31.5.08

ΒΡΙΣΚΕΙ ΜΙΜΗΤΕΣ Η ΤΗΛΟΣ;

Image Hosted by ImageShack.usbr/>
.
Βρίσκει μιμητές η Τήλος
Και άλλοι δήμοι της Ελλάδας πρόθυμοι να τελέσουν γάμους μεταξύ ομοφυλοφίλων

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Γιώργος Ζαχαριάδης, Στέλιος Βραδέλης, ΤΑ ΝΕΑ, 30/5/2008
Το παράδειγμα της Τήλου ετοιμάζονται πολύ σύντομα να ακολουθήσουν και άλλοι δήμοι της Ελλάδας, οι οποίοι δηλώνουν πρόθυμοι να τελέσουν πολιτικούς γάμους μεταξύ ομοφυλοφίλων.
Χθες έγινε γνωστό ότι ενδιαφέρον επέδειξε δήμος της Μαγνησίας, όπου ο δήμαρχος έχει εκλεγεί με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να τελέσει σύντομα γάμο ομοφυλοφίλων. Η απόφαση πάντως του δημάρχου Τήλου κ. Τάσου Αλιφέρη να τελέσει τους πρώτους γκέι πολιτικούς γάμους έχει προκαλέσει ενδιαφέρον από δεκάδες ομοφυλόφιλα ζευγάρια τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Όπως έγινε γνωστό, από το πρωί χτες ο δήμος Τήλου δέχτηκε πολλά τηλεφωνήματα και οι ενδιαφερόμενοι ρωτούσαν εάν πράγματι υπάρχει τέτοια δυνατότητα. Τα τηλέφωνα όμως έσπασαν και από τηλεοπτικούς σταθμούς και ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία που ζητούσαν πληροφορίες προκειμένου να καλύψουν την πρώτη τέλεση πολιτικού ομοφυλοφιλικού γάμου στην Ελλάδα. Ο κ. Αλιφέρης με χτεσινή του δήλωση υπεραμύνεται της απόφασής του να τελέσει τους γάμους και υπογραμμίζει μεταξύ άλλων ότι «η Τήλος είναι και πολύ Ελλάδα που απαιτεί σεβασμό και δεν μπορεί να το πετύχει αν- ενώ λέει ότι μπορεί να θαυμάζει τους αρχαίους ημών προγόνους (Σαπφώ, Αλκιβιάδης κ.λπ.) ως δημιουργούς της πολιτιστικής της ταυτότητας η οποία συνέβαλε στη διατήρηση της εθνικής μας συγκρότησης διαμέσου των αιώνων- ταυτόχρονα δημιουργεί συνθήκες και όρους κοινωνικούς που θα καθιστούσαν αυτούς τους επιφανείς Έλληνες αν ζούσαν στη σύγχρονη Ελλάδα πολίτες δεύτερης κατηγορίας». Πάντως και στην Τήλο δεν έλειψαν οι αντιρρήσεις για την απόφαση του δημάρχου. Αντίθετος στην τέλεση των δύο γάμων είναι ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Τήλου Π. Μορφωπός αλλά και ο αντιπρόεδρος Γρ. Καμμάς. Από την πλευρά του ο δημοτικός σύμβουλος Ηλίας Χριστοφής «δεν έχει καμιά αντίρρηση για την απόφαση του δημάρχου να τελέσει γάμους μεταξύ ομοφυλοφίλων στο νησί». Παράλληλα ο δήμαρχος επιτέθηκε με σκληρές εκφράσεις και εναντίον όσων ιερωμένων αντιτίθενται στους γάμους μεταξύ των ομοφυλοφίλων τονίζοντας ότι «εκεί που σταματά η λογική είναι με την Εκκλησία, όπου εμφανίζονται μερικοί εκπρόσωποι του Θεού και μιλούν ενάντια στα δικαιώματα των δημιουργημάτων του Θεού που εκπροσωπούν».
Απουσία δηλώσεων
Από την πλευρά πάντως της Εκκλησίας αυτό που προκάλεσε χθες εντύπωση ήταν η απουσία δηλώσεων εναντίον των σχεδιαζόμενων γάμων. Ο Μητροπολίτης Ρόδου κ. Κύριλλος μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο είπε η Εκκλησία δέχεται μόνο γάμους μεταξύ ανδρών και γυναικών, ενώ όλους τους πολιτικούς γάμους τους χαρακτήρισε ως «επίσημη συμβίωση». Όσον αφορά τους γάμους μεταξύ των ομοφυλοφίλων, ο κ. Κύριλλος διερωτήθηκε κατά πόσον αυτοί είναι νόμιμοι, παραπέμποντας το θέμα στην πολιτεία. Χθες εκπρόσωποι της εφημερίδας «Εποχή», στην οποία δημοσιεύτηκαν οι δύο αγγελίες γάμου ενός ζευγαριού ανδρών και ενός γυναικών, έδωσαν συνέντευξη Τύπου εκπροσωπώντας τους μελλόνυμφους και κατήγγειλαν την τοποθέτηση του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης «πως με τον πολιτικό γάμο των ομοφυλόφιλων έχει χαθεί η ανθρώπινη αξιοπρέπεια». «Οι άνθρωποι που ήρθαν στην “Εποχή” και τους γνωρίσαμε είναι ιδιαίτερα αξιοπρεπείς. Την αξιοπρέπεια αυτών των ανθρώπων θα την ζήλευαν πολλοί άνθρωποι ακόμα και ο κύριος Άνθιμος», τονίζει ο κ. Μάριος Διονέλλης. Χτες το βράδυ έγινε γνωστό ότι τα ενδιαφερόμενα ζευγάρια έκλεισαν ήδη δωμάτια σε ξενοδοχεία της Τήλου

ΣΤΑ ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ

Image Hosted by ImageShack.us
.
(προδημοσίευση)

ΜΕΡΗ
Στα αποδυτήρια του γυμναστηρίου, πίσω από το μπάνιο,
Ανάμεσα στους ατμούς του ζεστού νερού και τη μυρωδιά
Των καθαρών σωμάτων των γυμνών νεαρών,
Απολαμβάνει την ωφέλιμη κούραση των μελών
Στεγνώνοντας τα πόδια αργά, μεθοδικά,
Κουρασμένος από τα ουρητήρια και τους δημόσιους κήπους.

José António Almeida / Πορτογαλία
Ανθολογία Πορτογαλικής Ποίησης (Ροές, 2008)
Μετάφραση: Γιάννης Σουλιώτης
.
Image Hosted by ImageShack.us

30.5.08

ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΗΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΑΜΟ ΟΜΟΦΥΛΩΝ;

Image Hosted by ImageShack.us
.
Ποινική δίωξη στο Δήμαρχο Τήλου
Για τον πολιτικό γάμο των ομοφυλόφιλων
ERT.gr, 30/5/2008
Μπροστά στο ενδεχόμενο ποινικής δίωξης βρίσκεται ο Δήμαρχος Τήλου, εάν τελέσει πολιτικό γάμο ομοφυλόφιλων, διότι δεν επιτρέπεται από το ισχύον νομικό πλαίσιο
Την άσκηση ποινικής δίωξης κατά του Δημάρχου της Τήλου Τάσου Αλιφέρη, ζήτησε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γιώργος Σανιδάς, με αφορμή την απόφασή του να τελέσει πολιτικό γάμο μεταξύ ομοφυλοφίλων.
"Ο γάμος μεταξύ ομοφυλοφίλων δεν προβλέπεται ούτε στην ισχύουσα νομοθεσία ούτε και στο Σύνταγμα", αναφέρει ο κ. Σανιδάς σε εντολή του προς τον προϊστάμενο της εισαγγελίας πρωτοδικών Ρόδου. Όπως τονίζει ο κ. Σανιδάς, "η πράξη του Δημάρχου δεν θα είναι μόνο άκυρη και ανίσχυρη αλλά και παράνομη".
Ένας τέτοιος γάμος δεν είναι σύννομος, δήλωσε στη ΝΕΤ και ο υπουργός Δικαιοσύνης Σωτήρης Χατζηγάκης.
.
ΑΠΟΡΙΑ: Τελικά, ποιοι υπονομεύουν τις προσπάθειες τέλεσης πολιτικού γάμου φροντίζοντας κάθε φορά να διαρρέουν πρόωρα την πληροφορία σε φιλικές τους εφημερίδες;

ΛΕΣΒΙΕΣ ΚΑΙ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΥΓΕΙΑ

Image Hosted by ImageShack.us
.
Το άρθρο έχει αποσυρθεί.

ΠΡΟΣΤΑΤΙΤΙΔΑ

Image Hosted by ImageShack.us
.
Προστατίτιδα
Ρήγας Αθανάσιος, Χειρουργός Ουρολόγος- Ανδρολόγος (iatronet.gr)
Ο όρος προστατίτιδα υποδηλώνει μια κατάσταση φλεγμονής του προστάτη αδένα, συχνά όμως στην καθημερινή πράξη χρησιμοποιείται σχετικά αυθαίρετα για να περιγράψει οποιαδήποτε κατάσταση ή σύμπτωμα που μπορεί να σχετίζεται με τον προστάτη. Ο όρος προστατίτιδα ή προστάτωση που χρησιμοποιείτο παλιότερα στις μέρες μας έχει αντικατασταθεί με τον όρο προστατική συνδρομή, που τονίζει αφενός μεν την ποικιλία στην κλινική εμφάνιση της πάθησης, αφετέρου δε την αδυναμία μας να προσεγγίσουμε αιτιολογικά και διαγνωστικά τη νόσο. Μόνο στο 5-10% των ασθενών απομονώνεται ο υπεύθυνος παθογόνος μικροοργανισμός και στους υπόλοιπους χορηγείται εμπειρική θεραπεία.
Η διάγνωση της προστατικής συνδρομής βασίζεται στη συμπτωματολογία και το κλινικό ιστορικό του ασθενούς, τη δακτυλική εξέταση του προστάτη, τη μικροσκοπική ανάλυση και καλλιέργεια του εκκρίματος που ακολουθεί τη μάλαξη του προστάτη, την καλλιέργεια ούρων και μπορεί να συμπληρωθεί με υπερηχογραφικό έλεγχο του προστάτη διακοιλιακά ή διορθικά αν κριθεί αναγκαίο.
Η προστατική συνδρομή κλινικά μπορεί να εκφραστεί με πόνο στην περιοχή του προστάτη και του περινέου, στο όσχεο και τους όρχεις,στο πέος, την ουροδόχο κύστη και τη μέση. Μπορεί να συνοδεύεται από διαταραχές της ούρησης όπως επιτακτικότητα, συχνουρία, δυσουρία και ελάττωση της ακτίνας της ούρησης που μπορεί να φτάσει στην επίσχεση ούρων. Υψηλός πυρετός μπορεί να υπάρχει στην οξεία προσβολή του αδένα. Το άλγος κατά την εκσπερμάτιση και η αιμοσπερμία μπορεί να αποτελούν άλλα συνοδά κλινικά ευρήματα που συχνά θορυβούν τον ασθενή. Πολλές είναι οι παθήσεις που μπορεί να παρουσιαστούν με παρεμφερή κλινική εικόνα. Έτσι, τα στενώματα ουρήθρας, ο καρκίνος της κύστεως ή του προστάτη, η διάμεση κυστίτιδα, η λιθιασική νόσος, η μυαλγία του πυελικού εδάφους, παθήσεις του ορθοπρωκτικού σωλήνα, βουβωνοκήλες είναι κάποιες από τις παθήσεις που είναι δυνατόν να εμφανιστούν με την εικόνα της προστατικής συνδρομής.
Άρα, προσεκτικός και εξατομικευμένος έλεγχος και αντιμετώπιση είναι επιβεβλημένος.
Με βάση, λοιπόν, την κλινική εικόνα του ασθενούς και τα ευρήματα των εξετάσεων που αναφέραμε παραπάνω η προστατική συνδρομή μπορεί να διακριθεί στη βακτηριδιακή προστατίτιδα- οξεία ή χρόνια αν τα ενοχλήματα επιμένουν περισσότερο από τρεις μήνες- και στο σύνδρομο χρόνιου πυελικού άλγους. Η θεραπευτική αντιμετώπιση της οξείας και χρόνιας βακτηριακής προστατίτιδας βασίζεται στη χορήγηση αντιβιοτικής θεραπείας από δέκα ημέρες έως έξι εβδομάδες, εάν κριθεί αναγκαίο, ενώ η χορήγηση για τέσσερις έως έξι μήνες χημειοπροφύλαξης μπορεί να είναι επιβεβλημένη σε ορισμένες περιπτώσεις. Η συγχορήγηση των αντιβιοτικών με αντιφλεγμονώδη φάρμακα ή α αδρενεργικούς ανταγωνιστές (a blockers) προσφέρει συχνά σημαντική ανακούφιση στους ασθενείς και καλύτερα θεραπευτικά αποτελέσματα.

ΚΑΛΟΗΘΗΣ ΥΠΕΡΤΡΟΦΙΑ ΠΡΟΣΤΑΤΗ

Image Hosted by ImageShack.us
.
Καλοήθης Υπερτοφία Προστάτη
Σδρένιας Ιωάννης, Χειρουργός Ουρολόγος - Ανδρολόγος (iatronet.gr)
Ο προστάτης αδένας είναι ένα όργανο του άνδρα που βρίσκεται στη βάση της ουροδόχου κύστεως και περιβάλλει το αρχικό τμήμα της ουρήθρας. Η ακριβής του λειτουργία δεν έχει καθοριστεί, η κύρια λειτουργία του είναι η παραγωγή υγρού που αναμιγνύεται με το σπέρμα. Οι εκκρίσεις του περιλαμβάνουν θρεπτικά συστατικά για τα σπερματοζωάρια και πρωτεάσες που υγροποιούν το σπέρμα. Σταδιακά υπερτρέφεται με την ηλικία και μπορεί να εμποδίσει την ομαλή έξοδο των ούρων από την κύστη. Ο προστάτης αδένας δεν είναι απαραίτητος για τη ζωή.
Ο προστάτης αδένας σταδιακά αυξάνει σε μέγεθος με την ηλικία. Η κατάσταση αυτή ονομάζεται καλοήθης υπερτροφία και αποτελεί μία από τις πιο συχνές παθήσεις του άνδρα κατά την 5η και 6η δεκαετία της ζωής του. Σχεδόν ο μισός ανδρικός πληθυσμός άνω των 65 ετών υποφέρει από τα προβλήματα που προκαλεί η αύξηση του μεγέθους του προστάτη αδένα. Παρόλο που η ανάπτυξη νέων, πιο δραστικών φαρμάκων, έχει μειώσει την ανάγκη της χειρουργικής αποκατάστασης του υπερτροφικού προστάτη, πολλοί άνδρες δεν συζητούν το πρόβλημά τους και απλά προσαρμόζουν τη ζωή τους στα συμπτώματά τους, χωρίς να αναζητούν θεραπεία.
Αιτιολογία - ΠαθοφυσιολογίαΟ προστάτης αδένας, που κατά την γέννηση ζυγίζει λίγα γραμμάρια, ακολουθεί δύο περιόδους ανάπτυξης του μεγέθους του. Η πρώτη, κατά την εφηβεία, όπου ο προστάτης διπλασιάζει το μέγεθός του υπό την επίδραση των ανδρικών ορμονών. Κατά την διάρκεια της 4ης δεκαετίας παρατηρείται ένα νέο κύμα αύξησης του μεγέθους του προστάτη. Η αύξηση αυτή δεν είναι ομοιογενής όπως εκείνη της εφηβείας, αλλά αρχίζει από την περιοχή που βρίσκεται γύρω από την ουρήθρα. Η υπερτροφία αυτή του προστάτη είναι πιθανόν να παραμείνει μικροσκοπική και να μην καταλήξει σε σημαντική αύξηση του όγκου του αδένα, τις περισσότερες φορές όμως εξελίσσεται, πιέζει τον υπόλοιπο προστατικό ιστό και την ουρήθρα, προκαλώντας συμπτωματολογία μερικής απόφραξης της ροής των ούρων. Η αιτιολογία της υπερτροφίας του προστάτη δεν είναι πλήρως διευκρινισμένη. Οι παράγοντες που διαδραματίζουν κυρίαρχο ρόλο είναι η ηλικία και η παρουσία ανδρογόνων από καλώς λειτουργούντες όρχεις. Η υπερτροφία του προστάτη σπάνια εμφανίζεται σε άνδρες κάτω των 45 ετών, ενώ δεν παρατηρείται σε άνδρες που έχουν υποβληθεί σε ορχεκτομή προ της ήβης.
ΣυμπτωματολογίαΤα συμπτώματα της καλοήθους υπερτροφίας του προστάτη οφείλονται στην μερική απόφραξη της ουρήθρας και στην σταδιακή απώλεια της ορθής λειτουργικότητας της ουροδόχου κύστης. Τα πιο συνήθη περιλαμβάνουν διαταραχές της ούρησης, όπως
· καθυστέρηση της έναρξης της ούρησης, διακεκομμένη ούρηση, ελάττωση της ακτίνας των ούρων, επιμήκυνση του χρόνου της ούρησης
· επιτακτική ούρηση, στάγδην αποβολή ούρων, αίσθηση ατελούς κένωσης
· συχνουρία, νυχτουρία
Το μέγεθος του προστάτη δεν καθορίζει πάντοτε το μέγεθος της απόφραξης και την σοβαρότητα των συμπτωμάτων. Είναι δυνατόν άνδρες με μικρού μεγέθους αδένα να παρουσιάζουν σημαντικού βαθμού απόφραξη και έντονα συμπτώματα και άλλοι, με σημαντική υπερτροφία του προστάτη αδένα, να παρουσιάζουν μικρού βαθμού απόφραξη και ήπια συμπτωματολογία. Οι πάσχοντες άνδρες, επειδή η εξέλιξη της απόφραξης είναι βραδεία, συχνά προσαρμόζονται στα ενοχλήματα, αποδίδοντάς τα στην ηλικία. Οι συνέπειες της υπερτροφίας του προστάτη που παραμένει χωρίς θεραπεία μπορεί να είναι ιδιαίτερα σοβαρές : η κατακράτηση των ούρων στην κύστη ευνοεί τις υποτροπιάζουσες ουρολοιμώξεις, την λιθίαση, την ανάπτυξη ασταθούς κύστης ή ακόμη και διαφόρου βαρύτητας νεφρική ανεπάρκεια, λόγω στάσης των ούρων στο ανώτερο ουροποιητικό.
ΔιάγνωσηΌταν υπάρχει η υποψία της καλοήθους υπερτροφίας του προστάτη, ένας αριθμός εξετάσεων είναι αναγκαίος για την αναγνώριση του προβλήματος και την επιλογή της θεραπευτικής αντιμετώπισης. Αυτές περιλαμβάνουν:
· Δακτυλική από το ορθό εξέταση
Δίνει μια γενική ιδέα του μεγέθους και της σύστασης του προστάτη αδένα.
· Ειδικό Προστατικό Αντιγόνο
Συνιστάται προκειμένου να γίνει η διαφορική διάγνωση από τον καρκίνο του προστάτη.
· Υπερηχοτομογραφία
Εκτιμάται ο όγκος του προστάτη και το περίγραμμά του.
Με την εξέλιξη του διορθικού υπερηχοτομογραφήματος εκτιμάται ο προστάτης αδένας με την μεγαλύτερη δυνατή ακρίβεια. Εάν υπάρχει η υποψία καρκίνου του προστάτη, είναι δυνατή η λήψη κατευθυνόμενων βιοψιών δια λεπτής βελόνης.
· Ενδοφλέβιος Ουρογραφία
Απεικονίζει έμμεσα τον προστάτη αδένα, δίνει όμως συνολικές πληροφορίες για το ουροποιητικό σύστημα και μπορεί να αποκαλύψει πχ. διάταση του ανώτερου ουροποιητικού, πάχυνση ή δοκίδωση της ουροδόχου κύστεως, λιθίαση, εκκολπώματα, όγκους κλπ.
· Ουροδυναμικός Έλεγχος
Μπορεί να προσεγγίσει με μεγάλο ποσοστό επιτυχίας το πρόβλημα της απόφραξης, να διαπιστώσει την παρουσία προκυστικού ή υποκυστικού αποφρακτικού κωλύματος και να προβλέψει σε ικανοποιητικό βαθμό τα αποτελέσματα της χειρουργικής επέμβασης.
· Ουρηθροκυστεοσκόπηση
Δίνει την δυνατότητα της υπό όραση εκτίμησης της έκτασης της υπερτροφίας του προστάτη και του βαθμού απόφραξης. Επιτρέπει ταυτόχρονα την επισκόπηση του εσωτερικού της κύστης.
ΘεραπείαΟι άνδρες με συμπτωματική καλοήθη υπερτροφία του προστάτη έχουν συνήθως ανάγκη θεραπείας. Αυτή μπορεί να είναι συντηρητική ή χειρουργική. Η συντηρητική θεραπεία περιλαμβάνει την χρήση δύο κατηγοριών φαρμάκων. Η πρώτη σκοπό έχει να μειώσει ή τουλάχιστον να αναστείλει την αύξηση του μεγέθους του προστάτη αδένα, ανακουφίζοντας τον ασθενή από την συμπτωματολογία.
Η χειρουργική αφαίρεση του υπερτροφικού προστατικού ιστού παραμένει η πλέον δραστική θεραπεία αντιμετώπισης της καλοήθους υπερτροφίας του προστάτη, με αποτελέσματα μεγάλης χρονικής διάρκειας. Οι περισσότεροι Ουρολόγοι κρίνουν απαραίτητη την χειρουργική αποκατάσταση όταν τα συμπτώματα είναι σοβαρά και η φαρμακευτική θεραπεία έχει αποτύχει, στην περίπτωση επίσχεσης των ούρων και όταν υπάρχουν επιπλοκές όπως λοίμωξη ή αιμορραγία. Οι περισσότεροι ασθενείς κρίνουν τα αποτελέσματα της εγχείρησης πολύ ικανοποιητικά μέσα στους πρώτους τρεις μήνες. Η χειρουργική τεχνική που εφαρμόζεται σήμερα στην συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων είναι η Διουρηθρική Προστατεκτομή. Ένα λεπτό τηλεσκόπιο εισάγεται στην ουρήθρα και ,υπό αναισθησία, επιτρέπει στον χειρουργό να αφαιρέσει κομμάτι-κομμάτι τον υπερπλαστικό αδένα που εμποδίζει την ροή των ούρων. Η παραμονή του ασθενούς στο Νοσοκομείο με την τεχνική αυτή, έχει περιοριστεί στο ελάχιστο.
Η ανοικτή χειρουργική επέμβαση συνίσταται στην αφαίρεση του υπερτροφικού προστατικού ιστού διαμέσου μιας μικρής τομής στο υπογάστριο. Ενδείκνυται στην περίπτωση μεγάλου προστατικού αδενώματος ή όταν συνυπάρχουν λίθοι ή εκκολπώματα στην ουροδόχο κύστη και πρέπει να αντιμετωπιστούν.
Υπάρχουν επίσης άλλες λιγότερο επιθετικές τεχνικές που δεν αποσκοπούν στην αφαίρεση του προστάτη αλλά στην εξάλειψη των ενοχλημάτων. Οι ενδείξεις τους προς το παρόν περιορίζονται σε ασθενείς που λόγω της γενικής τους κατάστασης, δεν μπορούν να υποβληθούν σε χειρ/κή επέμβαση.
Συμπεράσματα - Σημεία Κλειδιά
· Ο προστάτης αδένας δεν είναι απαραίτητος για τη ζωή. Σταδιακά αυξάνεται σε μέγεθος με την πάροδο των ετών με αποτέλεσμα την ελάττωση της ροής των ούρων.
· Δεν χρειάζονται θεραπεία όλοι οι άνδρες με καλοήθη υπερτροφία του προστάτη.
· Η φαρμακευτική αγωγή μπορεί να βοηθήσει ασθενείς με ήπια συμπτώματα απόφραξης των ούρων.
· Η Διουρηθρική προστατεκτομή παραμένει η θεραπεία εκλογής.

ΔΑΚΤΥΛΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΟΡΘΟ

Image Hosted by ImageShack.us
.
Δακτυλική εξέταση από το ορθό
Η εξέταση αυτή γίνεται καθώς ο άνδρας ξαπλώνει στο πλάι με τα πόδια λυγισμένα, ή καθώς σκύβει από την όρθια θέση ακουμπώντας τους αγκώνες στο εξεταστικό κρεβάτι, ή τέλος καθώς είναι καθισμένος στα τέσσερα επάνω στο εξεταστικό κρεβάτι ακουμπώντας στήθος, γόνατα και αγκώνες επάνω σε αυτό. Ο γιατρός που τον εξετάζει φορώντας γάντια εισάγει το δείκτη του χεριού του στον πρωκτό και ψηλαφά τον προστάτη πιέζοντας το πρόσθιο τοίχωμα του εντέρου. Με την ψηλάφηση ο γιατρός εκτιμά τυχόν αύξηση το μεγέθους του προστάτη, καθώς και ανωμαλίες στην υφή και τη σύστασή του. Η δακτυλική εξέταση είναι μία εύκολη, γρήγορη, ανώδυνη και φθηνή διαγνωστική μέθοδος, που εκτός όσων αναφέρθηκαν επιτρέπει την αναγνώριση αίματος στα κόπρανα, ή την ανεύρεση όγκων στο ορθό, επιτρέποντας έτσι και την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του παχέος εντέρου. Ωστόσο, η δακτυλική εξέταση δεν είναι πολύ αξιόπιστη, γι’ αυτό και πρέπει να συνδυάζεται με τη μέτρηση του PSA στο αίμα.
.
Image Hosted by ImageShack.us

29.5.08

ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΚΑΙ ΣΚΟΠΟΙ ΓΑΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΗΛΟ

Image Hosted by ImageShack.us
.
Ένα παραδοσιακό τραγούδι κι ένας σκοπός γάμου από την Τήλο:

Στόλισμα της νύφης
«Μαρσάκι» του γάμου

Με τις ευχές όλων μας!

ΓΑΜΟΙ ΣΤΗΝ ΤΗΛΟ

Image Hosted by ImageShack.us
.
Οι πρώτοι γάμοι ομοφυλόφιλων στην Τήλο
Γ. Ζαχαριάδης-Γ. Βραδέλης (TA NEA, 29/5/2008)
Τον ερχόμενο μήνα, στο Δημαρχείο της Τήλου αναμένεται να γίνουν οι πρώτοι πολιτικοί γάμοι μεταξύ ομοφυλοφίλων στην Ελλάδα. Ο δήμαρχος του νησιού Τάσος Αλιφέρης αποδέχτηκε το αίτημα δύο ομοφυλόφιλων ζευγαριών (δύο γυναικών και δύο ανδρών) να τελέσει τους γάμους τους.
Όπως δήλωσε στα «ΝΕΑ» ο κ. Αλιφέρης, οι ενδιαφερόμενοι επικοινώνησαν μαζί του και τους εξήγησε ότι «δεν έχει καμιά αντίρρηση για τους γάμους, αφού δεν υπάρχει κανένας νόμος που να το απαγορεύει». «Είμαι χαρούμενος που θα γίνει επιτέλους αυτό το βήμα στην Ελλάδα», λέει στα «ΝΕΑ» ο Δημήτρης Τσαμπρούνης, ο ένας από τους δύο μελλονύμφους στον πρώτο επίσημο γάμο ομοφυλοφίλων που θα τελεστεί στην Ελλάδα. Δηλώνει, ωστόσο, προετοιμασμένος και για την αρνητική δημοσιότητα που είναι πιθανόν να λάβει ο γάμος του με τον Θεμιστοκλή που μένει στην Τήλο και είχε την ιδέα να γίνει ο γάμος τους εκεί. Η ιδέα για την πραγματοποίηση του γάμου απασχολούσε αρκετό καιρό τα μέλη της Ομοφυλοφιλικής και Λεσβιακής Κοινότητας Ελλάδας (ΟΛΚΕ), που έψαχναν το «παραθυράκι» στον νόμο 1250 που ψηφίστηκε το 1982 και ρυθμίζει τα του πολιτικού γάμου στην Ελλάδα. Σύμφωνα με την καθηγήτρια της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Θεοφανώ Παπαζήση, «η διάταξη του Αστικού Κώδικα η οποία προβλέπει τις προϋποθέσεις για την τέλεση γάμου δεν αναφέρεται στη διαφορά του φύλου. Με την έννοια αυτή η ισχύουσα νομοθεσία που δεν απαγορεύει ρητά την τέλεση γάμου μεταξύ προσώπων του ιδίου φύλου επιτρέπει κατ΄ αντιδιαστολή τους γάμους αυτούς». Όπως μάλιστα υποστηρίζει η κ. Παπαζήση, η διεύρυνση της ερμηνείας της διάταξης ανταποκρίνεται στη συνταγματικά κατοχυρωμένη αρχή της ισότητας, του σεβασμού της προσωπικότητας, της προστασίας της οικογένειας, και πραγματώνει την αρχή της αξίας του ανθρώπου ως στοιχείου του πολιτεύματος. Τα μέλη της ΟΛΚΕ επικαλούνται επιπλέον και το ψήφισμα που εξέδωσε το 1994 το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με το οποίο ζητούσε από τα κράτη- μέλη να απαλείψουν από τις νομοθεσίες τους την κάθε διάκριση εις βάρος των ομοφυλοφίλων και ειδικά να επιτρέψουν τον γάμο μεταξύ τους, ενώ η ευρωπαϊκή σύμβαση του Άμστερνταμ απαιτεί από τις χώρες να απαλείψουν από τη νομοθεσία τους κάθε διάκριση, μεταξύ άλλων «και λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού».
Έκανε πίσω ο ΣΥΡΙΖΑ
Όπως λέει στα «ΝΕΑ» ο κ. Γρηγόρης Βαλλιανάτος, ο οποίος θα είναι ένας από τους μάρτυρες στην τέλεση του πρώτου ομοφυλοφιλικού γάμου στην Ελλάδα, «τα στοιχεία αυτά τέθηκαν κατ΄ αρχήν υπ΄ όψιν του ΣΥΡΙΖΑ με τον οποίο υπήρχε η συμφωνία να τελεστούν οι γάμοι από δημάρχους που πρόσκεινται σ΄ αυτόν. Υπέρ της τέλεσης του γάμου είχε εκφραστεί δημοσίως και ο Αλέξης Τσίπρας, όμως τελικά η Κουμουνδούρου έκανε πίσω». Ύστερα και από την επίσημη άρνηση του δημάρχου Καισαριανής, ο οποίος αρχικά είχε δηλώσει θετικός στην πραγματοποίηση του γάμου, τα μέλη της ΟΛΚΕ άρχισαν να επικοινωνούν με δημάρχους άλλων κομμάτων που θα ήταν θετικοί στην τέλεση των γάμων μεταξύ ομοφυλοφίλων. Μεταξύ αυτών που δέχτηκαν την πρόταση ήταν ο δήμαρχος της Τήλου ο οποίος είναι στέλεχος του ΠΑΣΟΚ στη Δωδεκάνησο και μέλος της Περιφερειακής Επιτροπής Νότιου Αιγαίου του κόμματος. Με τον κ. Αλιφέρη επικοινώνησαν στη συνέχεια τα δύο ζευγάρια, από τους οποίους ο δήμαρχος Τήλου ζήτησε να υποβάλουν τα δικαιολογητικά που προβλέπονται για την τέλεση των πολιτικών γάμων. Έπειτα από λίγες ημέρες οι ενδιαφερόμενοι έστειλαν στον Δήμο τα δικαιολογητικά (πιστοποιητικό γεννήσεως, πιστοποιητικό ελευθερογαμίας, υπεύθυνη δήλωση κ.λπ.). προκειμένου να εκδοθεί η σχετική άδεια που προβλέπεται από τον νόμο. Σημειώνεται ότι το αγγελτήριο γάμου των δύο ομοφυλοφίλων έχει ήδη δημοσιευθεί την περασμένη Κυριακή στην εφημερίδα «Εποχή».
Και γαλάζιοι δήμαρχοι
«Η αποτροπή του γάμου μεταξύ ομοφυλοφίλων αποτελεί πράξη που πλήττει ευθέως τον πυρήνα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που είναι η αυτοδιάθεση του ατόμου και η ελευθερία που έχει», αναφέρει ο κ. Αλιφέρης, ο οποίος- όπως υποστηρίζουν τα μέλη της ΟΛΚΕ- «γρήγορα θα βρει και άλλους δημάρχους που θα τον ακολουθήσουν». Ήδη 2 δήμαρχοι από το Λεκανοπέδιο, οι οποίοι έχουν εκλεγεί με την υποστήριξη της Ν.Δ., έχουν εκδηλώσει ζωηρό ενδιαφέρον να φιλοξενήσουν στα δημαρχεία τους πολιτικούς γάμους ομοφυλοφίλων. Η ακριβής ημερομηνία τέλεσης του πρώτου γάμου δεν έχει οριστεί ακόμη, αλλά, όπως αποκαλύπτει ο κ. Αλιφέρης «προγραμματίζεται για τον ερχόμενο μήνα». Με ενδιαφέρον όμως αναμένεται και η αντίδραση της Εκκλησίας, η οποία έχει ταχθεί εναντίον της τέλεσης αυτών των γάμων.

ΚΥΠΡΟΣ. ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΙ ΔΕΣΜΟΙ ΣΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΟΜΟΦΥΛΩΝ

Image Hosted by ImageShack.us
.
Οικογενειακοί δεσμοί υπάρχουν και στις σχέσεις ομοφυλοφίλων και αυτή η πραγματικότητα πρέπει να αναγνωριστεί και στην Κύπρο.
Η Επίτροπος Διοικήσεως Ηλιάνα Νικολάου, με μια έκθεση σταθμό, ανοίγει το μεγάλο κεφάλαιο της αναγνώρισης του "γάμου" και του συμφώνου συμβίωσης μεταξύ ομοφύλων αντρών και γυναικών, με αφορμή παράπονο Ινδού, ο οποίος έχει καταχωρήσει σχέση Συμβίωσης (Civil Partnership Registration), με Άγγλο υπήκοο, μόνιμο κάτοικο Κύπρου. Εισηγείται την αναγνώριση των "γάμων" και των συμφώνων συμβίωσης ομόφυλων ζευγαριών, διαπιστώνοντας διακρίσεις εις βάρος τους.
Ο Ινδός που υπέβαλε παράπονο, είχε ζητήσει άδεια παραμονής, ως νόμιμος σύντροφος Ευρωπαίου πολίτη και παραχώρηση όλων των δικαιωμάτων που πηγάζουν από την Ευρωπαϊκή Οδηγία 2004/38/ΕΚ, και επιτρέπει στους Ευρωπαίους πολίτες και στα μέλη των οικογενειών τους να κυκλοφορούν και να διαμένουν ελεύθερα στην επικράτεια των κρατών μελών.
Το αίτημα του Ινδού απορρίφθηκε με την αιτιολογία ότι σύμφωνα με την εθνική νομοθεσία της Κύπρου δεν αναγνωρίζονται οι γάμοι μεταξύ προσώπων του ίδιου φύλου. Ο αλλοδαπός αρνήθηκε να υποβάλλει αίτηση για άδεια παραμονής ως επισκέπτης, επιμένοντας να αναγνωριστεί ως μέλος της οικογένειας Ευρωπαίου πολίτη. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ινδός και ο Άγγλος σύντροφός του, είναι διευθυντές εταιρείας που συστάθηκε στην Κύπρο, ενώ ο "γάμος" τους έγινε στην Αγγλία νομίμως σύμφωνα με το Αγγλικό Δίκαιο.
Τι λέει ο Οδηγία
Η οδηγία 2004/38/ΕΚ δίνει το δικαίωμα σε κάθε Ευρωπαίο πολίτη να διαμένει και να εργάζεται σε κάθε χώρα μέλος, παραχωρώντας το ίδιο δικαίωμα και στα μέλη της οικογενείας τους, ανεξαρτήτως υπηκοότητας. Μέλη της οικογένειας, για σκοπούς της οδηγίας, θεωρούνται και οι "σύντροφοι" ανδρών και γυναικών, σε ετερόφυλες ή ομόφυλες σχέσεις.
Η οδηγία της ΕΕ ενσωματώθηκε στο Κυπριακό Δίκαιο με το Νόμο Ν.7(Ι)2007. Επειδή όμως η Κυπριακή Νομοθεσία δεν αναγνωρίζει το "σύμφωνο συμβίωσης" ως ισοδύναμο του γάμου, δεν θεωρεί μέλη της οικογένειας Ευρωπαίου πολίτη τον σύντροφό του ή την σύντροφό της, σε ομόφυλες σχέσεις. Ωστόσο αναγνωρίζει δικαιώματα στους συντρόφους σε ετερόφυλες σχέσεις ακόμα και όταν δεν υπάρχει γάμος, αλλά η σχέση μπορεί να αποδειχθεί ότι είναι διαρκής.
Ατομικό Δικαίωμα
Η Επίτροπος Διοικήσεως στην έκθεση της σημειώνει πως "το δικαίωμα επιλογής συντρόφου και σύναψης γάμου, εμπίπτει στη σφαίρα των προσωπικών επιλογών του ατόμου, που δεν μπορεί να περιορίζεται ή να ετεροκαθορίζεται, αλλά πρέπει να τυγχάνει σεβασμού και προστασίας".
Η κ. Νικολάου σημειώνει ότι η έννοια της οικογένειας δεν αποτελεί ζήτημα νομικό, αλλά πραγματικό και σύμφωνα με το ΕΔΑΔ, η ύπαρξη ή όχι οικογένειας εξαρτάται από την πραγματική ύπαρξη στενών προσωπικών δεσμών. Το ΕΔΑΔ έχει νομολογήσει ότι "η οικογενειακή ζωή δεν περιορίζεται μόνο σε σχέσεις που βασίζονται στο γάμο αλλά συμπεριλαμβάνουν και άλλες de facto οικογενειακές σχέσεις, όπου τα μέρη ζουν μαζί εκτός γάμου".
Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων θεωρεί πως σε αυτές τις περιπτώσεις, τα νομικά κατοχυρωμένα δικαιώματα θα πρέπει να απολαμβάνονται χωρίς διακρίσεις. Σε σχέση με διακρίσεις στη βάση του φύλου ή του σεξουαλικού προσανατολισμού, το ΕΔΑΔ θεωρεί ότι μόνο πολύ βαρύνοντες ή ιδιαιτέρως σοβαροί λόγοι θα μπορούσαν να δικαιολογήσουν διαφορετική μεταχείριση. Το Δικαστήριο σε πολλές περιπτώσεις έχει διαπιστώσει διακρίσεις κατά των ομόφυλων ζευγαριών σε σχέση με δικαιώματα που το κράτος παρέχει μόνο σε ετερόφυλα ζευγάρια. Αυτό που έχει σημειώσει το ΕΔΑΔ είναι ότι η ερμηνεία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων δεν πρέπει να είναι στατική, αλλά εξελικτική, ώστε να αντανακλά τις κοινωνικές αλλαγές και τις σύγχρονες συνθήκες ζωής. Η Επ. Διοικήσεως στην έκθεσή της παραθέτει σειρά αποφάσεων του ΕΔΑΔ σε σχέση με δικαίωση ομόφυλων ζευγαριών έναντι κρατών της Ευρώπης. Η κ. Νικολάου σημειώνει ότι το θέμα της εισόδου και παραμονής ομόφυλου συντρόφου ή συζύγου Ευρωπαίου πολίτη στο έδαφος κράτους μέλους της ΕΕ, δεν έχει έως σήμερα εξεταστεί από το ΕΔΑΔ ή το Δικαστήριο Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων.
"Προχωρημένοι" βουλευτές
Η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης στη σύσταση του 1470(2000) εκφράζει ανησυχία γιατί σε πολλά κράτη μέλη οι πολιτικές μετανάστευσης καθιερώνουν διακρίσεις εις βάρος των ομοφυλοφίλων. Άποψη της κοινοβουλευτικής Συνέλευσης είναι ότι σε θέματα μετανάστευσης δεν πρέπει να γίνονται διακρίσεις μεταξύ ομόφυλων και ετερόφυλων σχέσεων.
Τι συμβαίνει στην Ευρώπη
Στα περισσότερα κράτη της Ευρώπης έχει αναγνωριστεί το δικαίωμα σύναψης "γάμου" ή συμφώνου συμβίωσης σε ομόφυλα ζευγάρια, ώστε με τη νομιμοποίηση της σχέσης τους να απολαμβάνουν και τα δικαιώματα που προνοούνται για τα ετερόφυλα ζευγάρια.
Ήδη στην Ολλανδία, το Βέλγιο και την Ισπανία επιτρέπεται η σύναψη γάμου μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου. Στην Αυστρία, την Κροατία, την Τσεχία, τη Δανία, τη Φινλανδία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, το Λουξεμβούργο, τη Νορβηγία, την Πορτογαλία, τη Σλοβενία, τη Σουηδία και τη Βρετανία, επιτρέπεται το σύμφωνο συμβίωσης. Στην Ουγγαρία θα εφαρμοστεί από την 1/1/2009. Στην Ελλάδα εξελίσσεται συζήτηση για αλλαγή της νομοθεσίας ώστε να επιτρέπεται ο πολιτικός "γάμος" μεταξύ ομοφύλων, ενώ δημόσια συζήτηση για το θέμα βρίσκεται σε εξέλιξη στην Ιρλανδία, την Ιταλία, τη Λιθουανία, τη Λετονία, την Πολωνία, τη Ρουμανία, την Εσθονία και τη Σλοβακία.
Ναι μεν αλλά
Σε σχέση με το παράπονο του Ινδού, η Επ. Διοικήσεως δεν διαπιστώνει παραβίαση της Νομοθεσίας από το Τμήμα Αρχείου Πληθυσμού και Μετανάστευσης, αφού στην Κύπρο δεν αναγνωρίζεται ο "γάμος" και το σύμφωνο συμβίωσης ομοφύλων. Ωστόσο η κ. Νικολάου σημειώνει ότι "η υποχρέωση ενός κράτους δεν εξαντλείται στην εφαρμογή του Δικαίου της ΕΕ, στο μέτρο που αυτό είναι υποχρεωτικό, αλλά επεκτείνεται και στη ρύθμιση όλων των συναφών ζητημάτων, με τρόπο ώστε αυτά να βρίσκονται σε συμφωνία με το σύνολο των αρχών και των κανόνων που διέπουν την έννομη τάξη του".
Να αναγνωρίζονται οι "γάμοι"
Η Επ. Διοικήσεως διαπιστώνει ότι αποτελεί αδικαιολόγητη δυσμενή διάκριση λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού, και σαφή διάκριση σε βάρος ζευγαριών του ίδιου φύλου, ο αποκλεισμός κάθε ομοφυλόφιλου συντρόφου ευρωπαίου πολίτη, από τα δικαιώματα που παρέχει η νομοθεσία για τα μέλη οικογενειών ευρωπαίων στους ετερόφυλους συζύγους.
Η κ. Νικολάου θεωρεί ότι πρέπει να ληφθούν υπόψη αποφάσεις των δύο Ευρωπαϊκών Δικαστηρίων, με τις οποίες γίνεται δεκτό ότι οι έννοιες της οικογένειας και του γάμου δεν είναι στατικές αλλά μεταβάλλονται.Ως εκ τούτου συνάγεται ότι θα πρέπει να αναγνωρίζονται και στην Κύπρο οι "γάμοι" και τα σύμφωνα συμβίωσης ομόφυλων ζευγαριών.Σε σχέση με το δικαίωμα διακίνησης και εγκατάστασης, συντρόφων του ίδιου φύλου, Ευρωπαίων πολιτών, η Επ. Διοικήσεως σημειώνει ότι η εθνική νομοθεσία της Κύπρου, "αποδυναμώνει την εφαρμογή της κοινοτικής αρχής της ελεύθερης κυκλοφορίας των προσώπων, και δεν συνάδει με τον άρθρο 13 των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, που ενθαρρύνει την εξάλειψη των διακρίσεων με βάση τον σεξουαλικό προσανατολισμό".
Διαβουλεύσεις
Η Επ. Διοικήσεως δεν παραβλέπει ότι θέμα της θεσμοθέτησης σχέσεων ομοφύλων (με γάμο ή σύμφωνο συμβίωσης) στην Κυπριακή έννομη τάξη είναι πολυδιάστατο και αφορά τόσο στο εγχώριο νομικό και κοινωνικό πλαίσιο όπως και σε ένα πλήθος ζητημάτων (κληρονομικά, φορολογικά, ασφαλιστικά, περιουσιακά, εργασιακά...) τα οποία χρειάζονται συζήτηση και συνθετική μελέτη, υπό το φως της διεθνούς και ευρωπαϊκής πρακτικής. Ωστόσο, η παραγνώριση της πραγματικότητας αυτής και των υπαρκτών συνεπειών, εκτός των άλλων, είναι η βασικότερη αιτία που τα άτομα με διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό συναντούν νομικά προβλήματα, προκαταλήψεις και δυσκολίες στην καθημερινότητά τους. Οι δυσκολίες αυτές οδηγούν στην κοινωνική περιθωριοποίηση και διαιωνίζουν ανισότητες και αθέμιτες διακρίσεις.
Η Επ. Διοικήσεως θεωρεί ότι δεν έχει νόημα ύπαρξης η πρακτική της διακριτικής μεταχείρισης έναντι Ευρωπαίων πολιτών λόγω του σεξουαλικού τους προσανατολισμού και για αυτό θα προβεί σε σύσταση στο Τμήμα Αρχείου πληθυσμού και Μετανάστευσης.
Ωστόσο της σύστασης, σύμφωνα με την Νομοθεσία, θα προηγηθούν διαβουλεύσεις με τον παραπονούμενο και το Τμήμα Αρχείου πληθυσμού και Μετανάστευσης. Η κ. Νικολάου αναμένει σε διάστημα δύο μηνών ανταπόκριση από το Υπ. Εσωτερικών στη βάση της έκθεσής της, η οποία διαβιβάστηκε και στον γενικό Εισαγγελέα για να προβεί σε όλες τις ενδεδειγμένες ενέργειες εντός των αρμοδιοτήτων του.
ΚΑΡΟΛΙΝΑ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ (Πολίτης, 12/5/2008)

ΚΥΠΡΙΑΚΕΣ ΦΟΒΙΕΣ

Image Hosted by ImageShack.us
.
Ανησυχίες για νέα «βιομηχανία» νομιμοποίησης λαθρομεταναστών
Άνοιξε τον ασκό του Αιόλου στην Ε.Ε. η Ελλάδα, παραχωρώντας πολιτικό άσυλο σε Ιρανό ομοφυλόφιλο

TOY MIΧΑΛΗ ΧΑΤΖΗΣΤΥΛΙΑΝΟΥ (Σημερινή, 13/4/2008)
Έντονο προβληματισμό προκαλεί στο Υπουργείο Εσωτερικών και δη στην αρμόδια Υπηρεσία Ασύλου η πρόσφατη απόφαση της Ελλάδας να παραχωρήσει πολιτικό άσυλο σε Ιρανό ομοφυλόφιλο μετανάστη, καθώς είναι βέβαιο ότι θ' αποτελέσει αντικείμενο εκμετάλλευσης.Η απόφαση των ελληνικών Αρχών, που χαρακτηρίστηκε «σταθμός» για τις περισσότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, άνοιξε τον ασκό του Αιόλου. Μετά από διαδικασίες που κράτησαν χρόνια, και αφού προηγήθηκε και συζήτηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η Ελλάδα χορήγησε πολιτικό άσυλο σε Ιρανό ομοφυλόφιλο, ο οποίος σε περίπτωση απέλασης στην πατρίδα του θα βρισκόταν αντιμέτωπος με την ποινή του θανάτου.Η ομοφυλοφιλία στο Ιράν, καθώς και στις άλλες ισλαμικές χώρες, όπως Μαυριτανία, Σαουδική Αραβία, Σουδάν, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Υεμένη κ.ά. τιμωρείται είτε με απαγχονισμό είτε με λιθοβολισμό. Άλλα 84 κράτη τούς επιβάλλουν ποινικές κυρώσεις, οι οποίες σε 10 από αυτά φτάνουν μέχρι την ισόβια κάθειρξη.Η απόφαση που έλαβε η Ελλάδα έχει προκαλέσει τις έντονες ανησυχίες των αρμόδιων υπηρεσιών της Κυπριακής Δημοκρατίας, καθώς η τροπή που τελικά έλαβε η υπόθεση του Ιρανού ομοφυλόφιλου και περισσότερο η δημοσιοποίηση της οποίας έτυχε στο εξωτερικό, έχει δημιουργήσει εκείνες τις προϋποθέσεις που μπορεί ν' αποτελέσουν αντικείμενο εκμετάλλευσης στην Κύπρο. Είτε από τους ίδιους τους αλλοδαπούς είτε από τους νομικούς τους συμβούλους. Ήδη οι πρώτες παρενέργειες της απόφασης αυτής καταγράφηκαν στη Βρετανία. Η χώρα αναγκάστηκε να επανεξετάσει την υπόθεση 19χρόνου Ιρανού, ο οποίος κατέφυγε στην Ευρώπη το 2005, όταν εκτελέστηκε ο σύντροφός του με την κατηγορία του ομοφυλόφιλου*.
Πλέον, ο κάθε Ιρανός ή και άλλης εθνικότητας αλλοδαπός που βρίσκεται παράνομα στην Κύπρο μπορεί να βαφτιστεί ομοφυλόφιλος και να ζητήσει πολιτικό άσυλο, με το πρόσχημα ότι κινδυνεύει στη χώρα του. Παρατείνοντας έτσι, στη χειρίστη των περιπτώσεων, τη διαμονή του στην Κύπρο για τουλάχιστον άλλα δυο χρόνια, όσο δηλαδή διαρκεί σήμερα η εξέταση μιας αίτησης για πολιτικό άσυλο. Τα προβλήματα, ωστόσο, που ενδεχομένως να προκύψουν, δεν περιορίζονται μόνο στις μαζικές αιτήσεις αλλοδαπών για πολιτικό άσυλο με το πρόσχημα ότι είναι ομοφυλόφιλοι. Το μεγαλύτερο πρόβλημα εστιάζεται στο πώς η Υπηρεσία Ασύλου θα αποδεικνύει ότι δεν είναι ομοφυλόφιλοι προκειμένου να δικαιολογεί την απόρριψη των αιτήσεών τους.
Καταγγελίες Συλικιώτη
«Πρόκειται για πολύ σοβαρό θέμα», δήλωσε στη «Σ» ο Υπουργός Εσωτερικών Νεοκλής Συλικιώτης. Μάλιστα, το παραλλήλισε με τις ούτω καλούμενες βαφτίσεις αλλοδαπών στην Κύπρο και το κόλπο που είχαν εφεύρει πριν από μερικά χρόνια προκειμένου να πετυχαίνουν την έγκριση της αίτησής τους για πολιτικό άσυλο στην Κύπρο. Όπως εξήγησε ο κ. Συλικιώτης: «Από μουσουλμάνοι βαφτίζονταν χριστιανοί. Κάποια τηλεοπτικά κανάλια προέβαλλαν το γεγονός, με αποτέλεσμα την αμέσως επόμενη ημέρα να φθάνουν στην Υπηρεσία Ασύλου με μια βιντεοκασέτα στο χέρι και να ζητούν πολιτικό άσυλο υποστηρίζοντας ότι μετά την προβολή της βάφτισης τους από ΜΜΕ βρίσκεται πλέον σε κίνδυνο η ζωή τους καθώς έχει γίνει γνωστό στη χώρα τους ότι άλλαξαν θρησκεία». Μετά από εγκύκλιο που στάλθηκε σε όλα τα ΜΜΕ για να μην προβάλλουν τέτοια γεγονότα, το φαινόμενο έχει περιοριστεί, δήλωσε από τη δική του πλευρά στη «Σ» ο αναπληρωτής Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Ασύλου Μάκης Πολυδώρου. Ωστόσο, παρά τις επίμονες ερωτήσεις μας, ο κ. Πολυδώρου αρνήθηκε να μας αποκαλύψει κατά πόσον η Υπηρεσία Ασύλου εξέτασε στο παρελθόν ή εκκρεμούν ενώπιόν της προς εξέταση σήμερα, αιτήσεις για παραχώρηση πολιτικού ασύλου με το αιτιολογικό ότι οι ενδιαφερόμενοι αλλοδαποί είναι ομοφυλόφιλοι. Ο κ. Πολυδώρου περιορίστηκε απλώς να αναφέρει ότι η κάθε αίτηση εξετάζεται με βάση τα δικά της δεδομένα.
Ο Ιρανός Άλεξ
Ο Ιρανός ομοφυλόφιλος που εξασφάλισε πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα συστήνεται με το όνομα Άλεξ και κατάγεται από πλούσια ιρανική οικογένεια. Είχε συλληφθεί πριν από εννέα χρόνια από τη θρησκευτική αστυνομία του Ιράν ύστερα από την επίσκεψη στο σπίτι του ενός πρώην συμμαθητή του, ο οποίος ήταν και μέλος του κυβερνώντος κόμματος. Οδηγήθηκε στις φυλακές Τζανκάλ, της πόλης Ραστ.Στις φυλακές, όπως υποστήριξε στην αίτησή του για πολιτικό άσυλο, πέρασε την πιο οδυνηρή εμπειρία της ζωής του καθώς οι φύλακες τον βίαζαν, του έριχναν αλάτι στις ανοικτές πληγές του, ενώ δυο φορές τον οδήγησαν σε εικονική εκτέλεση δι' απαγχονισμού. Η οικογένειά του κατάφερε να τον φυγαδεύει εξαγοράζοντας τους φύλακες. Βρέθηκε αρχικά στην Τουρκία και στη συνέχεια στην Ελλάδα. Αμέσως κατέθεσε αίτηση πολιτικού ασύλου. Η πρώτη αίτησή του όμως απορρίφθηκε από τις ελληνικές Αρχές. Η αιτιολογία για την απόρριψη, ήταν πως μια πιθανή αποδοχή του αιτήματος θα άνοιγε μια νέα «βιομηχανία» για νομιμοποίηση λαθρομεταναστών, οι οποίοι απλώς θα ισχυρίζονταν πως ήταν ομοφυλόφιλοι. Το θέμα του Ιρανού ομοφυλόφιλου έφτασε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με ερώτηση που κατέθεσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΝ Δημήτρης Παπαδημούλης, μαζί με άλλους τέσσερις ευρωβουλευτές, η οποία προκάλεσε την παρέμβαση του Ευρωπαίου Επιτρόπου για τη Δικαιοσύνη και Ασφάλεια Φράνκο Φρατίνι.
Οι εκτελέσεις
ΕΠΙΣΗΜΑ στοιχεία για τις εκτελέσεις ομοφυλοφίλων στο Ιράν δεν υπάρχουν. Η ομοφυλοφιλική οργάνωση Ιρανών εξορίστων «Homan» μιλά για 4.000 εκτελέσεις ομοφυλοφίλων ως τα μέσα της δεκαετίας του '90. Η πιο γνωστή υπόθεση είναι ο απαγχονισμός δυο εφήβων τον Ιούλιο του 2005. Φωτογραφίες από την εκτέλεση διαδόθηκαν μέσω διαδικτύου. Ο ισλαμικός ποινικός κώδικας τιμωρεί το σοδομισμό με λιθοβολισμό και απαγχονισμό. Για να βεβαιωθεί το αδίκημα, απαιτείται η ομολογία των δραστών ή η μαρτυρία τεσσάρων ανδρών.
.
.
*
Άσυλο σε Ιρανό ομοφυλόφιλο
(Φιλελεύθερος, 22/5/2008)
Άσυλο χορήγησε η Βρετανία σε Ιρανό ομοφυλόφιλο ο οποίος κατήγγειλε ότι θα εκτελούνταν σε περίπτωση που επέστρεφε στην πατρίδα του. Ο 19χρονος Μεχντί Καζέμι, έφυγε για το Λονδίνο το 2005 ώστε να συνεχίσει τις σπουδές τους όμως αργότερα ανακάλυψε ότι ο φίλος του πίσω στο Ιράν κατηγορήθηκε για σοδομισμό και απαγχονίστηκε. Όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος της αρμόδιας υπηρεσίας για χορήγηση ασύλου στη Βρετανία, «ο κ. Καζέμι δικαιούται την άδεια για να παραμείνει στο Ηνωμένο Βασίλειο εξαιτίας των συγκεκριμένων περιστατικών της υπόθεσης». «Το υπουργείο Εσωτερικών δεν θα έπρεπε να στέλνει ομοφυλόφιλους πίσω στις χώρες του όταν υπάρχει κίνδυνος να διωχθούν, να βασανιστούν ή να δολοφονηθούν», τόνισε ο Bρετανός βουλευτής που αγωνίστηκε για να χορηγηθεί άσυλο στον 19χρονο Ιρανό. Ανθρωπιστικές οργανώσεις στο Ιράν καταγγέλλουν ότι περισσότεροι από 4.000 ομοφυλόφιλοι εκτελέστηκαν από το 1979. Ο Μεχντί Καζέμι το προηγούμενο έτος έφυγε για την Ολλανδία αφού το βρετανικό υπουργείο Eσωτερικών αρνήθηκε να του χορηγήσει άδεια. Παρόλα αυτά αναγκάστηκε να γυρίσει πίσω όταν το δικαστήριο αποφάνθηκε ότι δεν μπορούσε να διεκδικήσει άσυλο στην Ολλανδία.

ABSOLUT VODKA

Image Hosted by ImageShack.us
.
Absolut vodka celebrates 30 years of rainbow colours
Absolut vodka is widely recognised as one of the first consumer brands to embrace the lesbian and gay rights movements. Its adverts have appeared in LGBT media since 1981, and the company has long sponsored major gay events around the world. In Summer 2008 the rainbow flag - the overarching symbol of the LGBT movement – turns 30.
Absolut joins the celebrations with their exciting new global initiative: Absolut Colours.
.
Image Hosted by ImageShack.us

28.5.08

Ο ΕΡΩΤΑΣ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΦΙΛΙΑΣ

Image Hosted by ImageShack.us
Bill Travis
.
Εκείνο τον καιρό δεν είχε σχέση -άλλωστε οι διάφοροι που περάσαν από το κρεββάτι και τη ζωή του δεν κατάφεραν να παραμείνουν πάνω από κάποιες βδομάδες ή μήνες στη ζωή του- και έτσι είχε κανονίσει να πάει Αργεντινή με τον κολλητό του τον Βασίλη που εδώ και δύο χρόνια κάναν στενή παρέα.
(…) επιβιβαστήκαν στο αεροπλάνο. Με πειράγματα, γέλια, δύο άντρες στα σαράντα τους. Η μήπως δύο παιδιά στην εφηβεία τους? Κατά την διάρκεια της πτήσης δεν βάλαν γλώσσα μέσα κυριολεκτικά. Τα πειράγματα και τα πικαρίσματα δίναν και πέρναν. Μέχρι και οι αεροσυνοδοί τους είχαν συμπαθήσει και τους είχαν δώσει στη ζούλα από πέντε μπουκαλάκια κρασί να πιούνε. Και κάπου εκεί συνέβη το αναπάντεχο.
Ξαφνικά ένα τράνταγμα στο αεροπλάνο ταρακούνησε τους πάντες. Έμοιαζε με μεγάλο κενό αέρος και ώσπου να καταλάβει κανείς τι έγινε βγήκε η αεροσυνοδός και ειδοποίησε να φορέσουν όλοι τις μάσκες οξυγόνου γιατί υπήρξε ένα πρόβλημα στους κινητήρες το οποίο θα αποκατασταθεί άμεσα. Σε ένα δευτερόλεπτο όλο το σκηνικό άλλαξε. (…)Ουρλιαχτά και κλάματα από παντού. Ο Δημήτρης παγωμένος και δεμένος με τη ζώνη ασφαλείας κάνει μια προσπάθεια, αρπάζει και αγκαλιάζει τον Βασίλη.
Δ- Σ'αγαπώ. Συγχώρα με.
Β- (πετρωμένος) Κι εγώ.
(…)
Σύντομα είχαν προσγειωθεί με ασφάλεια σε ένα πολιτικό αεροδρόμιο κοντά στο Buenos Aires. Ο Δημήτρης και ο Βασίλης δεν μιλούσαν καθόλου. Ούτε καν κοιταζόντουσαν. Το σόκ ήταν μεγάλο. Με το που πατήσαν τα πόδια τους στο έδαφος και κάναν μερικά βήματα ανάμεσα στους άλλους επιβάτες, σταματήσαν. Ο ένας απέναντι στον άλλον.
Κάναν μια κίνηση σαν να αγκαλιαστούν αλλά έγινε κάτι άλλο. Με το που ενώθηκαν τα σώματα τους για το αγκάλιασμα, ενώθηκαν και τα χείλη. Ξεκίνησε ένα παθιασμένο φιλί που δεν είχε τέλος. Έντονο. Άγριο. Βίαιο. Δεν μπορούσαν να ξεκολλήσουν ο ένας από τον άλλο. Τα πάντα γύρω είχαν σβήσει. Ο κόσμος...οι ήχοι...τα πάντα. Ο Βασίλης με μια κίνηση έριξε το Δημήτρη κάτω. Με μια κίνηση του έσκισε το πουκάμισο. Τον φίλαγε παντού. Η γεύση του λαιμού του Δημήτρη και η γλώσσα του, του φάνηκε ότι ήταν ότι ωραιότερο και νοστιμότερο είχε γευτεί εδώ και χρόνια. Είχαν γίνει ένα, εκεί ανάμεσα σε τόσο κόσμο...Κάποιοι κοιτούσαν...κάποιοι αγνοούσαν...κανείς όμως δεν έκανε την προσπάθεια να διακόψει αυτό που γινόταν. Δεν υπήρχαν πια λόγια. Μόνο αναστεναγμοί μες τα αυτιά και ανολοκλήρωτες λέξεις σύμφωνα...φωνήεντα...όλα ένα πράμα. Σαν αυτούς. (…) μετά από λίγα λεπτά σηκώνονται χωρίς καν να κοιτάξουν γύρω τους. Ο Δημήτρης με σκισμένο πουκάμισο και ο Βασίλης με ανακατεμένα μαλλιά και δαγκωματιές στο λαιμό να περπατάνε δίπλα δίπλα ανάμεσα από τον κόσμο που είχε μείνει άναυδος.
(…)
Β- Και τώρα τι κάνουμε? (…)
Δ- Δεν θα είναι εύκολο...
Β- Βλέποντας και κάνοντας. Εσύ τι λες?

OneBigDj’sL4L

ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΟΥ, ΑΜΑΡΤΙΑ ΜΟΥ...

Image Hosted by ImageShack.us
.
Στα πλαίσια του Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Athens Pride 2008 θα ξεκινήσει στις 28 Μαΐου η έκθεση «Ιστορία μου, Αμαρτία μου...». Θα φιλοξενηθεί στο χώρο Spilioti Projects (Σοφοκλέους 1) μέχρι τις 12 Ιουνίου και είναι μια οπτική εξιστόρηση της Λεσβιακής, Γκέι, Αμφί & Τρανς (LGBT) ζωής και ακτιβισμού στην Ελλάδα μέσα από ντοκουμέντα, φωτογραφίες και υλικό, όπως αφίσες, εξώφυλλα περιοδικών, φυλλάδια, φλάιερ και άλλα αντικείμενα. Φιλοδοξεί να απεικονίσει το κοινωνικό και πολιτικό κλίμα, αντανακλώντας επίσης την αισθητική της εκάστοτε εποχής. Το υλικό θα συνοδεύεται από προβολή αρχειακών ταινιών από τα ιστορικά Pride της Νέας Υόρκης και άλλων πόλεων, σε μεγάλη οθόνη στο αίθριο, έξω από την γκαλερί. Ενώ το βράδυ των εγκαινίων θα γίνει πάρτι στον ίδιο χώρο. (Ελευθεροτυπία)
.
Image Hosted by ImageShack.us Image Hosted by ImageShack.us

Η ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΠΕΤΡΕΛΛΗ ΣΤΙΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΕΣ ΒΡΑΔΙΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΧΡΩΜΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ

Την Τετάρτη 28 Μαίου 2008, ώρα 20.30 οι Εκδόσεις Πολύχρωμος Πλανήτης σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου Μήδειες και Κλυταιμνήστρες της Σταυρούλας Πετρέλλη
Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσουν οι ηθοποιοί: Γιώτα Φωτοπούλου και Μαριάνθη Σοντάκη
Θα ακολουθήσει ανοικτή συζήτηση με το κοινό
Πολύχρωμος Πλανήτης, Αντωνιάδου 6, ΑΘήνα 10434, τηλ. 210.8826600

ΓΑΜΟΣ ΣΤΗΝ ΤΗΛΟ;

Image Hosted by ImageShack.us
.
Ο πρώτος γάμος ομοφυλοφίλων στην Τήλο! Σπάνε και επίσημα τα ταμπού.
Ο πρώτος γάμος μεταξύ αντρών θα τελεστεί τις επόμενες ημέρες στην Ελλάδα! Και κάτι ακόμη πιο ασυνήθιστο για τα ήθη που υπάρχουν και συντηρούνται στη χώρα. Οι δύο άνδρες θα έρθουν εις γάμου κοινωνία στον τόπο κατοικίας του ενός. Τόπος του μυστηρίου το Δημαρχείο της ακριτικής Τήλου στα Δωδεκάνησα. Όπως είναι γνωστό η Εκκλησία έχει διαφοροποιηθεί ανοικτά και στο ενδεχόμενο τέλεσης τέτοιου είδους γάμων και αναμένονται οξύτατες αντιδράσεις από τα στελέχη της. Εδώ προ εικοσιπενταετίας, γέμισαν ράσα οι δρόμοι όταν θεσπίστηκε ο πολιτικός γάμος ενώ μόλις πρόσφατα αντέδρασε σύσσωμη η Ιερά Σύνοδος για την σύναψη των συμφώνων συμβίωσης, πόσο μάλλον τώρα..
Παράλληλα αντιδράσεις αναμένεται να προκληθούν και από μερίδα του πολιτικού κόσμου, ενώ άγνωστο παραμένει το πώς θα υποδεχθούν οι τοπικές κοινωνίες αυτής της μορφής τους γάμους.
Πάντως η διαδικασία για την επίσημη ένωση των δύο ανδρών «εις σάρκαν μία» έχουν δρομολογηθεί κανονικά. Η αναγγελία για τον γάμο τους δημοσιεύθηκε σε εφημερίδα, όπως προβλέπει η σχετική νομοθεσία. Το περιεχόμενο της αναγγελίας έχει ως εξής:
«Ο Δ... Τ....του Ν... και της Ελ... το γένος Π....που γεννήθηκε στην Αθήνα και κατοικεί στην Αθήνα και ο Θ... Κ....του Κ... και στης Χρ... το γένος Τ.... που γεννήθηκε στην Αθήνα και κατοικεί στην Τήλο, πρόκειται να παντρευτούν στο Δημαρχείο της Τήλου.
Δημοσιεύθηκε με επώνυμο και το γένος της μητέρας του καθενός (τα οποία για ευνόητους λόγους δεν παραθέτει η «Αυριανή») στην εβδομαδιαία εφημερίδα «Εποχή».
Η «Εποχή» έχει μια διαδρομή είκοσι ετών συνεχούς κυκλοφορίας στον Κυριακάτικο Τύπο και εκδίδεται από την ΑΚΟΑ (Ανανεωτική Κομμουνιστική και Οικολογική Αριστερά), η οποία αποτελεί συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ.
Στελέχη της ΑΚΟΑ είναι δύο εν ενεργεία βουλευτές, ο άλλοτε γραμματέας του ΚΚΕ Εσωτερικού Γιάννης Μπανιάς και ο συγγραφέας Περικλής Κοροβέσης.

