17.10.07

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Image Hosted by ImageShack.us
.
Ανακοίνωση ΣΥΝ για διακρίσεις απέναντι στους ομοφυλόφιλους
Το Γραφείο Τύπου του ΣΥΝ διευκρινίζει τη θέση του κόμματος, σε ότι αφορά τις διακρίσεις απέναντι σε άτομα με ομοερωτικό προσανατολισμό, ύστερα από σχετικό αίτημα ομοφυλοφιλικών οργανώσεων:
Εκφράζουμε την στήριξή μας σε κάθε προσπάθεια αντιμετώπισης κάθε είδους διακρίσεων απέναντι σε άτομα με ομοερωτικό προσανατολισμό.
Θέλουμε να κατοχυρωθεί στη χώρα μας, όπως σε μια σειρά χώρες της Ε.Ε. (Βέλγιο, Ολλανδία, Μ. Βρετανία, Ισπανία κ.λπ.), σε πολιτείες των ΗΠΑ κ.α., η ελευθερία του σεξουαλικού προσανατολισμού. H κατοχύρωση του δικαιώματος της συμβίωσης ατόμων του ίδιου φύλου, με τη μορφή του πολιτικού γάμου και η ταυτόχρονη αναγνώριση του συνόλου των δικαιωμάτων που ισχύουν για τα ετερόφυλα ζευγάρια (περιουσιακά, φορολογικά, κληρονομικά, συνταξιοδοτικά κ.λπ.).
Πιστεύουμε ότι πρέπει να καταργηθεί το άρθρο 347 του Ποινικού Κώδικα ως ρατσιστικό, να διευρυνθεί ο ν. 927/1979 (αντιρατσιστικός) ώστε να περιλαμβάνεται ρητά ο σεξουαλικός προσανατολισμός και η ταυτότητα του κοινωνικού φύλου, καθώς επίσης να διευρυνθεί ο ν. 3304 για την εφαρμογή της αρχής της ίσης μεταχείρισης.
H αντιρατσιστική διαπαιδαγώγηση των πολιτών είναι πρωτίστως υποχρέωση της πολιτείας και των κοινωνικών φορέων, μέσα από νομοθετική κατοχύρωση, από εκπαιδευτική σχολική παρέμβαση, κοινωνικό έλεγχο, παρέμβαση φορέων όπως ΕΣΡ και ΜΚΟ.
Σχετικά με το ζήτημα της υιοθεσίας, θεωρούμε ότι, αφού λάβουμε υπ΄όψιν τη διεθνή εμπειρία, πρέπει να ανοίξει μια ευρύτατη συζήτηση στην ελληνική κοινωνία, με την συμμετοχή ασφαλώς και των άμεσα ενδιαφερομένων ομοφυλοφιλικών οργανώσεων, πριν ληφθεί οποιαδήποτε απόφαση. ʼλλωστε το θέμα της υιοθεσίας και για τα ετερόφυλα ζευγάρια χρειάζεται επανεξέταση, γιατί με τον τρόπο που διακανονίζεται από την ισχύουσα νομοθεσία, δημιουργεί πολλά εμπόδια και προβλήματα για τους ενδιαφερόμενους.
(Flash.gr, 16/10/2007)

5 σχόλια:

erva_cidreira είπε...

Ο ΣΥΝ φαίνεται ότι πήρε το μήνυμα.
Το αν το κατάλαβε πραγματικά είναι άλλη ιστορία.
Αναμιγνύοντας στην ανακοίνωσή του χώρες με πολιτικό γάμο (Ισπανία, Βέλγιο, Ολλανδία) με άλλες (Μ. Βρετανία) με ισχυρό Σύμφωνο Συμβίωσης μοιάζει να αποφεύγει να τοποθετηθεί επί του ζητήματος του ονόματος (γάμος ή σύμφωνο;)και για το αν θα πρόκειται για νομική σχέση για εγχώρια ή και για διεθνή χρήση.
Όσο για τη συζήτηση στην ελληνική κοινωνία με βάση τη διεθνή εμπειρία από τις υιοθεσίες παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια, εντάξει, τα έχουμε ξανακούσει όλα αυτά και από τον Μ. Ανδρουλάκη. Χρόνια να μας δίνει ο Μεγαλοδύναμος να συζητάμε.

