7.5.13

ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΙΤΑΛΙΔΑΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΛΟΓΩ ΟΜΟΦΥΛΟΦΟΒΙΚΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ



Ιταλίδα υπουργός παραιτείται λόγω αντιδράσεων για ομοφοβικές δηλώσεις της
tanea.gr,  05/05/2013
Η ιταλίδα υπουργός Ίσων Ευκαιριών, Μικαέλα Μπιανκοφιόρε, παραιτήθηκε, μία ημέρα μετά την ορκωμοσία της στην κυβέρνηση συνασπισμού του Ενρίκο Λέτα.
Η Μπιανκοφιόρε μεταφέρθηκε σε άλλο υπουργείο, μετά από αντιδράσεις που προκάλεσαν δηλώσεις της ότι οι ομοφυλόφιλοι, καλωσόριζαν τις διακρίσεις, περιθωριοποιώντας τους εαυτούς τους.
Οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων την κατηγόρησαν για ομοφοβία.
Σε δηλώσεις της σε ιταλικές εφημερίδες, η ιταλίδα υπουργός, μέλος του κόμματος του Λαού της Ελευθερίας (PDL) του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, δήλωσε: «Οι ομοφυλόφιλοι ενδιαφέρονται μόνο για τον εαυτό τους και για τίποτε άλλο. Για παράδειγμα, δεν εξέφρασαν αλληλεγγύη προς τους δυο καραμπινιέρους που τραυματίσθηκαν πριν από μια εβδομάδα έξω από την βουλή της Ρώμης, ούτε και προς τις γυναίκες που πέφτουν θύματα βιασμού».
Η δήλωση αυτή προκάλεσε αντιδράσεις και ήρθε μία ημέρα μετά την προειδοποίηση του Ενρίκο Λέτα στους υπουργούς να εργαστούν μαζί και να είναι εγκρατείς όταν μιλούν στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.
Η 42χρονη Ιταλίδα βουλευτής θεωρεί επίσης ότι «τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων δεν είναι από τα προβλήματα που απασχολούν εντονότερα τους Ιταλούς».
Μετά τις διαμαρτυρίες σειράς οργανώσεων που μάχονται για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων, ο νέος πρωθυπουργός Ενρίκο Λέτα αποφάσισε να της αφαιρέσει τις αρμοδιότητες του υπουργείου Ισότητας και να «μετακινήσει» την Μπιανκοφιόρε στην διαχείριση της δημόσιας διοίκησης.
Σύμφωνα με το ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο La7, η ανάθεση νέων αρμοδιοτήτων στην Μπιανκοφιόρε, που σχετίζονται με την αναδιοργάνωση της δημόσιας διοίκησης, αποτελούν για την ίδια ένα είδος «τελευταίας ευκαιρίας», για να μπορέσει να αποδείξει ότι έχει αντιληφθεί τους κανόνες συλλογικότητας, που απαιτεί η κυβερνητική δράση.
Πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι το θέμα που προέκυψε με την Μπιανκοφιόρε είναι ένας πρώτος «πονοκέφαλος» για την εύθραυστη κυβέρνηση Λέτα, καθώς οι διαφορετικές πολιτικές δυνάμεις στο εσωτερικό της κυβέρνησης καλούνται να συνεργαστούν σε μία σειρά θεμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: