31.5.13

ΝΙΓΗΡΙΑ. ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ Ο ΓΑΜΟΣ ΟΜΟΦΥΛΩΝ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ


Νιγηρία: Παράνομος ο γάμος ομοφυλοφίλων με απόφαση της Βουλής

Ποινικά κολάσιμες και οι δημόσιες εκδηλώσεις έρωτα μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου
metrogreece.gr, 30/5/2013
Νομοσχέδιο το οποίο προβλέπει την απαγόρευση του γάμου μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου και τον περιορισμό των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων κύρωσε την Πέμπτη το κοινοβούλιο της Νιγηρίας, μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο.
Στην εγκριθείσα νέα νομοθεσία, ποινικοποιούνται και οι δημόσιες εκδηλώσεις τρυφερότητας μεταξύ ζευγαριών ατόμων του ιδίου φύλου.
Η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε το νομοσχέδιο ομόφωνα και θέσπισε ποινές έως και 14 ετών για όσους προχωρήσουν σε γάμο με ομόφυλό τους.
Ένα νομοσχέδιο περιορισμού των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων έχει εγκριθεί ήδη από τη νιγηριανή Γερουσία, ωστόσο δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο αν πρόκειται για το ίδιο νομοθέτημα.
Εάν τα δύο νομοσχέδια ταυτίζονται, απομένει μόνον η υπογραφή του προέδρου της Νιγηρίας για να κυρωθεί ως νέος νόμος του κράτους.
Σύμφωνα με το περιεχόμενο της νομοθετικής ρύθμισης «άτομα τα οποία συνάπτουν γάμο με ομόφυλό τους ή εισέρχονται σε σύμφωνο συμβίωσης αστικού τύπου διαπράττουν αδίκημα το οποίο τιμωρείται έως και με 14 χρόνια κάθειρξης για έκαστον εξ αυτών».
Αναφέρεται ακόμη πως «οποιοδήποτε πρόσωπο το οποίο εγγράφεται, λειτουργεί ή συμμετέχει σε ενώσεις, κλειστά κλαμπ και οργανώσεις ομοφυλοφίλων άμεσα ή έμμεσα ή κάνει δημόσια επίδειξη ερωτικού τύπου σχέσης με άτομο του ιδίου φύλου διαπράττει αδίκημα και αντιμετωπίζει ποινή κάθειρξης έως και 10 ετών».
Η νέα νομοθεσία έχει δημιουργήσει μεγάλα ερωτηματικά για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων στη Νιγηρία, ενώ θέτει εν αμφιβόλω και την χρηματοδότηση, από πλευράς Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, προγραμμάτων για την αντιμετώπιση του AIDS.

Δεν υπάρχουν σχόλια: