρο για την ποινική δίωξη, όσων επιδίδονται σε ομοφυλοφιλικό σεξ. Κατά την επιχειρηματολογία του πρωθυπουργού, το συγκεκριμένο άρθρο δεν χρειάζεται αναθεώρηση, καθώς κάτι τέτοιο θα μπορούσε να αποτελέσει το έναυσμα μιας γενικότερης ηθικής παρακμής, κατά τα δυτικά πρότυπα: χαίρομαι, φέρεται να είπε ο κ. Λι Χσιέν Λουνγκ, επειδή δεν υποπέσαμε σε ολισθήματα όπως οι χίπις ή ο ελεύθερος έρωτας, στη Δύση της δεκαετίας του 1960 και έτσι διατηρήσαμε ανέπαφο τον θεσμό της οικογένειας. Αν, όμως, σήμερα, κάνουμε το λάθος να διαγράψουμε την υφιστάμενη νομοθεσία για το ομοφυλοφιλικό σεξ, μπορεί να ανοίξουμε τον δρόμο για νέες απαιτήσεις, όπως αναγνώριση γάμων μεταξύ ομοφύλων ή υιοθεσία παιδιών. Κατά τη λογική του κ. Λουνγκ, δηλαδή, και όχι μόνο, ας υπάρχει ο «μπαμπούλας» της φυλακής για τους γκέι, ώστε αυτοί να περιορίσουν τις απαιτήσεις τους.
.
Αποκήρυξε τη θετή κόρη του
(ΤΟ ΒΗΜΑ, 31/10/2007)
ΠΝΟΜ ΠΕΝΧ. «Η θετή μου θυγατέρα βρήκε μια γυναίκα.Είμαι πολύ απογοητευμένος». Με τα λόγια αυτά ο πρωθυπουργός της Καμπότζης Χουν Σεν (φωτογραφία) αποκήρυξε τη θετή κόρη του, δηλώνοντας επισήμως ότι είναι λεσβία. Εκανε όμως έκκληση στον λαό να αποφεύγει τις διακρίσεις εις βάρος των ομοφυλοφίλων. Η κοινωνία της Καμπότζης, όπως και της όμορης Ταϊλάνδης, είναι ανεκτική στην ομοφυλοφιλία, αλλά ο πρωθυπουργός δεν δίστασε να αποκληρώσει την κόρη του για λόγους, όπως είπε, προσωπικούς και οικογενειακούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: