3.4.12

ΕΝΑ "ΧΡΥΣΟ" ΔΙΑΖΥΓΙΟ

Ο Πίτερ Λόρενς (αριστερά) και ο ηθοποιός Ντον Γκάλαχερ, με καθημερινή ενδυμασία (κέντρο) και με τα ρούχα της... δουλειάς, ως "Μπερναντέτ" στο μιούζικαλ «Πρισίλα, η βασίλισσα της ερήμου»

Αποζημίωση-μαμούθ από βρετανό γκέι στον πρώην σύντροφό του
Το «διαζύγιό» τους κόστισε στον πλουσιότερο από τους δύο 1,7 εκατ. στερλίνες

(tovima.gr, 30/3/2012)
Βρετανός ηθοποιός καλείται να επιστρέψει πάνω από το ένα πέμπτο της τεράστιας αποζημίωσης που έλαβε μετά από «διαζύγιο» (δεν ήταν παντρεμένοι, αλλά είχαν υπογράψει σύμφωνο συμβίωσης ) από τον σύντροφο του.
Ο Ντόναλντ Γκάλαχερ, πρώην σύντροφος του 47χρονου χρηματιστή Πίτερ Λόρενς, έλαβε 1,7 εκατ. λίρες (σχεδόν 2 εκατ. ευρώ) μετά τον πολύκροτο χωρισμό τους. Ωστόσο ο Λόρενς δικαιώθηκε, έστω εν μέρει, σε δεύτερο βαθμό: ο δικαστής του επιδίκασε ποσό 350.000 ευρώ, το οποίο είναι υποχρεωμένος να επιστρέψει ο 54χρονος ηθοποιός.
Οι δύο άνδρες είχαν σχέση από το 1997, η οποία επικυρώθηκε με σύμφωνο συμβίωσης τον Δεκέμβριο του 2007. Αυτή η νομιμοποίηση διήρκεσε μόλις επτά μήνες και τελείωσε το καλοκαίρι του 2008.
Πριν από λίγες εβδομάδες το δικαστήριο αποφάνθηκε ότι ο Γκάλαχερ δικαιούνταν σχεδόν τη μισή από την κοινή περιουσία τους, παρά το γεγονός ότι μεγάλο μέρος της ο Λόρενς το είχε αποκτήσει προτού γνωριστούν.
Πριν από περίπου έναν μήνα οι δικαστές είχαν αποφασίσει ότι ο ηθοποιός θα έπαιρνε το αγρόκτημά τους, αξίας 900.000 λιρών, συν το ποσό των 800.000 λιρών - συνολικά 1.7 εκατ. λίρες (σχεδόν 2 εκατ. ευρώ) από την ύψους 4 εκατ. λιρών που ήταν η κοινή περιουσία του ζευγαριού.
Το δικαιολογητικό ήταν πως τα εισοδήματα του 54χρονου είναι πολύ μικρότερα από αυτά του πρώην συντρόφου του, ο οποίος έχει ετήσιες αποδοχές ύψους 390.000 λίρες (470.000 ευρώ) από τη χρηματιστηριακή εταιρεία JP Morgan, όπου εργάζεται.
Ο συνήγορος του Γκάλαχερ είχε ισχυριστεί στο δικαστήριο ότι εκείνος είχε τον κύριο ρόλο στο σπίτι τους στα έντεκα χρόνια της σχέσης τους, συμβάλλοντας «στη δημιουργία και στη διατήρηση ενός όμορφου σπιτιού με πολλούς τρόπους, όπως τη φροντίδα των επίπλων, τη διακόσμηση κτλ.».
Ωστόσο, σε δεύτερο βαθμό, κρίθηκε πως οι αξιώσεις του ηθοποιού, ο οποίος έχει εμφανιστεί σε παραστάσεις και μιούζικαλ όπως το «Πρισίλα, η βασίλισσα της ερήμου», ήταν υπερβολικές και έπρεπε να επιστρέψει ένα μέρος των χρημάτων στον 47χρονο χρηματιστή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: