28.4.12

ΓΚΙΝΤΟ ΒΕΣΤΕΡΒΕΛΕ: "ΑΞΕΠΕΡΑΣΤΗ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ" ΤΑ ΑΠΑΞΙΩΤΙΚΑ ΣΤΕΡΕΟΤΥΠΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

«Αξεπέραστη ηλιθιότητα» τα απαξιωτικά στερεότυπα για τους Ελληνες
Απορρίπτει τις απαξιωτικές γερμανικές τοποθετήσεις για τον ευρωπαϊκό Nότο ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε σε συνέντευξή του στην Zeit.
ethnos.gr, 27-4-2012
Σε ερώτηση του δημοσιογράφου εάν «αποτελεί λόγο ανησυχίας η αυξανόμενη οργή για την "γερμανική λιτότητα" σε Ισπανία, Ελλάδα, Ιταλία», ο κ.Βεστερβέλε σημειώνει:
Αυτή την περίοδο γυρνάω σε όλη την ευρώπη για να απαντήσω ... Εστιάζουμε στην δημοσιονομική πειθαρχία επειδή δεν μπορείς να αντιμετωπίσεις μία κρίση χρέους ανεχόμενος το χρέος. Παράλληλα στηρίζουμε την ανάπτυξη με ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας. Πιστεύει ακόμη κανείς ότι μπορεί να δημιουργήσει ανάπτυξη μέσω παραγωγής επιπλέον χρέους;», αναρρωτιέται.
Ο δημοσιογράφος σημειώνει ότι η πολιτική αυτή δεν αποδίδει, όπως δείχνει η εξέλιξη των δημοσιονομικών στην Ισπανία. Απαντά ο Βεστερβέλε: «Αυτό ακριβώς επιβεβαιώνει ότι μία κυβέρνηση δεν πρέπει μόνο να εξοικονομεί, αλλά να στηριχθεί και στις μεταρρυθμίσεις. Αλλά αυτό δεν αποδίδει μέσα σε εβδομάδες».
Τελικά, «ο τρόπος που η Γερμανία διεξήγαγε το διάλογο για την κρίση, συνέβαλε στα πυρά που δέχεται;» ρωτά ο δημοσιογράφος.
«Μακάρι να μπορούσα να διαφωνήσω μαζί σας και να το πιστεύω», παραδέχεται ο Γερμανός ΥΠΕΞ, «αλλά δυστυχώς έχετε δίκιο. ... Αυτά τα στερεότυπα, όπου οι Ελληνες συνδέονται με τη ρετσίνα και τις ελιές, ενώ οι Γερμανοί με τη σκληρή εργασία, είναι αξεπέραστα σε ηλιθιότητα. Ακόμη και η ιδέα ότι σύντομα όλοι στην Ευρώπη θα μιλούν γερμανικά», καταλήγει ο Βεστερβέλε.

“Οι Γερμανοί εκτιμούν την Ελλάδα,
αλλά δυστυχώς ο καθένας πρέπει να κάνει τη δουλειά του…
Εκτιμώ πολύ τις προσπάθειες των Ελλήνων και τους παρακαλώ
να μην παίρνουν στα σοβαρά κάθε λέξη που ακούγεται”,
είπε μεταξύ άλλων ο Γερμανός Υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε. (3/2012)

2 σχόλια:

Ξενικός είπε...

μας δουλεύουν ψιλό γαζί οι "φίλοι" μας οι Γερμανοί...
Ξενικός

GeoffBLN είπε...

Μέρες ολόκληρες, κανείς δεν αφήνει σχόλιο, όσο καλό και να είναι το πόστινγκ της ημέρας. Μόλις μπει ένα άθρο με σχέση Γερμανια, νάσου βγήκαν από τα καβούκια τους. Ρε άντε ούστ, λέω γω...
Ευχαριστώ πάντως το απέναντι πεζοδρόμιο για ένα άρθρο περί Westerwelle, ο οποίος είχε πολύ άσχημη αρχή σαν ΥΠΕΞ και τώρα βρίσκει τον σωστό τόνο.