27.5.08

ΟΙ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ

Image Hosted by ImageShack.us
Douglas Simonson
..
Many consensual same-sex couples in Africa still face victimisation.
The International Lesbian and Gay Association (Ilga) reports that 38 African countries still criminalise consensual same-sex sexual activity between adults and there have been many cases of victimisation across the continent, with new laws passed to limit gay and lesbian activity.
In line with its Constitution South Africa passed the Civil Union Act in 2006, making it possible for gay and lesbian couples to marry. In 2007 gay and lesbian activists met in Johannesburg, under the aegis of Ilga and local lesbian, gay, bisexual, transgender and intersexed (LGBTI) organisations, to discuss lesbian and gay rights and activism in Africa. The editors of a new book, To Have and to Hold: The Making of Same-Sex Marriage in South Africa, interviewed several activists about rights in their countries. These are excerpts from their responses.
What is the situation for lesbian and gay people in your country?
David Kato, Uganda (organisation: Integrity, a faith-based member of Sexual Minorities Uganda): The authorities are still harassing us and arresting us. But we are encouraging and sensitising the LGBTI people in our country not to give in to blackmail from the police, but rather to take the case to court so that we can ask the government why Uganda is not acting in accordance with the international covenants it signed. Uganda is one of the signatories of many international covenants that talk about non-discrimination.
But when they come back from signing, the Constitution is not changed. One of the objectives of Integrity [and Sexual Minorities Uganda] is to fight the legal system and the discriminatory laws. We try to advocate and lobby organisations and decision-makers to fight these laws. We need to remove the idea our leaders have that this is a white thing.
Linda Baumann, Namibia (The Rainbow Project): Namibia’s population is 1,8-million, which is about the same size as that of Soweto. But the level of homophobia is high. I live in a township where I still face homophobia. I am told to be careful — “Jy moet oppas, ons gaan jou kry [You must watch out, we’re going to get you]”. The hate crimes are also high. Last year The Rainbow Project started documenting some of the hate crimes, including two gay men who were killed. We also have a lot of lesbians and gay men who experience “correctional rape”. But people do not speak about it.
There is no law in Namibia that explicitly says homosexuality is illegal. Chapter 3 of the Namibian Constitution speaks about fundamental human rights and that gives LGBTI people some room to manoeuvre … Most of our politicians do not really want to sit down with the LGBTI community and talk about their issues. It is often said that homosexuality is unAfrican.
Lourence Misedah, Kenya (Ishtar MSM): Currently it is illegal to be gay or lesbian in Kenya. There are some gays and lesbians who are publicly out in Kenya.
But this involves risks … We [are] tired of politicians in Kenya saying that we do not exist and that homosexuality is unAfrican.
Naome Ruzindana, Rwanda (Horizon Community Association): It says in the penal code of Rwanda that whoever is found guilty of homosexuality is to be put in prison. A while back they announced they are going to change the penal code. We are waiting for that to be finalised.
Reverend Rowland Jide Macauley, Nigeria (House of Rainbow Metropolitan Community Church): Same-sex relationships are prohibited [in Nigeria] … This law was inherited from the colonial era and it has remained on Nigeria’s statute books up to today. In 2006 the Nigerian government introduced the Same-Sex Marriage (Prohibition) Bill. The Bill is an attempt to ban homosexuality and gay marriage and it seeks to push away the issue of homosexuality or any association with it — including gathering literature, attending lectures or anything to do with same-sex relationships. There is homophobia on every street in Nigeria.
If you are gay and it becomes public knowledge, people taunt you, they verbally abuse you … people have suffered homophobic attacks and violence.
What are the possibilities for law reform in your country?
Kato: If we begin asking for marriage now our mission will backfire. They will think we’re just looking for sex. What we need is to be tolerated and to have the same rights as other people … to break down discriminatory laws.
Baumann: One of the challenges that we face is that people are afraid to be seen. You can count on your hands the strong gay activists in Namibia who are out and proud and able to speak.
Ruzindana: Rwanda is a sensitive country. This is true even of the human rights defenders who are there. They fear the government and they have not helped us at all. Is there potential for these kinds of changes in Rwanda? Maybe in 10 years!
How do you feel about the fact that same-sex couples can now get married in South Africa?
Kato: Since Integrity is a Christian organisation, love has no barriers for us. Some people think marriage is just about getting children out of it.
But not all heterosexual couples produce children. They forget that marriage is also about companionship and love for each other.
Baumann: I am proud that at least one African country has achieved this. South Africa is setting an example for the whole African continent.
Misedah: The situation we have right now in Kenya is that we first still need to be recognised before we can reach that point.
For example, I can be chased out of school because of my sexual orientation, or thrown out by landlords. This is what we want to address first before we start talking about marriage.
Ruzindana: I was listening to the radio when I heard about the same-sex marriage law being passed in South Africa. The listeners said that this news should not even be announced on the radio in Rwanda! I know that same-sex marriage is difficult for some to understand, but there are people who got the message.

ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΚΟ COMING OUT ΤΩΝ ΑΦΡΙΚΑΝΩΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΩΝ

Image Hosted by ImageShack.us
.
African, Middle Eastern gays 'come out' in secret
Andrew Heavens (Reuters,31/3/2008)
When Ali started blogging that he was Sudanese and gay, he did not realise he was joining a band of African and Middle Eastern gays and lesbians who, in the face of hostility and repression, have come out online.
But within days the messages started coming in to Black-gay-arab.blogspot.com
"Keep up the good work," wrote Dubai-based Weblogger "Gay by nature".
"Be proud and blog the way you like," wrote Kuwait's Gayboyweekly. Close behind came comments, posts and links purporting to be from almost half the countries in the Arab League, including Egypt, Algeria, Bahrain and Morocco.
Ali, who lists his home town as Khartoum but lives in Qatar, had plugged into a small, self-supporting network of people who have launched websites about their sexuality while keeping their full identity secret. Caution is crucial - homosexual acts are illegal in most countries in Africa and the Middle East, with penalties ranging from long-term imprisonment to execution.
"The whole idea started as a diary. I wanted to write what's on my mind and mainly about homosexuality," he said.
In the current climate, bloggers say they are achieving a lot just by stating their nationality and sexual orientation.
"If you haven't heard or seen any gays in Sudan then allow me to tell you: 'You don't live in the real world then,'" Ali wrote to other Sudanese bloggers.
His feelings were echoed in a mini-manifesto at the start of the blog "Rants and raves of a Kenyan gay man" that stated: "The Kenyan gay man is a myth and you may never meet one in your lifetime. However, I and many others like me do exist; just not openly. This blog was created to allow access to the pysche of me, who represents the thousands of us who are unrepresented."
That limited form of coming out has earned the bloggers abuse or criticism via their blogs' comment pages or e-mails.
"Faggot queen," wrote a commentator called on Kenya's "Rants and raves". "I will put my loathing for you faggots aside momentarily, due to the suffering caused by the political situation," referring to the country's post-election violence.
Some are more measured: "The fact that you are a gay Sudanese and proudly posting about it in itself is just not natural," another reader posted on Ali's blog.
Some of the bloggers use the diary-style format to share the ups and downs of gay life.
Others have turned their blogs into news outlets, focusing on reports of persecution in their region and beyond.
GayUganda reported on the arrests of gay men in Senegal in February. A month earlier, Blackgayarab posted video footage of alleged police harassment in Iraq.
Kenya's "Rants and Raves" reported that gay people were targets in the country's election violence, while blogger Gukira focused on claims that boys had been raped during riots. Afriboy organised an auction of his erotic art to raise funds "to help my community in Kenya".
There was also widespread debate on the comments made by Iran's President Mahmoud Ahmadinejad last September about homosexuals in his country.
The total number of gay bloggers in the region is still relatively small, say the few websites that monitor the scene.
"It is the rare soul who is willing to go up against such blind and violent ignorance and advocate for gay rights and respect," said Richard Ammon of GlobalGayz.com, which tracks gay news and websites throughout the world.
"There are a number of people from the community who are blogging both from Africa and the diaspora but it is still quite sporadic," said Nigerian blogger Sokari Ekine, who keeps a directory of lesbian, gay, bisexual and transgender blogs on her own website Black Looks. -

ΟΙ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΕΝΥΑ

Image Hosted by ImageShack.us
.
Searching for Love Where Being Gay Is a Crime
By DANA HUGHESNAIROBI, Kenya, ABC News, 5-5-2008
With all the attention the political strife and violence have brought Kenya this year, most probably don't think of its capital city as a party town. But Nairobi is considered one of the most cosmopolitan cities in Africa.
Kenyans and ex-pats alike pour into numerous clubs for all-night dancing to the latest American, reggae and African hits, as well as to the city's wide array of upscale bars that host karaoke nights and live bands.
Nairobi has its share of dive bars, where local Kenyans hang out discussing the latest politics. Many places can be found easily by tourists, and, as in most African cities, spots frequented by "ladies of the night."
But what this modern, urban city lacks is a gay club.
It's straight clubs and mixed clubs," said Steve, a 37-year-old gay Kenyan who did not want to give his real name, but who talked to ABC News over a couple of drinks at a bar he described as not too open to homosexuals. He said he likes the nightspot because of the amazing live band that plays.
"That level of segregation isn't [here], but there are 'gayer' clubs," he said.
In Kenya, homosexuality isn't just socially unacceptable -- it's illegal.
The penalty for homosexual acts for men is seven years in prison. But openly gay men, referred to as "queens," are more likely to be beaten by homophobic Kenyans than arrested.
"I know someone who had a beer bottle shoved up his a--," Steve said.
Despite the consequences, there is still a substantial gay population in Nairobi. It's hard to find exact numbers, but there are enough that they have now founded an organization called the Gay and Lesbian Coalition of Kenya. Steve is a member.
Though they are demanding their rights, group members are forced to "walk a fine line," said Steve, who worries about getting arrested. The group is trying to force the government to recognize the rights of homosexuals without causing a backlash.
"It's a bit like pushing out a boat without having a lifesaver," he said.
Still, they're making progress. Homosexuals are rarely arrested, and Steve said he expects the laws will change in the next few years, but "it's a process."
Gay Kenyans walk the same line in the club scene. There are clubs that are known to be "gay friendly." Gypsies, for example, is sometimes referred to as Kenya's most closeted gay club. Other clubs have certain nights when the gay community knows it is welcome.
But only to a point, according to 21-year-old Paul, who, like Steve, does not want to give his real name. Paul likes a club called Tacos. He and his gay friends are allowed in "[depending] on the mood of the management," he said.
And even at these "gayer" clubs, displaying affection openly is a big no-no. "You can hug and you can dance together," Paul said, "but no kissing, provocatively touching each other or being romantic."
Meeting Places With Codes, Hidden 'Tourism'
The fact that a few clubs let in homosexuals is a huge sign of progress, said Steve, who remembers how, 15 years ago when he first came out, gays in Kenya used to meet one another under far different circumstances.
"You used to go to the Stanley Hotel bar and wear a pink shirt," he said. It was a secret code to let others know you were gay and available. At that time, under the dictatorship of President Daniel Arap Moi, the threat of arrest was much greater.
"The '90s gay scene was symptomatic of everything that was wrong with this country," he said. "The scene was subdued because people were scared of eavesdropping by the regime."
The one exception to homosexual intolerance was, and continues to be, sex tourism. For several years during the Moi regime, there was a club in downtown Nairobi, frequented by British sailors and ex-pats, Steve said, where men could pick up other men, often male prostitutes.
In the coastal town of Mombasa, male prostitution continues to be part of the tourism trade without much scrutiny from the government -- or even the local community. "If you have money in this country you can do whatever you want," Steve said.
But, he added, the history and prevalence of male sex tourism in Kenya has only added to the country's general intolerance of homosexuality.
"It's a perversion of being gay," one that only confirms the idea homosexuality is "dirty" and "unnatural," Steve said.
Even within Kenya's gay community, the idea that homosexuality is fundamentally wrong continues to exist.
Walk into Gypsies and you will find many men socializing and dancing, but several simply leaning against the walls, trying not to look too "gay," Paul said.
"If you go to a club where there are too many gays, you have to pretend you're straight," he said. "I wouldn't want my parents or my brother to find out I was at a gay club."
Paul said his generation worries more about the social consequences of being openly gay than about the government and law enforcement.
"Nowadays the government knows these things exist," he said. "There are ministers and members of parliament who are gay."
Staying Low Key in Public and With Family
Paul's family refuses to acknowledge his homosexuality. Like many young gay men in Nairobi, he is not from the city, but lives in Meru, an area of Eastern Kenya that is likewise intolerant of homosexuality, Paul said.
"My father would say 'This is not my son' if he found out," Paul said. "I am forced to have girlfriends. … I have a girlfriend in Meru now."
Once or twice a month Paul makes a trip to Nairobi, where he feels free to be himself and go to clubs and bars to meet other gay men. Still, he must be careful not to tip off someone who may know a member of his family. Even the Stanley Hotel pink shirt code still exists today, he said, though now the shirt color is yellow.
Steve, who is from Nairobi, has come out to his family, which is very rare in the homosexual community.
"Most people have no choice in leading a double life," he said. "I was very lucky. But still in the 15 years I've been out I've faced things that sometimes make me think if I could, I might have done things differently and not been quite so out."
Steve hopes Nairobi will be as open to gays as other cosmopolitan cities, such as Johannesburg in South Africa, within the next five to 10 years.
The progress made so far is a combination of Kenyan attitudes evolving and the gay community slowly coming out of the shadows and banding together.
You can't spend your whole life obsessing about what you can do or can't do," Steve said. "You have to start to concentrate on being who you are."

