19.5.13

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΥΣ ΤΕΝΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΣΥΜΠΑΙKΤΕΣ ΤΟΥΣ


Η αποκάλυψη του Αμερικανού μπασκετμπολίστα, Τζέισον Κόλινς, ότι είναι ομοφυλόφιλος, προκάλεσε σύγχυση στις τάξεις του αμερικανικού αθλητισμού, με το θέμα να συζητιέται πολύ και στον χώρο του τένις.
Τη συμπαράστασή τους σε ομοφυλόφιλους συναδέλφους τους έχουν εκφράσει ήδη οι Άντι Ρόντικ, Μάρντι Φις και Νίκολας Αλμάγρο. Από την πλευρά τους, οι Ρότζερ Φέντερερ και Άντι Μάρεϊ, οι οποίοι βρίσκονται στη Ρώμη για το τελευταίο μεγάλο τουρνουά προετοιμασίας ενόψει του Ρολάν Γκαρός, τόνισαν πως η ATP είναι ανοιχτόμυαλη και πως δεν θα υπήρχε θέμα ρατσισμού στον χώρο του τένις.
"Δεν νομίζω ότι θα υπήρχε πρόβλημα. Είμαστε πολύ άνετοι με αυτό το θέμα. Δεν παίζουμε σε ομαδικό άθλημα και δεν βλέπουμε ο ένας τον άλλον πολλές φορές. Είμαστε ανοιχτοί. Ό,τι είναι να γίνει, ας γίνει. Δεν ξέρω αν υπάρχουν γκέι στο τένις. Απ' όσα έχω ακούσει, δεν νομίζω να έχουμε. Όμως αυτό μπορεί να αλλάξει, εξαιτίας της υπόθεσης του NBA και ίσως βγει κάποιος να το πει", δήλωσε επί του θέματος ο Ρότζερ Φέντερερ.
Ο συναθλητής του, Άντι Μάρεϊ τόνισε με τη σειρά του: "Νομίζω ότι πλέον όλοι είναι πιο προοδευτικοί και δεν έχουν πρόβλημα με αυτό. Ολοένα και περισσότεροι αθλητές βγαίνουν οπότε σίγουρα κάποιοι απ' αυτούς, πιθανότατα να είναι γκέι. Έχω μιλήσει και με άλλους τενίστες και πιστεύω ότι κανείς δεν έχει πρόβλημα με αυτό. Οπότε πιστεύω ότι το τένις θα είναι έτοιμο να υποδεχθεί κάποιον που θα πει ότι είναι γκέι".

Δεν υπάρχουν σχόλια: