6.4.12

ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΛΟΑΔ ΕΡΕΥΝΑ. Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ


Η Ευρωπαϊκή Ένωση επιθυμεί να ακούσει τις εμπειρίες σας - κάντε την εμπειρία σας να μετράει. Για να υποστηρίξει τη νομοθεσία και τη χάραξη πολιτικών ίσης μεταχείρισης ο Οργανισμός Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (FRA)έχει ξεκινήσει μια έρευνα ΛΟΑΔ σε ολόκληρη την Ε.Ε. με ένα ερωτηματολόγιο που είναι διαθέσιμο online και περιμένει τις απόψεις των ομοφυλόφιλος/γκέι, λεσβιών, αμφισεξουαλικός/ή και διεμφυλικός ατόμων άνω των 18 ετών που ζουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση ή την Κροατία.

Η έρευνα θέτει μια σειρά ερωτήσεων για τις εμπειρίες των ΛΟΑΔ ατόμων, συμπεριλαμβανομένων::

Προσωπικό πλαίσιο
Δημόσιες αντιλήψεις και αντιδράσεις στην ομοφοβία ή/και την τρανσφοβία
Διακρίσεις
Γνώση δικαιωμάτων
Ασφαλές περιβάλλον
Βία και παρενόχληση
Το κοινωνικό πλαίσιο του να είναι κανείς ΛΟΑΔ άτομο

Γιατί είναι σημαντική η έρευνα;
Εκτός από περιστασιακά ρεπορτάζ ειδήσεων για τις διακρίσεις σε λεσβίες, ομοφυλόφιλος/γκέι, αμφισεξουαλικός/ή και τρανς (ΛΟΑΔ) άτομα, υπάρχουν λίγα συγκρίσιμα στοιχεία στην Ε.Ε. για τις καθημερινές εμπειρίες των ΛΟΑΔ ατόμων σε ό,τι αφορά τις διακρίσεις. Με βάση τα αποτελέσματα της έρευνας, οι εθνικοί και Ευρωπαϊκοί υπεύθυνοι για χάραξη πολιτικής καθώς και μη κυβερνητικές οργανώσεις ή οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών θα μπορέσουν να στοχεύσουν καλύτερα τις στρατηγικές και δράσεις προώθησής τους για να συνδράμουν τη ΛΟΑΔ κοινότητα ώστε να ζει και να εκφράζεται σε ένα περιβάλλον χωρίς διακρίσεις. Αυτή είναι η πρώτη απόπειρα σε ολόκληρη την Ε.Ε. να συλλεχθούν ΛΟΑΔ εμπειρίες στο πλαίσιο της μεγαλύτερης έρευνας που έγινε ποτέ σε αυτόν τον τομέα - κάντε και τη δική σας εμπειρία να μετράει!



Ποιος είναι πίσω από την έρευνα;
Η έρευνα αυτή εκπονήθηκε από τον Οργανισμό Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (FRA). Η τεχνική εφαρμογή πραγματοποιείται από την Gallup, μια επαγγελματική εταιρεία έρευνας και συμβουλευτικής.


Ποιος θα πρέπει να λάβει μέρος στην έρευνα;
Σκοπός της έρευνας είναι να συλλέξει πληροφορίες για τις εμπειρίες των λεσβιών, ομοφυλόφιλος/γκέι, αμφισεξουαλικός/ή και διεμφυλικός ατόμων.
­Που ζουν μόνιμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση ή την Κροατία
­Και είναι τουλάχιστον 18 ετών


Πώς προστατεύεται η ιδιωτική μου ζωή μου;
Η έρευνα είναι εντελώς ανώνυμη. Κατά τη διάρκεια της έρευνας δε συλλέγονται ούτε καταγράφονται προσωπικά ή τεχνικά στοιχεία που θα επέτρεπαν την αναγνώριση ερωτώμενων προσώπων. Μάθετε περισσότερα για την προστασία της ιδιωτικής σας ζωής εδώ.


Πώς θα χρησιμοποιηθεί η έρευνα;
Παρακαλούμε συμπληρώστε το ερωτηματολόγιο μόνο μία φορά με ειλικρινείς απαντήσεις. Αν δεν μπορείτε ή δε θέλετε να δώσετε απάντηση σε μια συγκεκριμένη ερώτηση, παρακαλούμε σημειώστε την επιλογή "Δεν γνωρίζω" ή "Δεν ισχύει για μένα".

Λόγω της πολιτικής ανωνυμίας, που δεν επιτρέπει τη χρήση cookies, οι περίοδοι που διακόπτονται δεν μπορούν να ξαναρχίσουν. Γι’ αυτό παρακαλούμε ξεκινήστε το ερωτηματολόγιο μόνο αν έχετε 20 λεπτά στη διάθεσή σας για να ολοκληρώσετε την έρευνα. Διαφορετικά ο χρόνος της περιόδου μπορεί να λήξει και μπορεί να χρειαστεί να ξαναξεκινήσετε το ερωτηματολόγιο.


Πώς μπορώ να προωθήσω την έρευνα;?
Σας ευχαριστούμε πολύ αν είστε πρόθυμοι να μας βοηθήσετε να διαδώσουμε την έρευνα! Όσα περισσότερα άτομα πλησιάσουμε στη ΛΟΑΔ κοινότητα τόσο περισσότερες είναι οι πιθανότητες ότι η έρευνα θα αντικατοπτρίζει τις απόψεις όλων των ενδιαφερόμενων. Παρακαλούμε προωθήστε ελεύθερα το link της έρευνας μέσω email, στο Facebook (σημειώστε ότι η ΛΟΑΔ έρευνα έχει και μια σελίδα facebook), στο Twitter, στο μπλογκ σας ή οποιαδήποτε social media αισθάνεστε άνετα να το κάνετε. Στο τμήμα download (EN) θα βρείτε πληροφορίες/προωθητικό υλικό που ίσως θέλετε να τυπώσετε και να κρεμάσετε σε πίνακες ανακοινώσεων σε χώρους της κοινότητάς σας ή σε οποιοδήποτε μέρος μπορεί να είναι σχετικό με άλλα ΛΟΑΔ άτομα.


Πώς μπορείτε να λάβετε περισσότερες πληροφορίες;
Μπορείτε να στείλετε email στην ομάδα της έρευνας με οποιαδήποτε ερώτηση. Η ομάδα της έρευνας θα προσπαθήσει να επικοινωνήσει μαζί σας το συντομότερο δυνατό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: