10.5.13

ΙΤΑΛΙΑ. ΣΧΕΔΙΟΝ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΩΝ;

Σχέδιο νόμου για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων
Έχει την άμεση στήριξη του Σίλβιο Μπερλουσκόνι
newsbeast.gr, 10/5/2013
Την πρόθεσή της να καταθέσει σύντομα σχέδιο νόμου για την αναγνώριση των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων ζευγαριών που συζούν έκανε γνωστή η νέα ιταλίδα υπουργός Ισότητας, Γιοζέφα Ίντεμ.
Η Ίντεμ, πρώην πρωταθλήτρια του κανό, γερμανικής καταγωγής, η οποία εξελέγη στο κοινοβούλιο της Ρώμης με το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα (PD) και ανέλαβε το υπουργείο Ισότητας, Τουρισμού και Νέας Γενιάς, διευκρίνισε μάλιστα ότι το σχέδιό της υποστηρίζεται και από τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι.
«Πρόκειται για μια νομοθετική παρέμβαση που θα εγγυάται στα ομοφυλόφιλα ζευγάρια την αναγνώριση των ίδιων δικαιωμάτων των υπόλοιπων ζευγαριών. Δεν μιλάμε όμως για γάμο, διότι θεωρώ ότι η Ιταλία δεν είναι ακόμη έτοιμη», πρόσθεσε η υπουργός Ισότητας της κυβέρνησης του Ενρίκο Λέτα, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Radio Capital, του ομίλου μέσων ενημέρωσης της εφημερίδας La Repubblica.
«Δεν θα έκανα πάντως μια τέτοια δήλωση αν και ο ίδιος ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι δεν είχε εκφράσει την άποψη ότι η χώρα μας πρέπει να προσαρμοσθεί στις αλλαγές της κοινωνίας και στους νόμους που έχουν εγκριθεί από πολλά άλλα ευρωπαϊκά κράτη», εξήγησε η Γιοζέφα Ίντεμ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: