27.5.13

ΡΙΟ ΝΤΕ ΖΑΝΕΪΡΟ. ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ ΟΜΟΦΥΛΩΝ

Διαδήλωση 100.000 προτεσταντών στη Βραζιλία κατά του γάμου μεταξύ ατόμων ιδίου φύλου
tanea.gr, 26/5/2013
Περίπου 100.000 προτεστάντες πραγματοποίησαν χθες πορεία στο Ρίο ντε Ζανέιρο στο πλαίσιο θρησκευτικής τους εορτής για να υπερασπιστούν την αξία της παραδοσιακής οικογένειας μετά την έγκριση από την δικαιοσύνη της Βραζιλίας των γάμων μεταξύ των ατόμων του ιδίου φύλου.
Οι πιστοί συγκεντρώθηκαν με αφορμή την "Πορεία για τον Ιησού", μια από τις κύριες εορτές της Εκκλησίας αυτής στην Βραζιλία εδώ και 20 χρόνια.
Η διαδήλωση συγκέντρωσε περίπου 100.000 ανθρώπους, δήλωσε εκπρόσωπος της στρατιωτικής αστυνομίας στο Γαλλικό Πρακτορείο.
Η διαδήλωση αυτή «δείχνει την ενότητα του λαού του Θεού (...) και την επαναβεβαίωση των αρχών μας υπέρ της ελευθερίας της έκφρασης, της θρησκευτικής ελευθερίας, της παραδοσιακής οικογένειας και της ζωής», δήλωσε ο ιερέας Σίλας Μαλαφάια, ένας από τους διοργανωτές της πορείας.
«Λέμε όχι στην αμαρτία, όχι στην διαφθορά και όχι στην ομοφυλοφιλία», είπε μια από τις διαδηλώτριες.
Το Εθνικό Συμβούλιο Δικαιοσύνης ενέκρινε στις 14 Μαΐου ντε φάκτο τον γάμο μεταξύ των ατόμων του ιδίου φύλου, παρακάμπτοντας το κοινοβούλιο το οποίο καθυστερεί εδώ και χρόνια να αποφανθεί σχετικά με το ζήτημα αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: