2.5.13

Ο ΜΠΑΡΑΚ ΟΜΠΑΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΖΕΪΣΟΝ ΚΟΛΙΝΣ: ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΠΙΟ ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ


O Τζέισον Κόλινς (αριστερά) μίλησε στο ΑBC και στον Τζορτζ Στεφανόπουλο, 
με αφορμή την πρόσφατη αποκάλυψή του ότι είναι ομοφυλόφιλος.

«Είμαι 99,9% βέβαιος ότι υπάρχουν και άλλοι γκέι μπασκετμπολίστες» λέει ο Τζέισον Κόλινς
tanea.gr, 01/05/2013
Λίγες ώρες μετά τη δημόσια αποκάλυψή του ότι είναι ομοφυλόφιλος, ο Τζέισον Κόλινς, ο θηριώδης, ύψους 2.13 μπασκετμπολίστας των Ουάσινγκτον Ουίζαρντς δέχθηκε τηλεφώνημα από τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος του εξέφρασε τα συγχαρητήριά του για την τόλμη του και του είπε ότι θα τον υποστηρίξει, Όπως επιβεβαίωσε ο Λευκός Οίκος.
Οι αντιδράσεις από την αποκάλυψη του 34χρονου Κόλινς, ο οποίος είναι ο πρώτος εν ενεργεία επαγγελματίας αθλητής στις ΗΠΑ που παραδέχεται δημοσίως την ομοφυλοφιλία του, εξέπληξαν τόσο τον κόσμο του αθλητισμού όσο και την αμερικανική γκέι κοινότητα. 
Ωστόσο έτυχε θερμής υποδοχής. Πρώτη η Μισέλ Ομπάμα εξέφρασε τον ενθουσιασμό της για τον Κόλινς, μέσω σχολίου της στο Twitter στο οποίο δήλωσε ότι είναι πολύ υπερήφανη για εκείνον και ότι η πράξη του είναι «ένα γιγάντιο βήμα για τη χώρα».
Ο Μπαράκ Ομπάμα έκανε μία ημέρα μετά την αποκάλυψη του Κόλινς, η οποία έγινε μέσα από τις σελίδες του περιοδικού
 Sports Illustrated, επισήμως δηλώσεις προς τους δημοσιογράφους, λέγοντας ότι τηλεφώνησε στον μπασκετμπολίστα και του είπε ότι ο ίδιος «δεν θα μπορούσε να είναι πιο υπερήφανος». Την κίνηση του Κόλινς εξύμνησε και ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον, η κόρη του οποίου, Τσέλσι, σπούδασε στο ίδιο Πανεπιστήμιο με τον 34χρονο σήμερα άσο του μπάσκετ. 
Ο Κόλινς εξέπληξε όντως πολλούς. Δήλωσε χαρακτηριστικά στο SI ότι επί χρόνια «έβραζε» χωρίς να έχει αντιληφθεί τον αληθινό του σεξουαλικό προσανατολισμό. «Φανταστείτε να είστε στον φούρνο και να ψήνεστε. Μερικοί από εμάς γνωρίζουν και αποδέχονται τη σεξουαλικότητά τους αμέσως και άλλοι χρειάζονται περισσότερο χρόνο να μαγειρευτούν. Εγώ θα έπρεπε να ξέρω: μαγειρευόμενουν για 33 χρόνια» έγραψε χαρακτηριστικά ο 34χρονος μπασκετμπολίστας. 
Ο ίδιος έδωσε μια σειρά συνεντεύξεις μετά την αποκάλυψη. Πρώτα στο ABC και έπειτα στους New York Times. Στο ABC είπε ότι δεν γνωρίζει άλλους γκέι μπασκετμπολίστες στο ΝΒΑ. Ωστόσο στη συνέντευξή του στους NY Times, ο Κόλινς μίλησε για στατιστικές: 
«Με βάση τη στατιστική, πιθανότατα δεν είμαι ο μοναδικός. Αλλά από τη στιγμή που δεν έχει βγει κάποιος άλλος να σηκώσει το χέρι του, δεν μπορείς να είσαι απολύτως σίγουρος. Στατιστικά μιλώντας βέβαια, θα έλεγα ότι είμαι 99,9% σίγουρος ότι υπάρχουν και άλλοι», δήλωσε στους NY Times. 


***


Σοκ έπαθε η πρώην του γκέι παίκτη του NBA
Για πολλούς ήταν σοκ το να μάθουν ότι ο παίκτης του NBA Jason Collins είναι ομοφυλόφιλος, όπως ο ίδιος δημόσια παραδέχτηκε προ ημερών. Το μεγαλύτερο σοκ όμως το υπέστη η πρώην κοπέλα του, η οποία στάθηκε στο πλευρό του για πολλά χρόνια και έφτασε στο σημείο να τον αρραβωνιαστεί.
 Η Carolyn Moos έφτασε ένα βήμα πριν παντρευτεί τον Collins, αλλά εκείνος αιφνιδιαστικά τη χώρισε το 2009. Ωστόσο ο αθλητής σεβάστηκε την πρώην σύντροφό του και της εξομολογήθηκε τις σεξουαλικές του προτιμήσεις λίγες ημέρες πριν προχωρήσει σε δημόσια σχετική δήλωση.
Πώς αντέδρασε εκείνη; «Επαθα σοκ. Είναι συναισθηματική δέσμευση για μία γυναίκα να έχει επενδύσει επί 8 χρόνια σε έναν άντρα ως σύντροφο και αδερφή ψυχή. Είναι πολύ δύσκολο να το αντιληφθώ όλο αυτό. Νοιάζομαι για τον Jason πάρα πολύ και θέλω το καλύτερο για εκείνον. Θέλω να είναι για πάντα ευτυχισμένος και να αληθινός σε αυτά που κάνει» δήλωσε η Moos στην ιστοσελίδα TMZ.
Οπως είπε αρχικά ένιωσε πληγωμένη, μπερδεμένη και ντροπιασμένη, αλλά στη συνέχεια κατάλαβε ότι έπρεπε να τον υποστηρίξει.
Πηγή: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: