28.5.13

ΔΥΟ ΜΠΑΜΠΑΔΕΣ


Δύο μπαμπάδες
Λώρη Κέζα (tovima.gr, 28/5/2013)
Συνήθως οι διαδηλωτές απαιτούν κάποιο δικαίωμα για τον εαυτό τους. Στη Γαλλία οι διαδηλωτές εναντίον του «γάμου για όλους» απαιτούν να μην έχουν δικαιώματα οι συνάνθρωποί τους. Θίγεται η αισθητική τους, ταράσσεται η ηθική τους από την πρόθεση ατόμων του ιδίου φύλου να ενωθούν επισήμως και να μεγαλώσουν παιδιά. Αρνούνται ότι καθένας μπορεί να επιλέγει για τον εαυτό του την τύχη του, αρνούνται ότι μια οικογένεια με δυο γονείς του ιδίου φύλου μπορεί να είναι πολύ πιο υγιής από μια προβληματική οικογένεια με μάνα και πατέρα.
Ένα εκατομμύριο άτομα κατέβηκαν ξανά στους δρόμους των Παρισίων απαιτώντας να ακυρωθεί ο νόμος που ψηφίστηκε και επιτρέπει το γάμο ομοφυλόφιλων και την υιοθεσία παιδιών. Οι συντηρητικές δυνάμεις επαναλαμβάνουν την  ερώτηση: γιατί θέλουν να παντρευτούν; Γιατί δεν τους αρκεί το σύμφωνο συμβίωσης; Η απάντηση είναι απλή. Επειδή έτσι θέλουν και καθένας μπορεί να επιλέγει τον τρόπο με τον οποίο θα ενωθεί με τον αγαπημένο του.
Η οικογένεια έχει τον 21ο αιώνα πολλές μορφές, με παντρεμένους ή ανύπαντρους γονείς ή με έναν γονιό. Ταυτόχρονα μεγαλώνουν παιδιά σε ιδρύματα_ παιδιά γεννημένα από ετερόφυλους  γονείς, από γονείς ακατάλληλους, ανώριμους, μέθυσους, εγκληματίες, πρεζάκια. Τα παρατημένα παιδιά σαφώς θα έχουν καλύτερη τύχη σε ένα σπίτι όπου υπάρχει αγάπη από ότι σε ένα σπίτι όπου αναπαράγεται η βία και το μίσος.
Είναι προφανές ότι ένα ζευγάρι του ιδίου φύλου κρατά την προσωπική τ
oυ ζωή στον προσωπικό του χώρο. Ακριβώς όπως τα άτομα διαφορετικού φύλου κλείνουν την πόρτα για τις ιδιωτικές στιγμές τους, ακριβώς έτσι ένα γκέι ζεύγος προφυλάσσει την σεξουαλικότητά του από τα μάτια των παιδιών του. Βεβαίως στα ετερόφυλα ζευγάρια καταγράφονται εγκλήματα με την παραβίαση αυτού του κανόνα. Αρκεί να διαβάσει κανείς το αστυνομικό δελτίο για να συνειδητοποιήσει την ανωμαλία που υπάρχει σε «κανονικές» οικογένειες. Τον τελευταίο μήνα τόσο στην Πάτρα όσο και στη Θεσσαλονίκη συνελήφθησαν γονείς που έκαναν σεξ με τα παιδιά τους από την ηλικία των 6 ετών. Ηταν όλοι τους γονείς με αποδεκτό προσανατολισμό, παπά και κουμπάρο.
Το ερώτημα που τίθεται λοιπόν είναι ποιοι άνθρωποι είναι κατάλληλοι για την ανατροφή παιδιών. Δεν είναι προτιμότερο ένα ζευγάρι που αγαπιέται από ένα ζευγάρι που σκοτώνεται στο ξύλο, μεθοκοπάει και χουφτώνει τα ανήλικα; Ποιο παιδί θα είναι ευτυχισμένο; Εκείνο που μεγαλώνει στην αγκαλιά ανθρώπων που το λατρεύουν και τυγχάνουν του ιδίου φύλου ή εκείνο που μεγαλώνει μέσα στην αδιαφορία και την απαξίωση γονιών διαφορετικού φύλου; Τα γκέι ζευγάρια προθυμοποιούνται να αναλάβουν την ανατροφή εγκαταλειμμένων  παιδιών. Δεν προτίθενται να αρπάξουν παιδιά από ευτυχισμένες οικογένειες. Αγάπη θα προσφέρουν και αφοσίωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: