22.5.13

ΟΙ ΓΚΕΪ ΝΕΟΣ "ΣΤΟΧΟΣ" ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ


Οι γκέι νέος «στόχος» για τις τράπεζες 
Περί τα 400 εκατ. άτομα διαμορφώνουν μια τεράστια καταναλωτική και επενδυτική αγορά.  
kathimerini.gr, 21/5/2013
Η οικονομία απεικονίζει όλες τις εκφάνσεις της κοινωνίας. Και ο τρόπος ζωής των ομοφυλοφίλων αποτελεί μια αυτοτελή και κατά τα φαινόμενα κερδοφόρο αγορά, αντίθετα από τις γενικότερες προοπτικές ανάπτυξης, που παραμένουν ιδιαίτερα γκρίζες, μετά την κατάρρευση της Lehman Brothers, το 2009. Ο παγκόσμιος τζίρος στην κοινότητα των ομοφυλοφίλων, οι οποίοι εκπροσωπούν το 5% με 10% του παγκόσμιου πληθυσμού, αποτιμάται στα 3 τρισ. δολάρια ή 2,32 τρισ. ευρώ.
Η αξία των συναλλαγών στις ΗΠΑ υπολογίζεται στα 750 δισ. δολάρια, σύμφωνα με τα στοιχεία της επενδυτικής εταιρείας LGBT Capital, η οποία απευθύνεται στο συγκεκριμένο κοινό επενδυτών και στις ανάγκες τους. Δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Financial Times αποκαλύπτει ότι ο ελβετικός χρηματοπιστωτικός όμιλος Credit Suisse εξετάζει τη δημιουργία ειδικών τμημάτων διαχείρισης πλούτου για τους ομοφυλοφίλους στην Ασία και τη Λατινική Αμερική, όπου οι κοινωνίες αναπτύσσονται αλλά δεν εξασφαλίζουν ακόμη ίσα δικαιώματα σε σχέση με την υπόλοιπη κοινωνία.
Εκτιμάται, για παράδειγμα, ότι σε αυτές τις αγορές θα υπάρχει μεγάλη ζήτηση, καθώς επιθυμούν την οικονομική εξασφάλιση του ή της εκάστοτε συντρόφου.
Ηδη, τον Φεβρουάριο του 2013, η LGBT Capital δημιούργησε τη LGBT Wealth για τη διαχείριση πλούτου με προϊόντα που θα έχουν απήχηση στο συγκεκριμένο επενδυτικό κοινό. Στην Ασία, ο πληθυσμός των ομοφυλοφίλων εκτιμάται σε 200 εκατομμύρια άτομα, που εκπροσωπούν μια αγορά 800 δισ. δολ. Σε παγκόσμια κλίμακα, οι ομοφυλόφιλοι υπολογίζονται σε 400 εκατ. άτομα, διαμορφώνοντας μια καταναλωτική και επενδυτική αγορά με τεράστιες προοπτικές.
Η Credit Suisse δεν εξετάζει μόνο τη δημιουργία ενός τμήματος παροχής επενδυτικών υπηρεσιών. Από τις αρχές του 2013 έχει δημιουργήσει στις ΗΠΑ ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο πλαίσιο του δικού της ΜΒΑ για τις επενδυτικές ανάγκες των ομοφυλοφίλων και των ζευγαριών του ίδιου φύλου. Οπως παρατηρούν παράγοντες του χρηματοοικονομικού κλάδου, η κοινότητα των ομοφυλοφίλων, για παράδειγμα, δεν προβληματίζεται ιδιαίτερα για την αγορά των συνταξιοδοτικών προϊόντων, αν και είναι απαραίτητα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: