10.6.12

CORPUS CHRISTI

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τους
Στο αστυνομικό τμήμα τρεις ηθοποιοί της παράστασης «Corpus Christi»
tanea.gr, 9-6-2012
Στο αστυνομικό τμήμα Ομονοίας προσήχθησαν το απόγευμα του Σαββάτου τρεις ηθοποιοί που συμμετέχουν στην παράσταση «Corpus Christi», έπειτα από μήνυση που κατατέθηκε για προσβολή στα Θεία. Με εντολή εισαγγελέα οι τρεις καλλιτέχνες αφέθηκαν ελεύθεροι, όμως σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία.
Υπενθυμίζεται ότι η Ιερά Σύνοδος έχει χαρακτηρίσει το έργο «βλάσφημο» και «απαράδεκτο».
Οι ιεράρχες έχουν εκφράσει, επίσης, τη λύπη τους «για τη νοσηρή φαντασία των συγγραφέων του θεατρικού έργου», προτρέποντας «τον λαό να το αποδοκιμάσει».


«Δεν προσβάλουμε τα ήθη»
Άτοπη η μήνυση για την παράσταση «Corpus Christi», λέει ο σκηνοθέτης Λ.Βασιλείου
tanea.gr, 10-6-2012
Άτοπη χαρακτήρισε ο σκηνοθέτης, Λαέρτης Βασιλείου, την μήνυση που κατατέθηκε για το περιεχόμενο της παράστασης «Corpus Christi».
Το απόγευμα του Σαββάτου τρεις ηθοποιοί που συμμετέχουν στην παράσταση στο θέατρο Χυτήριο συνελήφθησαν και λίγη ώρα αργότερα αφέθηκαν ελεύθεροι.
«Δύο γυναίκες δικηγόροι που είχαν δει τις πρόβες της παράστασης βρήκαν το περιεχόμενο της βλάσφημο. Στο θεατρικό έργο υποστηρίζουμε τη διαφορετικότητα και την ελευθερία της επιλογής» εξήγησε στο ΑΠΕ ο Λαέρτης Βασιλείου.
«Έχουμε καλέσει μέχρι και την Ιερά Σύνοδο να δει την παράσταση. Ούτε προσβάλουμε τα ήθη και την παράδοση του λαού μας, ούτε της ορθόδοξης εκκλησίας. Κατατέθηκε μήνυση για προσβολή προς τα Θεία αλλά είναι ανέφικτη» πρόσθεσε.
Η παράσταση του Σαββάτου, παρά την αναστάτωση, ανέβηκε κανονικά μιάμιση ώρα αργότερα από την προγραμματισμένη ώρα έναρξης, όταν επέστρεψαν από το Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας οι ηθοποιοί Φώτης Τσοτουλίδης, Νικόλας Χατζηβασιλειάδης και Πάνος Τρουμπουλένης.
«Ο κόσμος μας περίμενε μέχρι τις 10:30 από τις 9 που ήταν προγραμματισμένη η παράσταση. Μετά την παρέμβαση εισαγγελέα οι ηθοποιοί αφέθηκαν ελεύθεροι. Οι θεατές που βλέπουν την παράσταση λένε πως εάν ήσουν μισός Χριστιανός μετά την παράσταση νιώθεις 200% Χριστιανός» πρόσθεσε ο σκηνοθέτης.
Η Ιερά Σύνοδος είχε ζητήσει την αποδοκιμασία της παράστασης, αφού όπως είχε αναφέρει σε ανακοίνωσή της «θεωρεί απαράδεκτο διότι ούτε επί ιστορικής βάσεως ερείδεται, ούτε επί των Ιερών Κειμένων μπορεί να πάρει κάποιος επιχειρήματα ως προς το περιεχόμενο του εν λόγω θεατρικού έργου και την παρουσίαση αυτού στο κοινό, αλλά και παράλληλα αντίκειται εις την μακρά παράδοση της Πατρίδος και της Εκκλησίας μας».
Σημειώνεται ότι το έργο του Τέρενς Μακ Νάλι παρουσιάζει τον Ιούδα να νιώθει ερωτική έλξη για τον Ιησού.
Το έργο έχει καταδικάσει στο παρελθόν και η Καθολική Εκκλησία.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η "ΑΡΧΗ" ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ: "ΜΗΝ ΚΡΙΝΑΤΕ ΙΝΑ ΜΗΝ ΚΡΙΘΗΤΕ"; ΓΙΑΤΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΟΥ; ΑΜΑΝ ΠΙΑ...

ball and chain είπε...

Στις ειδησεις του ant1 δε,ο αστοιχειωτος ρεπορτερ ακουσε τις καλλιτεχνικες-πολιτικες δηλωσεις του Λαερτη Β. για το θεμα,δν καταλαβε απολυτως τιποτα κ απορουσε-μονολογουσε για το πως προσβληθηκαν τα θεια..
Κατα τ'αλλα θιχτηκε κ το παπαδαριο.