23.6.07

Η ΣΗΡΑΓΓΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ. ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ GAY PRIDE

Image Hosted by ImageShack.us
.
ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΓΙΟΡΤΗ
Η 26η Ιουνίου είναι η Παγκόσμια Μέρα Ομοφυλόφιλης Υπερηφάνειας, είναι η μέρα που σε πολλές χώρες και πόλεις του κόσμου (Βαρκελώνη, Παρίσι, Ρώμη, Άμστερνταμ, Λονδίνο, Νέα Υόρκη, Σίντνεϋ κ.α), οι ομοφυλόφιλοι και οι οργανώσεις τους γιορτάζουν και διαδηλώνουν δημόσια την υπερηφάνεια που κάθε άτομο πρέπει να αισθάνεται για τις σεξουαλικές του επιλογές.
Στις 28 Ιουνίου 1980, το Α.Κ.Ο.Ε. σκοπεύει να οργανώσει την πρώτη Μέρα Ομοφυλόφιλης Υπερηφάνειας στην Ελλάδα. Στη θεμελιακά ΠΟΛΙΤΙΚΗ αυτή εκδήλωση, θα θέλαμε να δώσουμε ένα χαρακτήρα όσο το δυνατόν ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΜΕΝΟ και ριζικά ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ σε μορφή και σε περιεχόμενο από όλες τις γνωστές μέχρι σήμερα πολιτικές εκδηλώσεις.
Φανταζόμαστε μια οριακή και διονυσιακή γιορτή σε κάποιο ανοιχτό χώρο με μουσικά συγκροτήματα, χορό, τραγούδι, γκροτέσκα θεατρικά σκετς, κινηματογράφο, - με γενικό στόχο τη καταρράκωση της συνηθέστερης μάσκας της Εξουσίας: της σοβαροφάνειας.
Καλούμε όσους μουσικούς, τραγουδιστές, συνθέτες, ηθοποιούς, συγγραφείς, κινηματογραφιστές, οργανωτές κ.α. ενδιαφέρονται να ψάξουν μαζί μας για να πραγματοποιήσουμε νέες μορφές πολιτικής να έρθουν σε επαφή μαζί μας, στα γραφεία του Περιοδικού ΑΜΦΙ, Ζαλόγγου 6α, - Δευτέρες και Τετάρτες 2-10 μμ
.
(Αναδημοσίευση από το περιοδικό ΑΜΦΙ, τεύχος 3-4, Φθινόπωρο-Χειμώνας 1979)
.
Διαβάστε για το gay pride του 1982 στο Ζάππειο πιέζοντας εδώ: http://gaynewsingreek.blogspot.com/2006/06/gay-pride-1982.html
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: