12.3.10

ΟΙ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΙ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ 1- ΣΛΟΒΕΝΙΑ, ΑΛΒΑΝΙΑ

.
Σλοβενία: Διχάζει ν/σχ για υιοθεσίες παιδιών από ομοφυλόφιλα ζευγάρια
Ναθυτεμπορική, 3/3/2010
Η Βουλή της Σλοβενίας διχάστηκε κατά την ψηφοφορία, σε πρώτη ανάγνωση, του νομοσχεδίου για θέματα οικογένειας, στο οποίο εμπεριέχεται διάταξη, που επιτρέπει τις υιοθεσίες παιδιών από ομοφυλόφιλα ζευγάρια.
Το νομοσχέδιο, που κατατέθηκε από την κυβέρνηση ψηφίστηκε, με 46 ψήφους υπέρ και 38 κατά, ωστόσο οι επικριτές του έχουν ανακοινώσει ήδη ότι θα ζητήσουν διενέργεια δημοψηφίσματος για την ακύρωση της συγκεκριμένης διάταξης.
Τα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού υποστήριξαν ότι στόχος του νέου νόμου είναι η βελτίωση της θέσης των παιδιών στην οικογένεια, αλλά η αντιπολίτευση αντέκρουσε, τονίζοντας ότι οι λύσεις που προβλέπονται δεν είναι ορθές και ότι ο νόμος θα αποδομήσει την κλασσική οικογένεια, εξισώνοντάς την με τις σχέσεις του ίδιου φύλου.
Οι βουλευτές της αντιπολίτευσης χαρακτήρισαν το νόμο απαράδεκτο, επειδή αλλάζει την αντίληψη για τη σλοβενική οικογένεια και υποστήριξαν ότι η ζωή σε μία οικογένεια, με γονείς του ίδιου φύλου, θα επιδράσει αρνητικά στην ανάπτυξη του παιδιού.
.
.
Πορεία διαμαρτυρίας κατά της ομοφυλοφιλίας στην Αλβανία
Καθημερινή, 12/3/2010
Αφορμή η συμμετοχή ομοφυλόφιλου άνδρα σε τηλεοπτικό ριάλιτι.
Πορεία διαμαρτυρίας κατά της ομοφυλοφιλίας, πραγματοποίησαν, χθες, στην πόλη Λέζα, εκατοντάδες νεαροί, κυρίως άνδρες.
Οι νεαροί, συγκεντρώθηκαν, αρχικά, στην κεντρική πλατεία της πόλης, ζητώντας την απομάκρυνση ενός παίκτη από το τηλεοπτικό πρόγραμμα «Big Brother», ο οποίος, είχε δηλώσει, δημόσια, πως είναι ομοφυλόφιλος.
Οι νεαροί δήλωσαν ότι προσεβλήθησαν από τη δήλωση του συγκεκριμένου παίκτη και ένιωσαν πως «η πόλη ‘‘αντιπροσωπεύεται’’ από έναν ομοφυλόφιλο».
Η πορεία διαμαρτυρίας έγινε λίγες εβδομάδες έπειτα από την ψήφιση του νομοσχεδίου στην αλβανική Βουλή, για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων στην Αλβανία και τις έντονες αντιδράσεις που συνόδευσαν τη συζήτηση για αυτό το ζήτημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: