27.6.07

Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΩΝ ΓΚΕΪ

Image Hosted by ImageShack.us
..
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΕΡΗΦΑΝΙΑΣ με μεγάλη συμμετοχή, πολύ κέφι και μεγάλο πάθος
Η μεγάλη παρέλαση των γκέι
Της ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΔΑΜΑ (ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 25/06/2007)
Φορώντας ροζ μπικίνι, πασπαλισμένοι με μπόλικη χρυσόσκονη, κι άλλοι απλά με τα καθημερινά τους ρούχα, αλλά τολμώντας να δώσουν ένα φιλί στο στόμα του συντρόφου τους δημόσια.
Κάπως έτσι θα περιέγραφαν οι λιγοστοί Αθηναίοι που αντιδρούσαν με έκπληξη και χαμόγελο, το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου, στην εμφάνιση χιλιάδων γκέι, λεσβιών και τρανσέξουαλ, που διαδήλωναν χορεύοντας και τραγουδώντας στο ήδη θερμό αθηναϊκό κέντρο.
Συγκεντρώθηκαν από νωρίς το μεσημέρι στην πλατεία Κλαυθμώνος, συμμετέχοντας στο «Φεστιβάλ Περηφάνιας». Και ακολούθησε η πιο ζωντανή διαδήλωση. Καλλίγραμμα κορμιά, φορώντας τα απολύτως απαραίτητα, ψηλά τακούνια, στενά σατέν, βεντάλιες με φτερά. «Ανώμαλο είναι το σύστημα», έγραφε το πανό της «Πρωτοβουλίας Γένοβα 2001». «Η απελευθέρωση δεν θα έρθει με τους νόμους», το σύνθημα. Το πολύχρωμο πανό κρατούσαν κυρίως κωφάλαλοι, μέλη της Ομοφυλοφιλικής Λεσβιακής Κοινότητας Ελλάδος - ΟΛΚΕ.
«Ο κόσμος είναι ανεκτικός. Ντροπή για το δήμαρχο Αθηναίων που δεν μας έλαβε υπό την αιγίδα του», είπαν οι διοργανωτές. Αγκάλιαζε ο ένας τον άλλον: «Γνωριζόμαστε, είναι ο δικός μας κόσμος».
Στα περίπτερα που έστησαν στην πλατεία Κλαυθμώνος, υπήρχαν ενημερωτικά έντυπα, αναμνηστικά, πρόγραμμα ομοφυλοφυλικών ταινιών και ενημέρωση σχετικά με τον πολιτικό γάμο, το AIDS και άλλα, από εκπροσώπους της λεσβιακής, τραβεστί και τρανσέξουαλ κοινότητας.
Παρόντες ήταν οι Χρ. Πρωτόπαπας και Π. Αθανασόπουλος από το ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι διευκρίνισαν ότι «το ΠΑΣΟΚ συμπαρίσταται σε όλα τα αιτήματα των ομοφυλοφίλων, προτείνει να ισχύσει το σύμφωνο συμβίωσης -και για ετερόφυλους, το οποίο θα παράγει τα ίδια έννομα δικαιώματα με το γάμο.
Επιπλέον θα άρει κάθε διάκριση σε βάρος των ομοφυλοφίλων στις εργασιακές τους σχέσεις, αλλά και στην αντιμετώπισή τους από το κράτος, την Αστυνομία, το δικαστικό σύστημα».
Στη συγκέντρωση μίλησε και ο Ρήγας Αξελός, εκ μέρους της «Ανοιχτής Πόλης» που είχε και περίπτερο. Η Αντρέα Γκίλμπερτ, μέλος της οργανωτικής επιτροπής, εξηγεί ότι «έγιναν όλα εθελοντικά, αυτό το φεστιβάλ διαφέρει από τα αντίστοιχα, εμπορικά, του εξωτερικού, είναι αυθόρμητο, λαϊκό». Η Βραζιλιάνα, που διαδήλωσε με λαμέ φόρεμα πάνω σ' ένα ανοιχτό αυτοκίνητο, διευκρινίζει: «Εργάζομαι τέσσερα χρόνια σε μπαρ της Μυκόνου και είμαι ευτυχής στην Ελλάδα».
Χόρεψαν όλοι μαζί μέχρι τη μία μετά τα μεσάνυχτα με ένα γυναικείο συγκρότημα, σόου και πολλή μουσική. Πέταξαν μάλιστα και φέιγ-βολάν με γνωστά ονόματα πολιτικών, δημοσιογράφων και καλλιτεχνών που θεωρούν ότι κρύβουν τις σεξουαλικές επιλογές τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: