25.5.13

ΟΥΚΡΑΝΙΑ. ΣΤΙΣ ΚΑΛΕΝΔΕΣ Ο ΝΟΜΟΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΩΝ


Ουκρανία: Στις καλένδες ο νόμος για τους ομοφυλόφιλους
ethnos.gr, 14-5-2013
Περίπου 400 άνθρωποι διαδήλωσαν έξω από το κοινοβούλιο της Ουκρανίας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το νομοσχέδιο κατά των διακρίσεων σε βάρος των ομοφυλοφίλων, η συζήτηση του οποίου ωστόσο αναβλήθηκε επ' αόριστον. 

Κατόπιν πιέσεων από τις Βρυξέλλες, το ουκρανικό κοινοβούλιο επρόκειτο να συζητήσει το νόμο για την κατάργηση των διακρίσεων σε βάρος των ομοφυλοφίλων, ιδίως όσον αφορά τις προσλήψεις εργαζομένων.
Οι διαδηλωτές κρατούσαν αφίσες και πλακάτ με συνθήματα όπως "Ντροπή στους πολιτικούς που υποστηρίζουν τις σεξουαλικές διαστροφές", "Όχι στην ομοφυλοφιλία στην Ουκρανία" και "Προστατεύστε την οικογένεια και τα παιδιά".
Σε άλλη διαδήλωση, έξω από το δημαρχείο της πρωτεύουσας, οι συγκεντρωμένοι απαίτησαν να απαγορευτούν οι "παρελάσεις ομοφυλοφίλων" στην Ουκρανία. Όπως και στη Ρωσία, οι ομοφυλόφιλοι πέφτουν θύματα διακρίσεων στην Ουκρανία, όπου πέρσι η προσπάθεια οργάνωσης μιας τέτοιας παρέλασης απέτυχε καθώς την ίδια ώρα πραγματοποιήθηκε μια ογκώδης αντιδιαδήλωση.
Τον Απρίλιο, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο επικύρωσε μια συμφωνία για την απλοποίηση της χορήγησης βίζας στους Ουκρανούς, θέτοντας όμως ως όρο να προστατευτούν τα δικαιώματα των σεξουαλικών μειονοτήτων στη χώρα αυτή.
Το ουκρανικό κοινοβούλιο σχεδιάζει πάντως να συζητήσει ένα άλλο νομοσχέδιο που, όπως και στη Ρωσία, θα απαγορεύει την "ομοφυλοφιλική προπαγάνδα" και το οποίο έχει δεχτεί σφοδρές επικρίσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: