Σπιτικό παγωτό σοκολάτα
Υλικά
• 500 ml γάλα
• 500 ml κρέμα γάλακτος
• 350 γραμμ. ψιλοκομματιασμένη κουβερτούρα 70%
• 50 γραμμ. κακάο (άγλυκο)
• 100 γραμμ. ζάχαρη
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, το κακάο και την κρέμα και τα ζεσταίνουμε ανακατεύοντας περιστασιακά. Λίγο πριν βράσει η κρέμα τη ρίχνουμε σ’ ένα μπολ και προσθέτουμε την ψιλο-κομματιασμένη κουβερτούρα, ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί. Αφήνουμε να κρυώσει καλά στο ψυγείο και μετά το χτυπάμε με μίξερ χειρός. Το βάζουμε στην κατάψυξη και μόλις αρχίσει να σφίγγει το ξαναχτυπάμε με το μίξερ περίπου 5 φορές ανά 30΄ για να μας γίνει αφράτο.
• 500 ml γάλα
• 500 ml κρέμα γάλακτος
• 350 γραμμ. ψιλοκομματιασμένη κουβερτούρα 70%
• 50 γραμμ. κακάο (άγλυκο)
• 100 γραμμ. ζάχαρη
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, το κακάο και την κρέμα και τα ζεσταίνουμε ανακατεύοντας περιστασιακά. Λίγο πριν βράσει η κρέμα τη ρίχνουμε σ’ ένα μπολ και προσθέτουμε την ψιλο-κομματιασμένη κουβερτούρα, ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί. Αφήνουμε να κρυώσει καλά στο ψυγείο και μετά το χτυπάμε με μίξερ χειρός. Το βάζουμε στην κατάψυξη και μόλις αρχίσει να σφίγγει το ξαναχτυπάμε με το μίξερ περίπου 5 φορές ανά 30΄ για να μας γίνει αφράτο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου