29.6.07

ΠΕΡΙ OUTING 2

Image Hosted by ImageShack.us

.

Και κάτι από τους ...Αρχαίους Χρόνους της ελληνικής Gay Blogόσφαιρας:
.
Υπάρχουν μερικά πράγματα που δεν είσαι ποτέ απολύτως σίγουρος αν είναι καλά ή κακά. Το αλκοόλ ας πούμε, ή οι τηλεοπτικές σειρές του Χριστόφορου Παπακαλιάτη, ή για να φτάσουμε στο προκείμενο, η πρακτική του outing. Βλέπετε ακόμη κι αν πλέον η λέξη είναι συνυφασμένη με ακτιβιστικές gay πράξεις, η χρήση του δεν ήταν πάντα η ίδια. Αν σήμερα οι ακτιβιστές το χρησιμοποιούν για να πολεμήσουν την υποκρισία κάποτε –όταν το να είσαι gay ισοδυναμούσε με καταδίκη- ήταν οι straight που το έκαναν, ακόμη κι αν δεν το ονόμαζαν έτσι- για να σπιλώσουν την υπόληψη των ομοφυλόφιλων αντιπάλων τους. Αν στην εποχή μας αποτελεί «όπλο» σκεπτόμενων πολιτικών ανθρώπων, κάποτε ήταν το ψωμί και το βούτυρο κίτρινων σαρκοβόρων φυλλάδων. Κι ενώ δεν μπορείς να αρνηθείς ότι η πρακτική μπορεί να έχει κάποιο αποτέλεσμα ή να μοιάζει «δίκαιη» σε ορισμένες περιπτώσεις όπως για παράδειγμα σ’ αυτήν του Mike Rodgers που μέσω του blog του κάνει outing σε ρεπουμπλικάνους γερουσιαστές που αν και gay αρνούνται να στηρίξουν τα gay δικαιώματα, εν τούτοις το outing δεν παύει να αποτελεί παραβίαση του βασικού δικαιώματος του καθενός στην ιδιωτική ζωή.
Στην Ελλάδα. παρά τις κάποιες «εκφοβιστικές» ανακοινώσεις όταν το θέμα ήταν «της μόδας» στον τύπο πριν από χρόνια, το outing δεν έγινε ποτέ πραγματικότητα. Κανείς δεν κόλλησε αφίσες, κανείς δεν «ξεφώνισε» κανέναν. Μέχρι σήμερα, που ξαφνικά το outing κάνει την εμφάνισή του στην Ελλάδα μεσώ ενός blog που απ ότι φαίνεται εξυπηρετεί αποκλειστικά αυτόν ακριβώς το σκοπό.Αναγκαίο; Μάλλον όχι.
Χρήσιμο; Δεν είμαι καθόλου σίγουρος –όπως άλλωστε και πολλοί άλλοι αν κρίνω απο τη συζήτηση που έλαβε χώρα, λίγο καιρό πρίν.
Άξιο επισκέψεως; Αναμφίβολα -αν και φοβάμαι μάλλον για λόγους "γαργαλιστικούς"...
Νεώτερα 5/01/06: δυο μέρες μετά και το εν λόγω blog μοιάζει να κατέβασε ρολά πριν λίγο...
.
Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο και τα σχόλια πιέζοντας εδώ:
ομάδα g

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

den einai tyxaio to: READER'S DIGEST ston titlo soy.
mpam kanei oti eisai dexioura.