10.4.12

ΠΕΤΕΡ ΣΤΑΪΝ: ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΝΔΡΕΣ, ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΚΑΙ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΥΣ

Ο ΠΕΤΕΡ ΣΤΑΪΝ ΜΙΛΗΣΕ ΣΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΘΕΑΤΡΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
«Ας πάμε κόντρα στο πλήθος»
Της Δάφνης Κοντοδήμα (tanea.gr, 30/4/2012)
«Υπάρχουν πολλά κορίτσια στην αίθουσα. Μα γιατί; Το θέατρο είναι και για άνδρες. Για όλους. Οχι μόνο για κορίτσια και ομοφυλόφιλους». Με αυτήν την ατάκα, ο Πέτερ Στάιν έσπασε τον πάγο στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, χτες το μεσημέρι.
Λίγα λεπτά πριν, οι φοιτητές του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών παρακολουθούσαν σχεδόν ακούνητοι τον γερμανό σκηνοθέτη που πρόσφατα αναγορεύτηκε επίτιμος διδάκτορας του Τμήματος Θεατρολογίας (μαζί με τον σκηνογράφο Διονύση Φωτόπουλο) να μιλά για τη θεατρική πορεία του. Ηταν και το δέος μπροστά στον δημιουργό που άλλαξε το θεατρικό γίγνεσθαι ως ιδρυτής και καλλιτεχνικός διευθυντής της βερολινέζικης «Σαουµπίνε» (Schaubuehne) αλλά και σκηνοθέτης παραστάσεων αρχαίου δράματος, όπερας, κλασικού ευρωπαϊκού δραματολογίου.
Με ύφος καθηγητή (αν και έσπευσε να εξηγήσει ότι δεν είναι καθηγητής), με γερμανικό αξάν στα αγγλικά και με το δάκτυλο συνήθως στραμμένο προς το ακροατήριο, εξήγησε τους λόγους για τους οποίους κάνει θέατρο. [...]

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

τι να κάνουμε αμα είναι αταλαντοι οι straight δε φταιμε εμεις ΠΑΛΙΟΑΓΓΟΥΡΙΑ STRAIGHT