Ανώνυμος είπε...

Τὸ λένε καὶ δούλεμα αὐτό. Ἐπειδὴ βλέπουν ὅτι μᾶς ἐνοχλεῖ ἡ εὐθεῖα θέση τους ὑπὲρ τῶν συμφώνων συμβιώσεων (ἄρα ἐναντίον τῶν γάμων), τὴν μπερδεύουν ξανά, λέγοντας μέσα καὶ τὶς δύο λέξεις, καὶ ἀφήνοντας ἐμᾶς νὰ ὑποθέσετε ὅ,τι θέλουμε. Ἂμ δὲν εἶναι πολιτικὴ αὐτό. Ἕνα κόμμα (καὶ δὴ μιᾶς κάποιας ἰδεολογίας, ὅπως ὑποτίθεται ὅτι εἶναι ὁ Συνασπισμὸς) ὀφείλει νὰ ἔχει συγκεκριμένες θέσεις καὶ νὰ εἰσπράττει καὶ τὸ πολιτικὸ κόστος καὶ τὸ πολιτικὸ κέρδος, ἀνάλογα τὴν περίπτωση. Ἀλλὰ δὲν μπορεῖ νὰ κρύβεται πίσω ἀπὸ μισὲς καὶ ἀλληλοαντικρουόμενες δηλώσεις. Παρεμπιπτόντως, ἀκόμη νὰ ζητήσουν συγνώμη ἐκ μέρους τοῦ Ψαριανοῦ. Μέτρησαν κιόλας τὶς ψήφους καὶ βρῆκαν τὶς δικές του περισσότερες;

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Απαράδεκτη η στάση σιωπής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α

ΑΘΗΝΑ 16.10.2007

Οι ομοερωτοφοβικές δηλώσεις (στην τηλεοπτική εκπομπή «Πρωταγωνιστές» του κ. Σταύρου Θοδωράκη) του βουλευτή κ. Γρηγόρη Ψαριανού, συνεχίζουν να προκαλούν την αντίδραση της κοινότητας μας. Η ΟΛΚΕ θεωρεί απαράδεκτη την στάση σιωπής και απαιτεί από τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α να πάρει ξεκάθαρη δημόσια θέση για τις δηλώσεις του προαναφερθέντος βουλευτή του.


Τα αιτήματα της κοινότητάς μας είναι προ πολλού γνωστά και στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α τα οποία και οικειοποιήθηκε με κορυφαίο αυτό του πολιτικού γάμου μεταξύ ζευγαριών του ίδιου φύλου. Υπενθυμίζουμε π.χ ότι πρώτος ο πρόεδρος κ. Α. Αλαβάνος έθεσε στη Βουλή το αίτημα μας για τον πολιτικό γάμο σε ζευγάρια του ίδιου φύλου και ο υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας κ. Α. Τσίπρας στο Φεστιβάλ Υπερηφάνειας 2006 δήλωσε δημόσια πως θα τελούσε πολιτικό γάμο σε ζευγάρια του ίδιου φύλου.

Επιτέλους οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ να μην άγονται και φέρονται με ψηφοθηρικά κριτήρια ώστε να υφαρπάξουν ψήφους, στηριζόμενες στο θυμικό ήδη αρκετά αποκλεισμένων ομάδων.

Το ΔΣ της ΟΛΚΕ

phoinix είπε...

και τι να ψηφίσεις ρε παιδιά?ΚΚΕ ή καρατζαφέρη? μπρος γκρεμός πίσω μου η δεξιά! (πίσω μου σ'έχω σατανά)

Ανώνυμος είπε...

ΒέλγιοΟλλανδίαΙσπανίαπολιτείεςτωνΗΠΑ

γαμοσυμβίωσηατόμωντουίδιουφύλου

κοινωνικόέλεγχοκοινωνικόέλεγχοκοινωνικόέλεγχο

κ.λπ.
κ.λπ.
κ.λπ.