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΛΟΓΩ ΦΥΛΟΥ 1. ΙΑΤΡΙΚΑ ΥΠΟΒΟΗΘΟΥΜΕΝΗ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ

Image Hosted by ImageShack.us
.
ΝΟΜΟΣ ΥΠ' ΑΡΙΘ. 3089 (ΦΕΚ Α 327/23-12-2002) ΙΑΤΡΙΚΗ ΥΠΟΒΟΗΘΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ.
Άρθρο πρώτο
Στη θέση των ήδη καταργηµένων µε το άρθρο 17 του Ν. 1329/1983 άρθρων 1455 - 1460 του Αστικού Κώδικα τίθεται νέο κεφάλαιο όγδοο µε το ακόλουθο περιεχόµενο:
"ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΟΓΔΟΟ"
ΙΑΤΡΙΚΗ ΥΠΟΒΟΗΘΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ
Άρθρο 1455
Η ιατρική υποβοήθηση στην ανθρώπινη αναπαραγωγή (τεχνητή γονιµοποίηση) επιτρέπεται µόνο για να αντιµετωπίζεται η αδυναµία απόκτησης τέκνων µε φυσικό τρόπο ή για να αποφεύγεται η µετάδοση στο τέκνο σοβαρής ασθένειας. Η υποβοήθηση αυτή επιτρέπεται µέχρι την ηλικία φυσικής ικανότητας αναπαραγωγής του υποβοηθούµενου προσώπου. Η ανθρώπινη αναπαραγωγή µε τη µέθοδο της κλωνοποίησης απαγορεύεται. Επιλογή του φύλου του τέκνου δεν είναι επιτρεπτή, εκτός αν πρόκειται να αποφευχθεί σοβαρή κληρονοµική νόσος που συνδέεται µε το
φύλο.
Άρθρο 1456
Κάθε ιατρική πράξη που αποβλέπει στην υποβοήθηση της ανθρώπινης αναπαραγωγής, σύµφωνα µε τους όρους του προηγούµενου άρθρου, διενεργείται µε την έγγραφη συναίνεση των προσώπων που επιθυµούν να αποκτήσουν τέκνο. Αν η υποβοήθηση αφορά άγαµη γυναίκα, η συναίνεση αυτής και, εφόσον συντρέχει περίπτωση ελεύθερης ένωσης, του άνδρα µε τον οποίο συζεί παρέχεται µε συµβολαιογραφικό έγγραφο. Η συναίνεση ανακαλείται µε τον ίδιο τύπο µέχρι τη µεταφορά των γαµετών ή των γονιµοποιηµένων ωαρίων στο γυναικείο σώµα. Με την επιφύλαξη του άρθρου 1457, η συναίνεση θεωρείται ότι ανακλήθηκε, αν ένα από τα πρόσωπα που είχαν συναινέσει πέθανε πριν από τη µεταφορά.
(…)
Άρθρο 1458
Η µεταφορά στο σώµα άλλης γυναίκας γονιµοποιηµένων ωαρίων, ξένων προς την ιδίαν, και η κυοφορία από αυτήν επιτρέπεται µε δικαστική άδεια που παρέχεται πριν από τη µεταφορά, εφόσον υπάρχει έγγραφη και χωρίς αντάλλαγµα συµφωνία των προσώπων που επιδιώκουν να αποκτήσουν τέκνο και της γυναίκας που θα κυοφορήσει, καθώς και του συζύγου της, αν αυτή είναι έγγαµη. Η δικαστική άδεια παρέχεται ύστερα από αίτηση της γυναίκας που επιθυµεί να αποκτήσει τέκνο, εφόσον αποδεικνύεται ότι αυτή είναι ιατρικώς αδύνατο να κυοφορήσει και ότι η γυναίκα που προσφέρεται να κυοφορήσει είναι, εν όψει της κατάστασης της υγείας της, κατάλληλη για κυοφορία.
.
Διαβάζω και ξαναδιαβάζω τον νόμο 3089 / 2002 για την ιατρικά υποβοηθούμενη αναπαραγωγή κι αναρωτιέμαι πώς μια τόσο κατάφωρη παραβίαση της ισότητας των ελλήνων πολιτών λόγω φύλου πέρασε χωρίς τις αντιρρήσεις των πολιτικών κομμάτων ή της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΕΔΑ);
Με λίγα λόγια, οι άγαμοι άνδρες ή τα ζευγάρια ανδρών δεν έχουν καμία πιθανότητα να αποκτήσουν με νόμιμο τρόπο (βιολογικά) δικά τους παιδιά με συνδυασμό εξωσωματικής γονιμοποίησης με προσφερόμενο ωάριο και παρένθετης μητέρας.
Το ελληνικό gay baby boom απαγορεύεται δια νόμου.

* Αλήθεια, προσέξατε εκείνο το εν έτει 2002 «εφόσον συντρέχει περίπτωση ελεύθερης ένωσης»;
Στημένο παιχνίδι με σημαδεμένη τράπουλα για αφελείς παίκτες;

26.5.08

ΤΣΟΥΛΩΝΤΑΣ ΚΑΡΟΤΣΑΚΙΑ

Image Hosted by ImageShack.us
.
Φέτος στην Ερεσό εκτός από έρωτες, είδα ότι οι λεσβίες φιλενάδες μου, ελληνίδες, αγγλίδες και ισραηλινές κάνανε παιδιά. Φάνταζε σαν μαζική επιδημία. Πέρσι δεν είχα πάει Ερεσό και μου έπεσε πολύ απότομο να βλέπω φίλες που κρεπαλιάζαμε μαζί πριν 2 χρόνια, να τσουλάνε καροτσάκια με χαριτωμένα μωράκια και από δίπλα την γυναίκα της ζωής τους τρυφερά να τις κοιτά.
Μεγάλη απόφαση να κανείς ένα παιδί και πρέπει να ομολογήσω ότι ήταν από τα πρώτα θέματα συζήτησης το φετινό καλοκαίρι στην Ερεσό. Σαν κολλητική επιθυμία εμφανίστηκε πληθώρα γυναικών που με βεβαιότητα δήλωνε ότι σύντομα θα να γίνει λεσβία μητέρα και εμένα μου ερχόταν στο μυαλό το σλόγκαν της queer company «Αν δεν μπορείς να πεις στους γονείς σου ότι είσαι gay, πες το στα παιδιά σου», αυτά θα αλλάξουν μια μέρα την κοινωνία.
Στο άμεσο μέλλον πολλά παιδάκια θα μεγαλώσουν απαλλαγμένα από το συναίσθημα της ομοφοβίας και του σεξισμού. Η Ράνια λέει στον γιο της «Υπάρχουν παιδάκια με μπαμπά και μαμά, υπάρχουν παιδάκια με μόνο μαμά ή άλλα με μόνο μπαμπά, υπάρχουν παιδάκια με δυο μαμάδες και παιδάκια με δυο μπαμπάδες» και ευτυχώς έχουνε βρει ιδιωτικό σχολείο εδώ στην Αθήνα που οι δάσκαλοι συνεννοημένοι και δεκτικοί διακηρύσσουν την παραπάνω πρόταση με σθένος και σεβασμό στην διαφορετικότητα.
.
της Mαρίας Cyber, Athens Voice (αναδημοσίευση από το gayathens.gr)

ΤΟ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΑΝΔΡΙΚΟ, ΠΑΤΡΙΚΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ ΥΠΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ

Image Hosted by ImageShack.us
.
Είναι απαραίτητος ο πατέρας στην οικογένεια;
Καθημερινή(The Guardian), 21/5/2008
Οι πρώτες πολιτικές ενώσεις το 2005 έγιναν δεκτές με τέτοιο ενθουσιασμό, στη Βρετανία, ώστε δημιούργησαν την εντύπωση ότι η χώρα μετατράπηκε σ’ έναν καινούργιο, πιο ανεκτικό τόπο, που αποδέχεται τις μη παραδοσιακές οικογένειες. Ωστόσο, αυτή η ανοχή δοκιμάζεται, αυτές τις μέρες, καθώς οι βουλευτές καλούνται να αποφασίσουν, αν το υπό συζήτηση στη Βουλή Νομοσχέδιο για την Ανθρώπινη Γονιμοποίηση και Εμβρυολογία θα έπρεπε να τροποποιηθεί κατά τέτοιο τρόπο, ώστε να καταστεί σχεδόν αδύνατο για τις λεσβίες και τις μόνες γυναίκες να αποκτούν παιδιά, μέσω τεχνητής γονιμοποίησης IVF.
Η όλη συζήτηση περιστρέφεται γύρω από τη διατύπωση του νομοσχεδίου και ειδικότερα, αν θα γίνεται αναφορά στην «ανάγκη του παιδιού να έχει πατέρα» ή θα χρησιμοποιείται ο γενικότερος όρος του «γονέα, ο οποίος θα συμπαραστέκεται». Η λεκτική διατύπωση του νόμου είναι σημαντική, δεδομένου ότι η φράση «υποστηρικτική κηδεμονία» δεν κάνει διάκριση ανάμεσα σε γυναίκες μόνες ή λεσβίες, ενώ «η ανάγκη του πατέρα» κάνει, καθώς προϋποθέτει την ύπαρξη αρσενικού.
Αυτό που κυρίως φαίνεται να ανησυχεί τον κόσμο είναι τι θα σήμαινε η νέα διατύπωση στο νομοσχέδιο για την παραδοσιακή οικογένεια - «το τελευταίο καρφί στο φέρετρο της παραδοσιακής οικογένειας», όπως το έθεσε ο Ντάνκαν Σμιθ και ειδικότερα τον ρόλου του πατέρα. Επιπλέον, όπως επισήμανε ο Αρχιεπίσκοπος του Γιορκ, Τζον Σεντάμου, σε ομιλία του ενώπιον της Βουλής των Λόρδων: «Δεν είναι αυταπόδεικτο ότι καλύπτονται οι ανάγκες και η ευημερία ενός παιδιού, όταν υπάρχει πατέρας;».
Λίγοι θα αμφισβητούσαν τον σημαντικό ρόλο του πατέρα, σε μια χώρα, όπου σύμφωνα με επίσημα στοιχεία σχεδόν τρία εκατομμύρια παιδιά ζουν σε μονογονεϊκές οικογένειες, το 91,2% από αυτά με τη μητέρα. Αλλά αυτό έχει να κάνει μ’ ένα ευρύτερο φάσμα ζητημάτων και έχει ελάχιστη σχέση με τις μόνες γυναίκες, ή τις λεσβίες, οι οποίες επιθυμούν να υποβληθούν σε IVF.
Πολλές οι διαφωνίες
Απλώς υπογραμμίζει το γεγονός ότι υπάρχουν πολύ μεγαλύτερες και σημαντικότερες διαφωνίες του πολιτικού κόσμου, καθώς μπορεί το νομοσχέδιο για τις πολιτικές ενώσεις να βρήκε ευρεία διακομματική υποστήριξη, αλλά το ζήτημα των παιδιών μετράει όρια και αντοχές. Κατά μια εκδοχή αποτελεί την αποκορύφωση του σύγχρονου «ατομικισμού», που χαρακτηρίζει ορισμένες λεσβίες και μόνες γυναίκες.
Ο Ντάνκαν Σμιθ ισχυρίζεται ότι αν δεν υπάρχει πατέρας, τα αγόρια μπλέκουν σε συμμορίες και τα κορίτσια καθίστανται έγκυες. Ωστόσο, «ο πατέρας δεν είναι κάτι μαγικό» λέει η Σούζαν Γκόλομποκ, καθηγήτρια οικογενειακής έρευνας και επικεφαλής του Κέντρου Οικογενειακής Ερευνας στο Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ. «Οι πατέρες που ασχολούνται με τα παιδιά τους είναι καλοί για τα παιδιά. Αλλά οι πατέρες, που δεν ασχολούνται, δεν είναι σημαντικοί κι ενδεχομένως να έχουν αρνητική επιρροή. Είναι πολύ απλοϊκό να θεωρείς ότι ο πατέρας είναι σημαντικός μόνο και μόνο επειδή είναι άνδρας».
Οπότε τα αγόρια δεν χρειάζονται ανδρικό πρότυπο; διερωτάται. Η αλήθεια είναι ότι ο πατέρας δεν αλλάζει κάτι στη θηλυκότητα ή την αρρενωπότητα του παιδιού, επισημαίνει η κ. Γκόλομποκ, σύμφωνα με την οποία ο πατέρας είναι σημαντικότερος για συναισθηματικούς λόγους και όχι απαραιτήτως ως πρότυπο.

.
MPs reject 'need for father' in IVF bill
The Guardian, 20/5/2008
Modernisers on both sides of the House of Commons tonight easily defeated attempts to restrict access for lesbian couples seeking to conceive children through IVF treatment.
A major change in the law, which will remove the "need for a father" for children conceived by IVF, is likely to come into force once the human fertilisation and embryology bill passes all its parliamentary stages by the early summer.
MPs voted by 292 to 217, a majority of 75, to reject an amendment by the former Conservative leader Iain Duncan Smith that would have strengthened existing legislation to ensure that IVF clinics had to consider the "need for a father and a mother".
Three Catholic cabinet ministers - Ruth Kelly, Andy Burnham and Paul Murphy - voted for the Duncan Smith amendment.
A few minutes later MPs also rejected an attempt by the Tory frontbench to amend the bill to ensure that IVF clinics would need to consider the need for a "supportive parenting and a father or male role model". MPs voted by 290 to 222, a majority of 68.
The votes mean that existing legislation, which calls for clinics to recognise the "need for a father", will be a amended to call simply for "supportive parenting".
The votes this evening constituted a victory for the prime minister, who had issued a strong plea in favour of one of the most controversial aspects in the human fertilisation and embryology bill to ease access to IVF for lesbian couples by removing "the need for a father" for children conceived by IVF from the current legislation.
Brown had given Labour MPs a free vote on the so-called "need for a father" section of the bill after Catholic cabinet ministers threatened to rebel against the government. Two other elements in the bill subject to a free vote - allowing human-animal "hybrid" embryos and the creation of "saviour siblings" to save sick children - were passed yesterday.
MPs are now due to vote on a series of options on whether to reduce the upper limit on abortions. Pro-life campaigners handed in a 60,000-signature to Downing Street calling for a cut in the upper limit on abortions.
As pro-life and pro-choice supporters protest outside parliament, Brown is due to vote for the status quo - the upper limit of 24 weeks - while David Cameron is due to vote to reduce the limit to 20 weeks.
Tonight's votes came after a passionate debate in the Commons, which pitted modernisers and traditionalists - on all sides of the house - against one another.
Iain Duncan Smith, the former Conservative leader, issued a strong appeal for the government bill to be amended to recognise the role of fathers.
Duncan Smith told MPs: "This ultimately comes down to a balance of judgments about the rights of the child versus the rights of adults and of the importance of fathers and a demonstrable body of evidence where fathers are absent and the effect that has.
"I don't say for one moment I am absolutely right. I am simply standing for the status quo. I am arguing: you [the government] make the case and we will listen to it. But the case has never been made. The government is playing absolutes over this. They say absolutely this contravenes human rights. I say it does not.
"We want people to recognise that fathers have a major role to play and if they're not around let's find a way of making sure their influence can be found."
Geraldine Smith, the Labour MP for Morecambe and Lunesdale, supported Duncan Smith.
"We're not insisting that any single woman or lesbians do not have IVF treatment. The only thing we're saying is there should be some father figure somewhere.
"It may be a grandfather, it may be a relative. A lot of single parents depend on father figures. It is just pure common sense."
Emily Thornberry, the Labour MP for Islington South and Finsbury, said that her personal experience showed the need for change.
"I come from a family where I had just a mother who brought me and my brothers up. Quite frankly I'm all right and my brothers are all right. Of course we relied on other adults that were brought into our life via our mother and via our experience of life. There are many role models available to children.
"You cannot make blanket judgments about children and families in this way. You should not be penalising such large numbers of children.
"It is wrong to make judgments about families and to tell one family they are normal and another family that they are abnormal. It is wrong for a seven-year-old to be pushed to the edge of a playground and to be teased or to be vilified. It is wrong to vilify single parents. It is wrong for the law to discriminate against lesbian couples. In this day and age we should pass this bill as unamended."
Mark Simmonds, the shadow health minister, said of his amendments calling for a "male role model": "They are about retaining a male influence in a child's upbringing, providing a balanced outlook to society and ensuring the country understands that the House of Commons still values the role fathers or male role models should play in the welfare of children."
Dawn Primarolo, the health minister, said that would "create an additional hurdle" for lesbian couples and single women.
"It is the government's view that all parents accessing treatment would assume to be supportive parents unless there was evidence to the contrary," she said.

ΝΕΕΣ ΜΟΛΥΝΣΕΙΣ ΜΕ HIV ΤΩΝ ΠΟΡΝΟΣΤΑΡ ΣΕ BAREBACK ΤΑΙΝΙΕΣ

Image Hosted by ImageShack.us
.
HIV scandal in gay porn industry
By Madeleine Holt Culture Correspondent, BBC Newsnight , 4/5/2008
Three films have been withdrawn from sale following a Newsnight investigation into the health risks of so-called bareback gay porn - which shows men have unprotected sex.
It follows concerns within the gay community that performers are being infected with HIV and other sexually transmitted diseases.
Two of the DVDs featured footage from a week-long shoot during which eight British models had sex with each other in multiple combinations without condoms.
Four of those who took part were diagnosed as HIV positive soon after. One of the men told the BBC he was distressed that footage which he believed showed him becoming infected had been put on sale.
In a separate case a British producer, Rufus Ffoulkes, was jailed last week on a child pornography charge for putting a 16-year-old boy in a gay porn film in which he had unprotected sex.
The US company which released the film had refused appeals to stop selling the DVD until it was approached by Newsnight.
Now, Britain's leading bareback film company, Icreme, has told the BBC it has decided to only do films using condoms.
Most heterosexual pornography has never featured condoms. But showing unprotected sex became taboo in gay porn after HIV and Aids emerged in the 1980s.
Yet in the last four years there has been an explosion in the production of bareback films. They now make up about 60% of the gay market.
Some health officials believe this is a sign of a wider complacency in society about the risks of HIV and other sexually transmitted diseases which is mirrored in rising statistics for new infections.
Ceri Evans, Senior Sexual Health Adviser at West London Centre for Sexual Health, told Newsnight: "I think that there is a possibility of something being called condom fatigue.
"We have been talking about condoms so long that people are bored or think they know it all. Education in schools is not what it could be, for anybody, for heterosexual but particularly if you are gay."
The rise of bareback porn exasperates many who lived through the 1980s and 1990s.
In the US the leading gay porn director Chi Chi Larue has taken a very public stance against bareback films.
"After all the gay community has been through why are we putting people at risk for porn," he says in a new advert aimed at persuading consumers to boycott bareback films.
In Britain the campaign against bareback is being lead by a director called Steven Brewer.
He is inviting both producers and performers to sign up to a new code of practice designed to minimise risk within the gay porn industry.
He told Newsnight: "I just don't want another 18-year-old model crying on my shoulder not sure how to tell his partner or his parents that he is now HIV positive."

25.5.08

OTAN H EUROVISI-ON ΚΑΝΕΙ ΟΣΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΟΤΕ Η EUROVISI-OFF ΤΟΥ κου ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΑΤΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΩΝ

Image Hosted by ImageShack.us Image Hosted by ImageShack.us
.
Δείτε την Marija Serifovic στην έναρξη του τελικού της Eurovison 2008 πιέζοντας εδώ:
http://www.youtube.com/watch?v=QJb7WHLuwdw
.
Τα videoclips των 43 φετινών συμμετοχών:
ALBANIA: Olta Boka / Zemren e lame peng
ANDORRA: Gisela / Casanova
ARMENIA: Sirusho / Qele Qele
AZERBAIJAN: Elnur Guseynov / Day After Day
BELARUS: Ruslan Alehno / Hasta la vista
BELGIUM: Ishtar / O julisi na jalini
BOSNIA HERZEGOVINA: Elvir Laka / Pokusaj
BULGARIA: Deep Zone & Balthazar / DJ Take Me Away
CROATIA: Kraljevi Ulice / Romanca
CYPRUS: Evdokia Kadi / Femme Fatale
CZECH REP.: Tereza Kerndlova / Have some fun
DENMARK: Simon Mathew / All Night Long
ESTONIA: Kreisiraadio / Leto Svet
FINLAND: Terasbetoni / Missa miehet ratsastaa
FRANCE: Sebastien Tellier / Divine
FYROM: Tamara feat Adrian & Vrcak / Vo ime na ljubovta
GEORGIA: Diana Gurtskaya / Peace Will Come
GERMANY: Dissapear / No Angels
GREECE: Kalomira / Secret combination
HUNGARY: Csezy / Szivveres
ICELAND: Eurobandi? - This is my life
IRELAND: Dustin the Turkey / Irlande Douze Pointe
ISRAEL: Boaz Mauda / As if here
LATVIA: Pirates Of The Sea / Wolves of the sea
LITHUANIA: Jeronimas M / Nomads in the night
MALTA: Morena / Vodka
MOLDOVA: Geti / A century of love
MONTENEGRO: Stefan Filipovic / Zauvijek volim te
NETHERLANDS: Hind / Your heart belongs to me
NORWAY: Maria Haukaas Storeng / Hold On Be Strong
POLAND: Isis Gee / For Life
PORTUGAL: Vania Fernandes / Senhora do mar
ROMANIA: Nico & Vlad Mirita / Pe-o margine de lume
RUSSIA: Dima Bilan / Believe
SAN MARINO: Miodio / Complice
SERBIA: Jelena Tomasrvic / Oro
SLOVENIA: Rebeka Dremelj / Vrag naj vzame
SPAIN: Rodolfo Chikilicuatre / Baila el Chiki Chiki
SWEDEN: Charlotte Perelli / Hero
SWITZERLAND: Paolo Meneguzzi / Era Stupendo
TURKEY: Mor ve otesi / Deli
UK: Andy Abraham / Even If
UKRAINE: Ani Lorak / Shady Lady

Η ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ

ΓΡΑΠΤΗ ΕΡΩΤΗΣΗ υποβολή: Maria Eleni Koppa (PSE) και Stavros Lambrinidis (PSE) προς την Επιτροπή (19/3/2008)
Θέμα: Σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης
Ερωτάται η Επιτροπή σε πόσα από τα κράτη μέλη προβλέπεται νομοθετικά το σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης ως εναλλακτική λύση, για όσα ζευγάρια δεν θέλουν τον πολιτικό ή θρησκευτικό γάμο.
Σε ποια από αυτά τα κράτη μέλη το σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης αφορά, εκτός από τα ετερόφυλα, και στα ομόφυλα ζευγάρια;
.
Απάντηση του κ. Barrot εξ ονόματος της Επιτροπής (8/5/2008)
Το 2006 εκδόθηκε Πράσινη Βίβλος σχετικά με τα προβλήματα που αφορούν τις περιουσιακές συνέπειες του γάμου και άλλων μορφών ενώσεων. Στην Πράσινη Βίβλο γίνεται διάκριση μεταξύ των συμβάσεων και των συντροφικών σχέσεων που καταχωρούνται ενώπιον δημόσιας αρχής, αφενός, και των ενώσεων de facto, αφετέρου.
Βάσει των στοιχείων που συνελέγησαν κατά την εκπόνηση της εν λόγω μελέτης, τα κράτη μέλη που αναγνωρίζουν τις καταχωρημένες συντροφικές σχέσεις είναι τα ακόλουθα: η Δανία (1989), η Σουηδία (1994), οι Κάτω Χώρες (1998), το Βέλγιο, η Ισπανία και η Γαλλία (1999), η Γερμανία (2000), η Φιλανδία (2001), η Πορτογαλία και το Λουξεμβούργο (2004), και το Ηνωμένο Βασίλειο (2005).
Από τις προαναφερόμενες χώρες, η Γαλλία, το Βέλγιο, η Ισπανία, οι Κάτω Χώρες και το Λουξεμβούργο έχουν θεσπίσει νόμους που επιτρέπουν τη σύναψη καταχωρημένων συντροφικών σχέσεων τόσο από ετερόφυλα όσο και από ομόφυλα ζευγάρια.
.
Ενημέρωση από την Κομισιόν με στοιχεία του 2006 εν έτει 2008;
Και μη χειρότερα!

ΙΟΥΛΙΑΝΟΣ Ο ΠΑΡΑΒΑΤΗΣ

Image Hosted by ImageShack.us
.
(προδημοσίευση)
.
ΙΟΥΛΙΑΝΟΣ Ο ΠΑΡΑΒΑΤΗΣ
.
Αφού τράβηξε τη βέρα από το μεσαίο δάχτυλο,
Πρόσταξε τον εαυτό του να πάει στα μέρη
Όπου έζησε τις νύχτες της νιότης του.
Γύρισε ν' ανοίξει την πόρτα όλων των μαγαζιών
Όπου σύχναζε εκείνη την εποχή,
Πρν να προσποιηθεί με τον γάμο.
Θυμήθηκε τα χρόνια της συζυγικής ζωής
Που εξαφάνισαν τους παλιούς φόβους,
Αλλά και τις άλλες τρομάρες που ήρθαν με την ηλικία.
Όπως ο τρόμος από τις παλιές επιθυμίες,
Που, κουρασμένες να μονολογούν, στο τέλος σιώπησαν.
Βγήκε τρέχοντας προς τα αγαπημένα μέρη,
Ανάμεσα σ' αυτά τα χρόνια που έμοιαζαν αιώνες,
Με τη μάταιη ελπίδα να είναι εκείνος που ήταν.
.
José António ALMEIDA / Πορτογαλία
ΑΝΘΟΛΟΓΙΑ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΚΗΣ ΠΟΙΗΣΗΣ (Εκδ. ΡΟΕΣ , 2008)
Μετάφραση: Γιάννης Σουλιώτης