29.5.13

ΦΟΒΟΙ ΓΙΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΓΑΜΟΥ ΟΜΟΦΥΛΩΝ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ

Φόβοι για επεισόδια κατά την αυριανή τέλεση του πρώτου γκέι γάμου στη Γαλλία
tanea.gr,  28/05/2013
Ο πρώτος γάμος μεταξύ ομοφυλοφίλων γίνεται αύριο στη Γαλλία και οι αρχές ανησυχούν ότι θα γίνει η αφορμή νέων επεισοδίων από όσους είναι αντίθετοι στο νέο νόμο της χώρας.
Την περασμένη Κυριακή, έγινε μία μεγάλη διαδήλωση κατά του νέου νόμου στο Παρίσι.
Σε μία προσπάθεια να κατευνάσει τα πνεύματα, η υπουργός Οικογένειας ανακοίνωσε ότι δεν θα παραστεί στον γάμο, ενώ η υπουργός Δικαιωμάτων των Γυναικών ανακοίνωσε ότι θα παραστεί ιδιωτικά.
Αρχικά, οι δύο υπουργοί επρόκειτο να παραστούν στην πρώτη ένωση μεταξύ ομοφυλοφίλων. Το πρωί της Τρίτης, η υπουργός Οικογένειας Ντομινίκ Μπερτινοτί ανακοίνωσε πως τελικά δεν θα παραστεί στον γάμο.
«Ο νόμος συζητήθηκε εκτενώς ενώπιον της Εθνοσυνέλευσης, ψηφίστηκε, το Συνταγματικό Συμβούλιο τον επικύρωσε. Τώρα εφαρμόζεται και μπαίνουμε στη σφαίρα του προσωπικού» είπε η υπουργός μιλώντας στο ραδιοσταθμό RTL και ζήτησε να υπάρξει ηρεμία μετά τις διαδηλώσεις υπέρ και κατά του «γάμου για όλους», από τις οποίες δεν έλειψαν τα βίαια επεισόδια.
Η εκπρόσωπος της κυβέρνησης και υπουργός Δικαιωμάτων των Γυναικών, Ναζάτ Βαλό Μπελκασέμ, η οποία είχε ανακοινώσει ήδη από τον Σεπτέμβριο τη βούλησή της να παραστεί στον πρώτο γάμο μεταξύ προσώπων του ίδιου φύλου, έκανε γνωστό ότι θα παραστεί ιδιωτικά και όχι με την υπουργική της ιδιότητα.
Συγκεκριμένα δήλωσε ότι θα μεταβεί «εκτός των επισήμων καθηκόντων της», με τη σύμφωνη γνώμη του γάλλου πρωθυπουργού και «με διακριτικότητα», στο γάμο των φίλων της Βενσάν Οτέν, 40 ετών, και Μπρουνό Μπουαλό, 30 ετών.
Μετά τις συγκρούσεις ανάμεσα στις δυνάμεις της τάξης και εξτρεμιστικές οργανώσεις που σημειώθηκαν την Κυριακή στο Παρίσι στη διάρκεια μιας νέας μαζικής διαδήλωσης κατά του γάμου των ομοφυλοφίλων, εκφράσθηκαν φόβοι για τον κίνδυνο ταραχών κατά την τελετή του πρώτου γάμου.
Τη Δευτέρα, 93 άτομα που τάσσονται κατά του νόμου συνελήφθησαν ενώ ήθελαν να δημιουργήσουν αναταραχή κατά την επίσκεψη σε ένα παρισινό Λύκειο του προέδρου Φρανσουά Ολάντ.
Τα διατάγματα εφαρμογής του νόμου, ο οποίος ψηφίσθηκε πριν από περίπου έναν μήνα από το Κοινοβούλιο, δημοσιεύθηκαν σήμερα στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.
Με τη νομοθεσία αυτή, η Γαλλία έγινε η 14η χώρα στον κόσμο που αναγνωρίζει τον γάμο μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου.

1 σχόλιο:

gay super hero είπε...

Κούκλοι :-)

http://www.dailymotion.com/video/x10bt3h_les-premiers-maries-homosexuels-de-france-se-disent-oui-devant-les-cameras-du-monde-entier_news