4.7.10

ΤΟ ΠΟΛΥ ΣΕΞ ΒΛΑΠΤΕΙ ΤΑ ΧΕΡΙΑ


To πολύ σεξ βλάπτει τα χέρια
Επιμέλεια: Γιάννης Δεβετζόγλου (ygeia.tanes.gr, 25-1-2010)
Μέχρι σήμερα η εντατική χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή ενοχοποιούνταν για σύνδρομο του καρπιαίου σωλήνα, που προκαλεί πόνο στον καρπό και δυσλειτουργία στην κίνηση. Βρετανοί επιστήμονες, όμως, υποστηρίζουν πως το σύνδρομο μπορεί να προκληθεί από το... πολύ σεξ.
Στην έρευνα των ειδικών αναφέρεται πως η αύξηση της συχνότητας εμφάνισης του συνδρόμου που έχει παρατηρηθεί τα τελευταία χρόνια, ενδέχεται να εξηγείται από την αύξηση της σεξουαλικής δραστηριότητας μετά την κυκλοφορία των φαρμάκων για την αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας.
Όπως υποστηρίζουν οι ερευνητές, «η αύξηση των περιστατικών συνδρόμου καρπιαίου σωλήνα στην Αγγλία σε μεσήλικες και ηλικιωμένους είναι πιθανόν να οφείλεται στην έναρξη κυκλοφορίας των θεραπειών της στυτικής δυσλειτουργίας στα τέλη της δεκαετίας του '90».
Σύμφωνα με το φυσιοθεραπευτή Σάμι Μάργκο, κυρίως υπεύθυνη για την πρόκληση του συνδρόμου είναι η ιεραποστολική στάση, που ασκεί μεγάλη πίεση στους καρπούς του ατόμου που είναι από πάνω, ενώ η επιδημία της παχυσαρκίας μπορεί να επιδεινώνει περαιτέρω το πρόβλημα, λόγω του επιπλέον βάρους που καλούνται να σηκώσουν οι καρποί.

Η μελέτη δημοσιεύεται στην επιστημονική επιθεώρηση Medical Hypotheses.

Δεν υπάρχουν σχόλια: